Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes acollirà dijous i divendres, 9 i 10 de desembre, la darrera Campanya de Donació de Sang 2021


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/07/2021 09:39:29 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes acollirà dijous i divendres, 9 i 10 de desembre, la darrera Campanya de Donació de Sang 2021

S’allotjarà a la planta baixa del Teatre de Blanes dijous a la tarda, de 16 a 21 h, i divendres tot el dia, de 10 a 14 i de 16 a 20’30 h

La planta baixa del Teatre de Blanes acollirà els propers dies 9 i 10 de desembre, dijous i divendres, la darrera campanya de donació de sang que tindrà lloc al 2021. Dijous només serà a la tarda: a partir de les 16 h i fins les 21 h, mentre que l’endemà divendres es farà en horari partit al llarg de tota la jornada: al matí a partir de les 10 i fins les 2 del migdia, i a la tarda a partir de les 4 i fins 2/4 de 9 del vespre.


Donació de Sang del mes de setembre passat al Teatre de Blanes
Les persones que vulguin participar-hi cal que contactin amb el Banc de Sang i facin una reserva d’hora, en funció de quin dels dos dies li va millor fer-ho. Dijous és a través de https://donarsang.gencat.cat/ca/vull-donar/cita/recollida/poblacio//11432/blanes/09-12-2021/ I l’endemà divendres a https://donarsang.gencat.cat/ca/vulldonar/cita/recollida/poblacio/11432/blanes/10-12-2021/


La reserva d’hora no és obligatòria, però des del Banc de Sang demanen en la mesura del possible fer la reserva per poder controlar en tot moment l’aforament del local. L’hora reservada és orientativa i s’accepta que es puguin fer donacions sense fer la reserva, sempre i quan l’aforament del local ho permeti fer.

Calen més donacions de sang per atendre els malalts als hospitals

La campanya de donació de sang i plasma que es farà aquesta setmana a Blanes l’ha organitzat el Banc de Sang i Teixits de Girona, la seu local de la Germandat de Donadors de Sang de Blanes, i l’Àrea de Salut i Qualitat de Vida de l’Ajuntament de Blanes. Com ha estat habitual des del juny del 2020, quan es van reprendre les donacions després de la part més dura de la pandèmia, es compleixen en tot moment les mesures COVID.


Per això, s’ha de dur mascareta i es mantenen les preceptives distàncies de seguretat. Les necessitats diàries de sang van augmentar el passat mes d’octubre i calen 10.000 donacions per garantir les transfusions, especialment de plaquetes. Aquest component de la sang només té una duració de cinc dies, per això és important mantenir un ritme de donacions constant cada dia.

El Banc de Sang té unes reserves de seguretat per donar resposta a possibles situacions d’emergència. Amb l’augment de l’activitat, les reserves se situen ara en 6.000 unitats, però la xifra ideal són 10.000. per donar sang només cal ser major d’edat, pesar més de 50 quilos i trobar-se bé de salut. De cada donació se’n beneficien tres persones, perquè la sang se separa en els diferents elements que la composen: glòbuls vermells, plaquetes i plasma.


Cadascun d’aquests components serviran per tractaments diferents. El 55% dels glòbuls vermells s’utilitzen en especialitats mèdiques mentre que un 40% en usos quirúrgics. La majoria de transfusions de plaquetes es fan per prevenir hemorràgies en pacients que en tenen dèficits. Al web www.donarsang.gencat.cat hi ha tota la informació relacionada amb la donació de sang: preguntes freqüents, usos de la sang, punts de donació fixos i mòbils, així com notícies relacionades amb la donació.
Data de realització: 12/07/2021 | Data de la darrera actualització: 12/07/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300