Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Teatre de Blanes projecta dijous ‘Chavalas’ seguida d’un cine-forum sobre la vida als barris i els joves


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/14/2021 10:26:33 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Teatre de Blanes projecta dijous ‘Chavalas’ seguida d’un cine-forum sobre la vida als barris i els joves

Completant la projecció del dia 16 a les 20 h també hi haurà una exposició amb fotografies realitzades per joves amb els veïnats i escenes quotidianes com a temàtica

La projecció del film ‘Chavalas’ dins el cicle de Cinema Gaudí ha estat el punt de partida per organitzar de manera conjunta, des de diferents departaments de l’Ajuntament de Blanes, diverses activitats al seu entorn. Serà a l’estil del què ja es va fer el passat mes de setembre amb un altre film del mateix cicle ‘La Dona Il·legal’, on també s’hi van implicar diversos departaments.


Fotograma de 'Chavalas', en projecció al Teatre de Blanes
dijous 16 de desembre a les 20 h
En aquest cas, donada la temàtica del film, des de les àrees de Joventut, Servei de Polítiques d’Igualtat d’Acció Social, Participació Ciutadana, Cultura i Festes i Alcaldia, s’han sumat esforços per elaborar una vetllada que pugui interessar al públic de tota mena però, a l’hora, a determinats sectors socials. Tot gira al voltant de la temàtica central del treball fílmic dirigit per Carol Rodríguez, i protagonitzat per quatre dones joves.

Exposició Fotogràfica i Cine Fòrum

Des del Departament de Joventut s’ha fet una crida als joves de Blanes perquè participessin en la recerca d’una fotografia –disparada ex professo o que ja hagués fet amb anterioritat- que representés alguna de les quatre temàtiques que es tracten al film. Aquestes quatre temàtiques són: la joventut, escenes quotidianes al municipi, la vida al barri i l’amistat. No es demanava que fos una instantània de disseny, sinó que estigués carregada de sentiment.


Una selecció de les fotografies que s’han rebut estaran exposades dijous al Teatre de Blanes perquè abans i després de la projecció, es puguin visitar al vestíbul del recinte. Serà una mostra efímera, però també prou intensa i interessant, descobrint potser racons de Blanes i/o escenes quotidianes que formen part de la mateixa definició del què és aquesta vila.


Cine-Fòrum posterior a la projecció de 'La Dona Il·legal',
el passat mes de setembre
D’altra banda, després del visionat del film, s’obrirà un cine fòrum moderat per les tècniques del Departament de Joventut i de Servei de Polítiques d’Igualtat d’Acció Social, Raquel Pérez i Mica Álvarez respectivament. Es vol crear un espai de debat entre el públic que vulgui aprofundir en alguns dels temes que haurà vist reflectit en la projecció, creant-se un diàleg el màxim d’enriquidor per les aportacions que s’hi facin.

‘Chavalas’ es projectarà el 16 de desembre a les 20 h al Teatre de Blanes

El film ‘Chavalas’ es projectarà al Teatre de Blanes el proper 16 de desembre a les 8 del vespre, i arriba aquí precedit per l’èxit que està tenint arreu de Catalunya, després que tot just es va estrenar aquest passat estiu. Dirigit per Carol Rodríguez Colàs amb guió de la seva germana Marina, està protagonitzada per quatre amigues d’aquelles ‘inseparables’ en l’adolescència, que es tornen a trobar al seu barri, localitzat a l’àrea metropolitana de Barcelona.


Són Marta, Desi, Soraya i Bea, que reviuran una autèntica i tragicòmica amistat amb una nova realitat que les obligarà a enfrontar-se a aquelles adolescents que van ser i a les dones que volen ser. Sense gairebé donar-se compte, s’ajudaran les unes a les altres a prendre decisions importants a la seva vida. El pas del temps i les diferències de caràcter i de veure la vida que tenen acabarà sent precisament el què, lluny de separar-les, les ajudarà a què l’amistat prevalgui per sobre de tot.


La protagonitzen Vicky Luengo, Carolina Yuste, Elisabet Casanovas, Àngela Cervantes, Ana Fernández, José Mota, Mario Zorrilla, Cristina Plazas, Maite Buenafuente, Frank Feys, Biel Durán, José Javier Domínguez, Lluís Marquès i Biel Joan, entre d’altres. Batejada com una comèdia costumista i molt generacional, tothom coincideix en destacar la seva espontaneïtat i honestedat, que a tots i totes les espectadores pot recordar vivències pròpies o molt conegudes, perquè en realitat no fan sinó enregistrar en cinema la pròpia realitat.


Amb la projecció de ‘Chavalas’ del proper dijous es tancarà la segona temporada del Cicle de Cinema Gaudí que organitza l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Blanes amb el suport de l’Acadèmia del Cinema Català. Entrades anticipades: https://www.teatredelacostabravasud.cat/ca/programacio/c/350-chavalas.html

Data de realització: 12/14/2021 | Data de la darrera actualització: 12/14/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300