Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Centre Catòlic de Blanes recupera la ‘Vetllada de la Puríssima’ amb un concert del grup ‘Againsam’


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/13/2021 09:47:45 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Centre Catòlic de Blanes recupera la ‘Vetllada de la Puríssima’ amb un concert del grup ‘Againsam’

El passat dimecres al vespre el veterà grup va oferir un variat repertori de cançons de tota mena, barrejat amb generoses dosis de bon humor

Aquest passat dimecres, coincidint amb la jornada festiva de la Immaculada Concepció, el Centre Catòlic de Blanes va recuperar una tradició que l’any passat es va haver de suspendre a causa de la COVID. Es tracta de la clàssica ‘Vetllada de la Puríssima’ que, en aquesta ocasió, va quedar centrada en un concert musical al vespre.


El grup 'Againsam' durant el concert per festejar la puríssima
La ‘Vetllada de la Puríssima’ és una de les dues celebracions més assenyalades que des de sempre s’han fet al Centre Catòlic de Blanes. L’altra és al voltant de la festa de Sant Josep, patró de l’entitat. Al coincidir amb el nadalenc mes de desembre, la ‘Vetllada de la Puríssima’ es concep com una celebració prenadalenca, i originàriament solia actuar gent del poble.


El president del Centre Catòlic de Blanes, Pere Reixach, donant la benvinguda
Abans de començar el concert, es va adreçar al públic assistent el president del Centre Catòlic, Pere Reixach, qui va agrair al públic que hagués volgut perdurar la tradició de participar-hi. Els protagonistes del concert que va tenir lloc amb motiu de la festa de la puríssima van ser els membres del grup ‘Againsam’, un trio de músics que interpreten cançons i temes que han format part de la seva existència al llarg de la seva vida.

Una vetllada musical amb el grup ‘Againsam’

D’estils molt diversos, les peces que van anar oferint al públic del Centre Catòlic estan arranjades i tocades d’una forma molt personal i original. ‘Againsam’ ja havia actuat amb anterioritat en aquest escenari, i abans de cadascun dels temes del repertori els van anar presentant amb una breu història introductòria.


Està format per la malgratenca Montse Creus com a cantant; l’empordanès Ultano Gómez al piano i cantant; i el músic blanenc Xavier Roger Casadevall, al saxo i també com a cantant. El seu repertori va ser molt variat, per encertar amb els gustos de tothom, repassnt des dels clàssics de al música de tots els temps fins les havaneres passant per d’altres més actuals.


El concert el van encetar amb el sensual ‘Fever’ de Peggy Lee, seguida per ‘Qué Bonito!’, de Rosario Flores, dedicada al seu germà Antonio. També va incloure l’emotiva havanera ‘Vestida de Nit’, de Sílvia Pérez Cruz, ‘The Lion Sleeps Tonight’, la cançó ‘Se’n va anar’ que va popularitzar la cantant Salomé, i un tema molt apropiat per un final de pont festiu: ‘Je ne veux pas travailler’, de Pink Martini.

Data de realització: 12/13/2021 | Data de la darrera actualització: 12/13/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300