Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes continua reafirmant-se en el seu compromís per dir NO a la Violència Masclista


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 11/26/2021 10:33:07 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Violència de Gènere - LlaçBlanes continua reafirmant-se en el seu compromís per dir NO a la Violència Masclista

L’Ajuntament va celebrar ahir al vespre l’Acte Oficial amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Masclista amb la lectura del Manifest Institucional

Una vegada més, i ja en són moltes les que any rere any es van complint, l’Ajuntament de Blanes s’ha reafirmat en el seu compromís de rebutjar la violència envers les dones. Ho va fer de nou ahir al vespre, abans que comencés el ple ordinari corresponent a aquest mes de novembre, davant l’edifici consistorial.


Acte Oficial Commemoració Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Masclista
Lectura Manifest Institucional
Es tractava de l’Acte Oficial amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Masclista que va tenir lloc coincidint amb aquesta jornada, que es commemora cada any el 25 de novembre. L’acte va quedar centrat en la lectura del Manifest Institucional ‘Les Dones Estem Fartes del Terrorisme Masclista’ elaborat pel propi consistori, encapçalat per l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i la regidora d’Acció Social i del Servei de Polítiques d’Igualtat, Marian Anguita.


Els acompanyaven la resta dels regidors i regidores que formen el ple municipal, membres de la Plataforma de Dones de Blanes, així com ciutadans i ciutadanes que també van voler afegir-s’hi. La lectura del manifest es va fer precisament davant la façana de l’edifici municipal que aquests dies llueix una decoració al·lusiva a la lluita contra la violència envers les dones.


Des de fa una setmana s’ha decorat la façana amb paraigües feministes de color lila, en representació de l’aixopluc del moviment cap a les dones que pateixen o han patit violències masclistes. A les nits, aquests elements encara prenen més força quan tota la façana es tenyeix de lila, gràcies a la il·luminació d’aquest color que simbolitza la lluita contra aquesta xacra.

Continua a Blanes la commemoració del 25-N amb noves activitats

Les activitats organitzades a Blanes amb motiu del 25-N continuaran aquest divendres a la Biblioteca Comarcal de Blanes, on s’oferirà la xerrada ‘Som més que un cos’ a 2/4 de 6 de la tarda, a càrrec del Servei de Polítiques d’Igualtat i el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD). Tractarà sobre els altres tipus d’opressió que pateixen les dones, la violència estètica, i es completarà amb la projecció del vídeo ‘Dins l’Iceberg’.


Finalment, el dimarts 30 de novembre la Sala de Plens de l’Ajuntament allotjarà a partir de 2/4 de 6 de la tarda una nova activitat. En aquest cas es farà una xerrada sobre prevenció, detecció i intervenció a les violències masclistes, completada amb la projecció del vídeo ‘Dins l’iceberg’. Val a dir que, paral·lelament a tot aquest seguit d’activitats, cada dia es pengen recomanacions de sèries i pel·lícules, documentals sobre violència contra les dones a @nau4_espaijove, organitzat per Nau4 i Joventut.

Manifest Institucional: ‘Les Dones estem Fartes del Terrorisme Masclista’

Les dones estem Fartes!
¡Las mujeres estamos Hartas!

Fartes del terrorisme masclista
Fartes de que ens explotin
Fartes de que ens violin
Fartes de que ens assassinin

Les dones estem fartes de que la cultura masclista que ha impregnat la nostra societat sigui indiferent davant de les 1.118 dones assassinades des de 2003, 37 aquest anys, fartes de la violència a tots nivells que pateixen les dones, insults, agressions, bullyng, assetjament digital, sexualització per tot arreu -xarxes socials, mitjans de comunicació, publicitats-, i quan ens rebel·lem ens acusen d’exagerades, de victimistes, de feministes radicals, i així treuen el focus sobre aquesta violència continuada i quotidiana.

Contra tot això cal fer un esforç per canviar aquesta mirada reaccionaria i masclista sobre les dones, cal educar al jovent en el respecte i la igualtat, cal treballar en les noves masculinitats per trencar amb els estereotips patriarcals, i això toca fer-ho des dels governs estatals, autonòmics i locals.

El Pacte d’Estat venç al setembre de 2022 i el Ministeri d’Igualtat està treballant per blindar-lo, per evitar que si es dona un canvi de govern no es deroguin mesures, a més s’ha aprovat l’avantprojecte de llei de llibertat sexual, conegut com Llei “només si es si” i una llei especifica contra el tràfic.

Cal també reforçar el finançament contra la violència masclista, de tal forma que existeixen recursos suficients per a protegir a les dones i els fills que la pateixen. Cal que s’imparteixi educació sexual en les escoles perquè els nostres nois i noies entenguin que la diversitat es ampliar horitzons, es una forma de respectar als altres i es un coneixement de la sexualitat de forma correcte, no com l’estant aprenent en les xarxes i la pornografia que ofereix una visió desviada i violenta de la sexualitat i de les dones.

Cal protegir els menors, víctimes de violència vicaria, que pateixin greus situacions i que necessiten d’aquesta protecció, de forma que la justícia limiti les visites o la patria potestat als denunciats per violència de gènere.

En aquest sentit, cal que tots els partits polítics amb representació s’impliquin en exigir que es compleixin aquestes mesures. I aquí també cal afegir el compromís dels ajuntaments i els seus representants polítics. Blanes fa anys que es una ciutat sensible i que rebutja la violència masclista i per això estem novament aquí en representació del nostre poble, per reclamar a totes les institucions que treballin conjuntament amb la societat, amb la gent d’a peu, amb els nostres veïns i veïnes, amb el personal de les administracions per tenir una societat igualitària i justa i lliure de violència.

Perquè les dones estem fartes de ser les víctimes, volem ser lliures, caminar pels carrers sense por, poder mirar-nos homes i dones com iguals, amb respecte com a ser humans amb els mateixos drets i deures i les mateixes capacitats.

JA ESTEM FARTES! ENS VOLEM VIVES, LLIURES I IGUALS!



Data de realització: 11/26/2021 | Data de la darrera actualització: 11/26/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300