Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’estrena d’un mural d’aires mariners al Mercat de Mas Enlaire culmina el projecte de dinamització econòmica ‘Blanes Arran de Mar’


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/16/2021 01:09:06 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’estrena d’un mural d’aires mariners al Mercat de Mas Enlaire culmina el projecte de dinamització econòmica ‘Blanes Arran de Mar’

L’objectiu genèric és reactivar els locals comercials buits que hi ha a la vila, entre ells el Mercat d’Abastaments, on un 50% de les parades estan inactives

Aquesta setmana ha culminat la primera part del projecte de dinamització econòmica i turística ‘Blanes Arran de Mar’, amb una de les darreres accions impulsades des de l’Ajuntament de Blanes. L’artista Odie (@odiarte_muralism) s’ha encarregat de pintar un mural artístic de reminiscències marineres a la façana principal del Mercat d’Abastaments de Mas Enlaire, un dels indrets que encara compta amb força activitat, però que ha decaigut sensiblement en comparació a fa uns quants anys


D'esquerra a dreta: tècniqus Promoció de la Ciutat, Jordi Urgell, Odie,
Àngel Canosa i representants de la Junta del Mercat de Mas Enlaire
L’objectiu no és tan sols millorar l’aspecte de tot l’entorn del mercat, sinó dinamitzar tota la zona comercial de Mas Enlaire. En l’actualitat el 50% de les parades del popular mercat d’abastaments estan inactives, per això el consistori blanenc es va posar en contacte amb la junta de propietaris del Mercat d’Abastaments i els va proposar pintar el mural a la façana principal del recinte comercial privat.


Procés de creació del mural a càrrec de l'artista @odie
El mural, dotat d’uns atractius i cridaners colors que contrasten amb la uniformitat que presidia fins ara la façana, mostra una imatge que no pretén representar cap lloc en concret, sinó que evoca aquell regust mariner que tots i totes les qui coneixen la costa han experimentat en més d’una ocasió. La mar, la sorra, el cel i el sol són els elements predominants, completats per la figura d’una xarxa marinera de pesca.

Inauguració del Mural del Mercat de Mas Enlaire

Per estrenar el mural recent acabat, aquesta setmana s’han citat davant l’obra artística l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i el primer tinent d’alcalde i responsable de Promoció de la Ciutat, Jordi Urgell, conjuntament amb representants de la junta del mercat i tècniques de Promoció de la Ciutat. També els ha acompanyat l’artífex del mural, l’artista Odie, l’obra del qual també es pot gaudir en nombroses façanes d’establiments de Blanes, i qui també és l’autor del fantàstic dibuix inspirat en el llibre ‘Moby Dick’ de la Biblioteca Jove.


Tots plegats s’han reunit en una fotografia de grup per inaugurar una acció que s’espera que pugui contribuir a revifar una zona comercial que actua com a eix de connectivitat a Blanes. Mas Enlaire està situat a un pas del nucli històric de la ciutat, i enllaça amb el nou eix comercial de La Pedrera-Carretera de Lloret on, entre d’altres establiments, s’hi inclou el Decathlon.


La dinamització de la zona de Mas Enlaire on hi ha el Mercat d’Abastaments compta amb diversos al·licients que poden acabar revertint de manera positiva principalment per tres potencials. L’interès turístic que aportarà l’atractiu visual al haver-li conferit un valor afegit a la zona amb el mural; l’interès comercial per incentivar l’ocupació de parades i locals buits; i l’interès econòmic que acabarà repercutint a tot el municipi globalment.

Projecte ‘Blanes Arran de Mar’

El projecte ‘Blanes Arran de Mar’ està impulsat pel Departament de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Blanes de manera conjunta amb d’altres àrees i departaments municipals i agents del territori. S’ha estat treballant amb diverses accions que fins ara estan sent un èxit de participació i implicació, començant per les diverses sessions d’Escape Room que es van fer a finals d’Estiu, i continuant pels Tallers de Manualitats Marineres i la Taula Rodona sobre els oficis de Dones Marineres, activitats realitzades aquests darrers mesos.


Aquestes accions es consideren un vehicle per a la captació de nous emprenedors, l’enfortiment del sentit de pertinença de la població, així com la dinamització de l’activitat econòmica i turística. Encara queda una darrera acció per completar que està previst que finalitzi aquesta mateixa setmana i que, en aquest cas, centra el pol d’atenció al barri de La Plantera. ‘Blanes Arran de Mar’ està subvencionada per l’Ajuntament de Blanes i la Diputació de Girona en el marc del Projecte Singular de la Xarxa de Serveis Locals de Promoció Econòmica.
Data de realització: 12/16/2021 | Data de la darrera actualització: 12/16/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300