Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Ja han començat les vacunacions pediàtriques COVID al Local de Mas Enlaire de Blanes, que ha afegit més torns


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/18/2021 01:46:31 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Ja han començat les vacunacions pediàtriques COVID al Local de Mas Enlaire de Blanes, que ha afegit més torns

Avui s’ha reforçat obrint al matí, i les dues properes setmanes es faran més torns per administrar 1eres dosis a majors de 12 anys, i de reforç als majors de 60 anys

La tarda d’aquest passat divendres van començar les vacunacions pediàtriques COVID per a nens i nenes de 5 a 12 anys al local social de Mas Enlaire de Blanes, un dels set punts poblacionals que hi ha arreu de la Regió Sanitària de Girona. Davant el preocupant increment de contagis registrada els darrers dies, l’objectiu de les autoritats sanitàries és reforçar al màxim l’administració de vaccins.


Punt de Vacunació Local Mas Enlaire, aquest dissabte al matí
Per això, l’equip de vacunació de l’Àrea Bàsica de Salut de Blanes, amb el suport de l’Ajuntament, ha redoblat esforços per combatre-ho, incrementant els torns horaris en què s’administrarà el vaccí durant les dues properes setmanes, sempre amb cita prèvia. Es tracta d’administrar les primeres dosis als majors de 12 anys, i les de reforç als majors de 60 anys.

Avui s’ha fet vacunació extra i s’incrementen horaris els propers 15 dies

Una de les primeres mesures s’ha produït avui dissabte, afegint un dia més l’obertura del Punt de Vacunació de Mas Enlaire de Blanes. Des de les 9 del matí fins la 1 del migdia s’han estat atenent vacunacions, havent afegit la possibilitat que s’administrava el vaccí sense necessitat de cita prèvia, a banda de les que ja estaven programades. S’han fet tant primeres dosis com les de reforç. D’altra banda, els propers 15 dies s’han incrementat els torns.


Els dos propers dilluns, 20 i 27 de desembre, es farà tant al matí com a la tarda; els dos dimarts 21 i 28 de desembre només al matí, de 9 a 13 h; els dos dimecres 22 i 29 de desembre de nou durant tot el dia; i finalment els dos dijous 23 i 30 de desembre només a la tarda, de 15 a 19 h. S’estan programant vacunacions per a nois i noies majors de 12 anys i per a majors de 60 anys, sempre a través de la cita prèvia al portal https://vacunacovid.catsalut.gencat.cat/, on també hi ha l’aplicació per poder descarregar-se el certificat COVID.

Vacunacions Local Social Mas Enlaire
Majors de 12 anys i majors de 60 anys
Horaris
Dilluns 20 i 27 Desembrede 9 a 13 h i de 15 a 19 h
Dimarts 21 i 28 Desembrede 9 a 13 h
Dimecres 22 i 29 Desembrede 9 a 13 h i de 15 a 19 h
Dijous 23 i 30 Desembrede 15 a 19 h

Major protecció pels majors de 60 anys amb les dosis de reforç

Per accelerar la vacunació de les persones majors de 60 anys amb la dosi de reforç, la Regió Sanitària Girona ha ampliat l’oferta de cites a tots els punts de vacunació, inclòs el de Blanes. Amb aquesta acció es vol protegir un dels col·lectius que té més risc d’ingressar a l’UCI o d’emmalaltir de gravetat per COVID-19, ja que actualment compta amb unes cobertures de dosis de reforç més baixes, del 22’9%.


En total, en els 7 punts de vacunació poblacionals d’adults de la regió –ubicats a Blanes, Girona, Figueres, Olot, Ripoll, Calella i Santa Coloma de Farners- hi ha 43.660 cites publicades per a les properes setmanes, de les quals encara n’hi ha 20.000 disponibles. L’ocupació de cites a cadascun dels punts és variable, i un cop augmentada l’oferta, hi ha cites disponibles a tots els punts vacunals pels propers dies.


Per la seva banda, els centres d’atenció primària també disposen de prop de 100.000 vacunes per potenciar la vacunació, especialment la dosis de reforç a majors de 60 anys. Paral·lelament a aquest increment d’oferta, també es reforça la comunicació amb l’enviament d’SMS a les persones majors de 60 anys. Els punts de vacunació estan disponibles per a tota la població que es vulgui vacunar amb cita prèvia.Data de realització: 12/18/2021 | Data de la darrera actualització: 12/18/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300