Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Èxit de participació en la primera edició del ‘Tió de Blanes als Barris’


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/20/2021 08:29:54 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Èxit de participació en la primera edició del ‘Tió de Blanes als Barris’

Aquest cap de setmana s’han fet festes als veïnats de Can Borell, La Plantera, Montferrant i Dintre Vila organitzat per l’Ajuntament, l’Esbart Joaquim Ruyra i les Associacions de Veïns

Centenars de nens i nenes acompanyats de les seves famílies, amics i amigues han participat aquest cap de setmana en un fantàstic Tour d’Animació Nadalenca arreu de diferents indrets de Blanes. Es tractava de la primera edició del ‘Tió de Blanes als Barris’, una de les principals novetats nadalenques d’aquest any, protagonitzat pel fantàstic personatge que reparteix il·lusions i regals.


Organitzat pels departaments de Participació Ciutadana i Cultura i Festes de l’Ajuntament, de la coordinació i planificació de les festes se n’ha encarregat una entitat que ja compta amb una dilatada experiència en fer passar una bona estona a petits i grans: l’Esbart Joaquim Ruyra, comptant també amb el suport de les Associacions de Veïns de la vila. El tour del tió ja s’havia encetat fa una setmana, quan es va fer la Festa d’Arribada amb una animada cercavila que el va portar des dels Boscos del Vilar on viu habitualment fins al nucli històric.

Festes del Tió de Blanes a Can Borell, La Plantera, Montferrant i Dintre Vila

Durant la setmana passada el carismàtic tronc d’arbre dotat de màgica vida ha estat motiu de centenars de selfies i fotografies amb petits i grans al seu emplaçament de la Plaça d’Espanya, al costat de l’arbre lumínic de Nadal. Ara bé, al llarg de tot el cap de setmana el popular personatge també ha estat profusament retratat en el seu tour pels barris de Blanes.


Festa del Tió a Can Borell, dissabte al matí
La ruta es va encetar dissabte al matí, al barri de Can Borell, més concretament davant l’autèntica illa educativa que hi ha, formada per l’Escola Pinya de Rosa, l’Escola Bressol i –una mica més enllà- l’Institut S’Agulla i el Centre de Recursos Pedagògics Selva II. L’arrencada de la festiva ruta va comptar amb tot un expert en animació infantil, Pep López i Sopars de Duro-Folkids.


Festa del Tió a La Plantera, dissabte a la tarda
A la tarda el Tió va continuar el seu recorregut a l’altre extrem de Blanes, al barri de La Plantera. En aquest cas el seu emplaçament va ser a l’Avinguda Catalunya, una rambla que convida a passejar-s’hi. La festa es va situar a l’alçada d’on hi ha el local social de l’associació de veïns, i novament es va encarregar de l’animació Pep López i Sopars de Duro-Folkids.

Diumenge culminació del Tio’s Tour amb una festa de comiat

Diumenge el Tour d’Animació Nadalenca va seguir a la Plaça de la Brisa, al barri de Montferrant, que recorda als blanencs de tota la vida i als qui tenen bona memòria que en aquest indret s’hi emplaçaven les populars caves amb el mateix nom d’aquest veïnat. A la mateixa hora que ja havia tingut lloc el dissabte, a 2/4 de 12 del matí, es va encetar la tercera festa del Tió. En aquesta ocasió, comptant amb un convidat d’excepció per aportar-li la gresca i xerinola que ha de caracteritzar un esdeveniment on la canalla han de ser i són els principals protagonistes.


Festa del Tió a Montferrant, diumenge al matí
Jaume Barri, qui ja és conegut per petits i grans de Blanes per haver protagonitzat diversos esdeveniments els darrers anys, es va encarregar de tenir la canalla i acompanyants ben entretinguts amb les seves cançons i altres ocurrències. Es tractava de passar un matí de diumenge pre nadalenc a l’aire lliure gaudint d’una animada festa, un objectiu plenament assolit.

Festa Final al nucli històric amb ‘Encara Farem Salat’

Finalment, la gira del Tió de Blanes als Barris es va tancar diumenge a 2/4 de 6 de la tarda al nucli històric, Dintre Vila. La Plaça dels Dies Feiners, que tants esdeveniments allotja al llarg de l’any, va ser l’espai on s’hi va acollir la festa de comiat. Els encarregats de la gresca van ser els membres del grup ‘Encara Farem Salat’, coneguts també com ‘Els Salats’.


Festa del Tió a Dintre Vila, diumenge a la tarda-vespre
Amb 20 anys d’experiència, complerta precisament aquest 2021, ‘Els Salats’ produeixen espectacles de carrer, de clown, d’humor gestual, concerts familiars o els coneguts ‘Els Pastorets Rock’. Amb aquesta carta de presentació no cal dir que els nens i nenes, familiars i amistats que van participar a la festa la tarda de diumenge van gaudir d’un entretinguda vetllada que va culminar la gira del Tió pels barris de Blanes.


D'esquerra a dreta: Albert Sanz, Àngel Canosa, Anna Turon i Pere Lopera
fent cagar el tió a la Festa Final
Per celebrar el final de tan exitosa gira arreu dels barris, van voler acompanyar El Tió de Blanes en la seva darrera festa de barri l’alcalde, Àngel Canosa; el regidor de Cultura i Festes, Albert Sanz; el regidor de Participació Ciutadana, Pere Lopera; i la presidenta de l’Esbart Joaquim Ruyra, Anna Turon. Tots quatre van passar a saludar el Tió a la Plaça dels Dies Feiners i, tot recordant els infants que van ser temps enrere, també van provar sort picant amb el bastó en la coneguda litúrgia del Caga Tió.
Data de realització: 12/20/2021 | Data de la darrera actualització: 12/20/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300