Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Planta Baixa del Teatre de Blanes allotja des d’aquesta tarda i durant tot el divendres la Campanya de Donació de Sang del desembre


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/09/2021 05:03:19 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Planta Baixa del Teatre de Blanes allotja des d’aquesta tarda i durant tot el divendres la Campanya de Donació de Sang del desembre

Avui dijous finalitza a les 9 de la nit, mentre que demà serà tot el dia: de 10 a 14 h i de 16 a 20’30 h.

Aquesta tarda de dijous ha començat la primera de les dues jornades de la Campanya de Donació de Sang que correspon a la que de manera periòdica s’organitza a Blanes coincidint amb el mes de desembre. En aquesta ocasió, la campanya sanitària s’ha emplaçat per quarta vegada en una ubicació més cèntrica i accessible per a tothom: la planta baixa del Teatre, cedida per l’Ajuntament de Blanes.


Campanya Donació de Sang al Teatre de Blanes, aquesta tarda
Les persones que s’han acostat aquesta tarda per donar sang, després que ja havien acordat una cita prèvia, han estat ateses primer a l’espai que ocupava l’antic Bar del Teatre, que està previst transformar properament en una Sala Cultural Polivalent. S’ha dividit aquesta zona d’entrada en dos àmbits on se segueixen els tràmits administratius necessaris previs a l’extracció de sang.

En el primer, els voluntaris i voluntàries que vénen a oferir-se per donar sang omplen els impresos amb un qüestionari bàsic que inclou les dades que cal complimentar. D’altra banda, en el segon àmbit, a més resguard de la resta de públic, se’ls fa una revisió mèdica prèvia que serveix per donar el vistiplau final abans de passar al darrer i definitiu pas: la sala on es fan les extraccions.


És en aquesta zona, habilitada a la Sala d’Assaig del Teatre de Blanes, on s’han instal·lat les lliteres i el material sanitari necessari per fer l’operatiu d’extraccions de sang. Al ser un espai diàfan i ample, dotat de llum natural, resulta ser més còmoda tant pels donants com pels treballadors i treballadores sanitàries, podent complir amb els respectius objectius: col·laborar en la campanya i fer les extraccions.

Les donacions continuaran demà divendres durant tot el dia

Avui dijous la jornada de donació de sang està previst que finalitzi a les 9 de la nit, després que ha començat a les 4 de la tarda. Demà divendres, 10 de desembre, continuarà per segona jornada consecutiva, i en aquesta ocasió serà durant tot el dia, en horari partit. Al matí començarà a les 10 i finalitzarà a les 2 del migdia, i a la tarda es reprendrà a les 4 per acabar a 2/4 de 9 de la nit.


Per participar en la donació de sang, tal com es porta fent des de fa un any i mig, cal que contactin amb el Banc de Sang i facin una reserva d’hora. Avui dijous és a través de https://donarsang.gencat.cat/ca/vull-donar/cita/recollida/poblacio//11432/blanes/09-12-2021/ I demà divendres a https://donarsang.gencat.cat/ca/vulldonar/cita/recollida/poblacio/11432/blanes/10-12-2021/ La reserva d’hora no és obligatòria, però des del Banc de Sang demanen en la mesura del possible fer la reserva per poder controlar en tot moment l’aforament del local.


L’hora reservada és orientativa i s’accepta que es puguin fer donacions sense fer la cita prèvia, sempre i quan l’aforament del local ho permeti fer. Tothom qui vulgui participar ha de venir a donar sang amb un document que acrediti la seva identitat (DNI, Passaport, Carnet de Conduir) i, sobretot, no venir en dejú. Cal tenir entre 18 i 69 anys, no estar embarassada, pesar més de 50 kg., i en cas d’haver-se fet recentment un tatuatge, que hagin passat mes de 6 mesos des de llavors.


La Donació de Sang que s’està fent a Blanes està organitzada pel Banc de Sang i Teixits de Girona, la seu local de la Germanat de Donadors de Sang , amb la col·laboració de diversos departaments i àrees de govern de l’Ajuntament de Blanes: Salut i Qualitat de Vida, Cultura i Festes, Serveis Municipals, Policia Local i Alcaldia. També es compta amb el suport del Departament de la Generalitat, i l’ajuda d’altres institucions i empreses que col·laboren en diversos detalls logístics.
Data de realització: 12/09/2021 | Data de la darrera actualització: 12/09/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300