Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes destina 100.000 € en ajuts per a famílies amb pocs recursos per afrontar l’IBI


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/20/2021 11:39:21 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Escut de l'Ajuntament de BlanesL’Ajuntament de Blanes destina 100.000 € en ajuts per a famílies amb pocs recursos per afrontar l’IBI

És el segon any consecutiu que es fa, i es podrà demanar fins al 28 de febrer del 2022. Per facilitar-ho, el consistori farà els tràmits de les dades de les famílies que ho demanin

Des d’aquest mateix dilluns, 20 de desembre, i fins al 28 de febrer del 2022, l’Ajuntament de Blanes ha obert un termini perquè es puguin presentar les sol·licituds per a l’atorgament d’ajuts socials per a famílies amb pocs recursos econòmics. L’any passat es va fer per primera vegada en aquest municipi, i aquest 2021 s’ha tornat a engegar per segona vegada consecutiva.


L’objectiu és donar suport econòmica perquè aquestes famílies puguin afrontar el pagament de l’IBI, l’Impost de Béns Immobles 2021. La mesura s’ha tornat a avalar en la sessió plenària en què es van aprovar les ordenances d’aquest 2021 en curs. Poden optar als ajuts totes les famílies de Blanes, incloses les monoparentals, amb recursos disponibles en una escala que es considera d’especial protecció o mínima per viure al municipi, i que han d’afrontar el pagament de l’IBI.

L’Ajuntament destina 100.000 € per a les famílies amb pocs recursos

Els ajuts poden arribar a un màxim del 90% de la quota de l’IBI, i s’estudiaran els condicionants de cada sol·licitud per saber de quina quantitat exacta poden beneficiar-se. Inicialment, s’ha destinat una partida consignada de 100.000 € de caràcter no competitiu.


Això darrer significa que totes les famílies que compleixin els requisits rebran l’ajuda, encara que se superi aquest topall. En l’actual i precari context econòmic en què es continua vivint, a causa de les conseqüències que està suposant l’afectació de la pandèmia –que ha deixat en una situació molt complicada a moltes persones i col·lectius familiars-, el consistori blanenc ha considerat que calia tornar a formular la convocatòria.

Novetat 2021: l’Ajuntament tramitarà les dades de les sol·licituds

L’ajut que es concedirà a les famílies amb recursos limitats significa que podran beneficiar-se’n aquelles unitats familiars que paguin l’IBI, ja sigui com a propietaris o com a llogaters del seu habitatge habitual. En aquest darrer sentit, el topall màxim d’ingressos anuals no pot superar els 22.000 €. Més concretament, l’ajut consisteix en subvencionar un percentatge de l’import de l’impost de l’IBI que pot anar del 50% al 90% depenent de cada cas.


Com a novetat respecte la mateixa campanya que ja es va iniciar amb caràcter pioner l’any passat, per facilitar tot el procés i fer-ho més àgil i ràpid, l’Ajuntament de Blanes ha introduït un destacat canvi. Consisteix en què serà el consistori blanenc qui s’encarregarà de fer la tramitació de les dades de les famílies que ho sol·licitin. Un cop feta l’avaluació, se’ls comunicarà si compleixen els condicionants o no.

Presentació de sol·licituds a l’Oficina de l’AMIC o Telemàticament

Hi ha diversos requisits que cal complir, els quals es poden consultar a la web de l’Ajuntament de Blanes, a l’enllaç https://seu.blanes.cat/sta/CarpetaPublic/doEvent?APP_CODE=STA&PAGE_CODE=PTS_CATSERV&DETALLE=6269010714686030806004 Pel que fa a la presentació de sol·licituds, hi ha dues opcions: fer-ho de manera presencial o telemàticament. En cas que es triï la primera opció, s’ha d’anar a l’Oficina de l’AMIC de l’Ajuntament de Blanes –Passeig de Dintre, 29-, demanant cita prèvia al telèfon 972 379 320 de 9 a 14 h.

L’altra opció, per presentar-ho telemàticament, es fa a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de Blanes: https://seu.blanes.cat/ Des de l’Àrea de Promoció de la Ciutat es donarà suport per a la tramitació telemàtica d’ajut. Cal demanar cita prèvia trucant al telèfon 972 358 260, des de les 9 del matí fins les 2 del migdia.Data de realització: 12/20/2021 | Data de la darrera actualització: 12/20/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300