Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes culmina els actes de la Setmana Europea de Prevenció de Residus amb el darrer punt informatiu


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/05/2021 08:07:49 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

logo reciclatgeBlanes culmina els actes de la Setmana Europea de Prevenció de Residus amb el darrer punt informatiu

Durant set dies s’han estat instal·lant a diferents barris de Blanes repartint obsequis a canvi de recollir oli de cuina usat, el principal objectiu de la campanya

L’Ajuntament de Blanes, a través del Departament de Residus i Neteja Viària ha estat fent durant els darrers dies una Campanya d’Educació Ambiental. Es va encetar durant el mes de novembre i va culminar divendres passat, a principis de desembre. Per celebrar-ho, es va acostar al darrer Punt Informatiu de la campanya la tinenta d’alcalde de Residus i Neteja, Rosa Aladern, qui va agrair la tasca del personal del departament que l’ha fet possible.


La tinenta d'alcalde de Residus i Neteja, Rosa Aladern,
al Punt Informatiu de divendres passat
Amb motiu de la ‘Setmana Europea de Prevenció de Residus’ s’ha impulsat aquesta iniciativa que ha abastat un ample ventall d’edats. Han participat des dels més petits, a les escoles, fins als més grans –gent de totes les edats- a peu de carrer, i ha constat de dues fases. En la primera personal del departament es va traslladar a les aules dels escolars de primària per impartir-los un taller pràctic que ensenyava a fabricar oli casolà amb oli de cuina reciclat, complementat amb una xerrada sobre l’impacte de l’oli ja utilitzat quan s’aboca a l’aigüera de les cuines dels domicilis.


Posteriorment s’ha completat el recorregut de la campanya amb la segona fase, que ha consistit en la instal·lació de Punts Informatius distribuïts arreu dels barris del municipi blanenc. Inicialment aquesta segona fase havia de tenir lloc la setmana darrera setmana de novembre, però el mal temps i les previsions de pluja van fer més aconsellable ajornar-ho uns dies.

Punts Informatius sobre Reciclatge d’Oli

El recorregut que havia de començar el dilluns 22 de novembre es va traslladar i reprogramar, començant cinc dies més tard, el dissabte 27 de novembre, coincidint amb el Mercat Setmanal de Teixits de La Plantera. Instal·lat a l’Avinguda Catalunya, la cèntrica rambla que constitueix l’artèria principal d’aquest barri. El Punt Informatiu va recollir un bon nombre de garrafes d’oli usat, i les persones que les van dur van rebre diversos obsequis.


Un d’ells són uns embuts especials, ja que la part més estreta està dissenyada perquè s’adapti al roscat d’ampolles i, d’aquesta manera, poder abocar-hi l’oli usat amb l’objectiu d’utilitzar-lo per a la confecció de sabó casolà. Aquesta setmana continuarà la instal·lació dels Punts Informatius als indrets on ja estava previst inicialment pel que fa al dia de la setmana en què s’havia planificat amb anterioritat, havent-ho traslladat per una setmana més tard.

El dilluns 29 de novembre es va situar al Mercat Setmanal dels Teixits que aquest dia de la setmana es fa durant el matí al llarg del Passeig de Mar que voreja la franja marítima. Es tracta d’una de les activitats comercials que cada setmana atreu una gran quantitat de visitants, tant de Blanes com de fora del municipi. Dimarts el periple va continuar al popular Mercat de fruites i Verdures, que es fa diàriament al Passeig de Dintre durant tot el matí, i que també atreu gran quantitat de visites.


Dimecres passat, coincidint amb el primer dia del mes de desembre, el Punt Informatiu va ser al Mercat d’Abastaments del barri de Mas Enlaire, i l’endemà dijous al barri de Ca la Guidó, prop de l’Escola Mossèn Joan Batlle. Finalment el periple va culminar divendres passat, 3 de desembre, amb el Punt Informatiu que es va instal·lar al barri d’Els Pavos, davant de l’Escola Quatre Vents.

Als punts informatius s’han estat repartint fulls informatius sobre la importància de donar una segona vida als residus, però en especial de l’oli de cuina ja utilitzat, l’objectiu d’enguany. També es van lliurar receptes per elaborar sabó casolà, i s’han regalat els embuts que faciliten l’emmagatzemament de l’oli usat en ampolles ja utilitzades.Data de realització: 12/05/2021 | Data de la darrera actualització: 12/05/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300