Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El popular Mercat de Fruites i Verdures de Blanes s’instal·la des d’avui al Passeig de Mar per passar l’hivern


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/04/2021 11:21:16 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FOTOEl popular Mercat de Fruites i Verdures de Blanes s’instal·la des d’avui al Passeig de Mar per passar l’hivern

És el mercat més antic de la vila on comença la Costa Brava, ja que el seu origen històric es remunta al mateix naixement del nucli urbà

Des d’aquest dissabte, coincidint amb l’inici del mes de desembre, les parades del popular Mercat de Fruites i Verdures de Blanes s’han traslladat al Passeig de Mar. Cada any es posa a votació de les parades que el composen si es fa o no aquest trasllat pre-hivernal, ja que en el seu emplaçament habitual del Passeig de Dintre la sensació de fred és encara més intensa a l’estar a bagueny.


El Mercat de Fruites i Verdures s'instal·la des d'avui al Passeig de Mar
per passar l'hivern
Habitualment el resultat de la votació sempre sol ser que hi ha un major nombre de paradistes que prefereixen passar el fred que ja es comença a deixar notar voltant el desembre i durant els propers mesos arran de mar, on toca més el sol. El mercat estarà emplaçat al passeig, arran de mar, fins el proper 4 de març, quan retornarà al seu lloc habitual.

Un dels atractius gastronòmics i turístics de Blanes

El Mercat de Fruites i Verdures de Blanes, conegut també com el ‘Mercat de les Pageses’, és un dels indiscutibles atractius gastronòmics i turístics amb què compta Blanes. De fet, ha esdevingut d’obligada visita per blanencs i visitants a qui els agradi consumir productes frescos, de proximitat i de qualitat, ja que els paradistes són els mateixos pagesos i pageses que ofereixen el què han conreat a la terra.


A banda de fruites i verdures, també s’hi vénen flors naturals i fruits secs, així com altres productes alimentaris. Com sol passar en aquest tipus de mercats a l’aire lliure, el seu origen històric es remunta al mateix naixement del nucli urbà de Blanes, i antigament s’ubicava a la Plaça dels Dies Feiners –d’aquí el nom d’aquesta plaça-, on tenia lloc el mercat diari i es venien els productes frescos.

Aquí hi va estar instal·lat el mercat fins al segle XVI, més concretament l’any 1599, quan es va traslladar al Carrer Ample. Posteriorment, al 1914, va tornar a canviar d’ubicació per anar al Passeig de Dintre i encara avui dia hi ha molts blanencs i blanenques que quan van a aquest Mercat de Fruites i Verdures Dintre diuen que ‘van a plaça’ recordant la seva primigènia ubicació.


A la banda de la qualitat dels seus productes, la disposició de les fruites i verdures i altres aliments naturals que es vénen a les parades fa que ofereixin una acurada composició colorista que ha atret els objectius de centenars de milers de fotògrafs professionals, vilatans i turistes. Un altre dels seus atractius és que obre cada dia: de dilluns a dissabte, a l’hivern de 8 a 13 h i a l’estiu de 8 a 14 h.


A banda d’aquest mercat ubicat al Passeig de Dintre, a Blanes hi ha un altre Mercat de Fruites i Verdures a l’aire lliure situat a l’exterior del Mercat d’Abastaments de Mas Enlaire. Igual que el del centre de la vila, aquest altre espai de venda al públic també el regenten els mateixos pageses i pagesos que han conreat els productes que vénen, i funciona els matins de dilluns a dissabte.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 12/04/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300