Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El 7è Festival Internacional Mal del Cap d’Eivissa ha aterrat a Blanes aquest cap de setmana a través d’una Mostra de Curtmetratges


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/22/2021 11:23:28 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El 7è Festival Internacional Mal del Cap d’Eivissa ha aterrat a Blanes aquest cap de setmana a través d’una Mostra de Curtmetratges

S’han projectat sis films del certamen eivissenc amb la presència d’actors i directors, i es va fer un final de festa amb un concert de ‘La Banda del Panda’

Els aficionats als curtmetratges de Blanes i poblacions de la seva àrea d’influència han estat d’enhorabona aquest cap de setmana. El Centre Cultural Els Padrets de Blanes va acollir dissabte al vespre una Mostra de Curtmetratges del 7è Festival Internacional Mal del Cap d’Eivissa. La Guerrilla Comunicacional, amb el suport de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Blanes, se’n ha encarregat de l’organització, comptant amb la col·laboració de l’entitat eivissenca.L’activitat ha comptat amb dos escenaris. A la tarda-vespre es van projectar els sis curtmetratges que formaven part de la mostra: quatre són guanyador del festival, i els altres dos van entrar a la selecció oficial. Després de la projecció, a partir de les 10 de la nit, l’acció es va traslladar al Casal La Cooperativa, on es va fer el tancament i fi de festa amb un concert de rumba bastarda amb el grup ‘La Banda del Panda’.

Sis curtmetratges amb la presència d’actors i directors

La projecció dels curts va comptar amb la presència de directors i directores, actrius i productores dels films. Així, van assistir César Tormo i Ada Tormo, director i actriu a ‘Purasangre’ respectivament; i Inés Massa, productora de ‘Farrucas’. La projecció va tenir una duració total d’una hora i mitja, i un cop acabades les sis sessions es va obrir un interessant col·loqui amb les persones convidades.Entre els assistents també s’hi va comptar el regidor de Cultura i Festes, Albert Sanz, qui va elogiar la iniciativa de l’organització al dur la mostra de curtmetratges a Blanes. L’esdeveniment s’ha estat acollint els darrers dies en diferents poblacions gironines –Banyoles, Figueres, Salt i Girona-, i ha finalitzat el seu intens periple precisament a Blanes.


Carles Bullanga, de l'organització del Festival,
amb Albert Sanz, regidor de Cultura
Els sis curtmetratges que han format part de la mostra han estat ‘Una vida asegurada’, de Jesús Martínez Mota, guanyador de més de 15 premis i més de 75 seleccions a festivals i internacionals. Mostra amb unes generoses dosis d’humor intel·ligent la pressió laboral i la necessitat de la gent gran de tenir algú que li escolti. Tot a la mateixa vegada, amb l’excusa de l’intent d’una agressiva intrusió d’una venedora de pòlisses d’assegurança.


Per la seva banda ‘Romance’, d’Álvaro de Miguel, esta protagonitzat per una parella que representa els límits de l’amor romàntic que hi ha actualment. Un interessant acostament al què comença sent un procés d’enamorament que acaba sent en realitat un assetjament. ‘A comuñón da mina prima Andrea’ és un documental dirigit per Brandán Cerviño rodat des del punt de vista d’una infant amb una manera d’entendre la vida que els adults no estan acostumats, amb la celebració de la seva comunió com a teló de fons.


‘Farrucas’, de Ian de la Rosa, podria entrar també dins la categoria de docu-realitat, protagonitzat per quatre adolescents orgulloses de les seves arrels marroquines i espanyoles, que viuen al Puche, un barri perifèric de la ciutat d’Almeria. Tracta sobre la marginalitat i la il·lusió de qualsevol adolescent, i a banda d’haver guanyat diversos premis, també està seleccionat al millor curtmetratge de ficció als Goya 2022.


Ada Tormo i César Tormo, protagonista i director
del curtmetratge 'Purasangre'
El curtmetratge ‘Purasangre’, de César Tormo, el protagonitza una nena de 15 anys que no se sent estimada pels seus pares. Seleccionat i premiat a nombrosos festivals, tracta sobre l’educació parental per mostrar com en poden estar d’equivocats alguns pares i mares sobre els seus fills. Per últim, ‘Emilia’, de Cristina Guillén, també ha conreat una gran quantitat de premis, i tracta de ple el tema de l’Alzheimer a través de la relació de la protagonista, l’Emilia –interpretada per una fantàstica Montserrat Carulla- i la relació amb la seva néta Sílvia, amb qui la uneix una relació molt especial.


El públic assistent va participar activament en la projecció havent de valorar amb una puntuació de l’1 al 5 si els havia agradat o no cada film. Després d’aquesta exitosa primera edició de la ‘Mostra de Curtmetratges Mal del Cap’ a Blanes, s’espera que els propers anys es pugui seguir gaudint de noves entregues. Una manera de gaudir d’un tipus de pel·lícules que han de tenir l’habilitat de narrar una història en pocs minuts. Un objectiu que, a voltes, resulta prou difícil.
Data de realització: 12/22/2021 | Data de la darrera actualització: 12/22/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300