Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Èxit dels Tallers Infantils Gratuïts, la novetat de la Fira de Sant Tomàs de Blanes 2021


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/22/2021 12:03:51 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Èxit dels Tallers Infantils Gratuïts, la novetat de la Fira de Sant Tomàs de Blanes 2021

Van complementar l’activitat de les parades del mercat nadalenc ahir a la tarda, on els nens i nenes van aprendre a fer tions, figures de guix i estrelles de fusta

Blanes va culminar ahir a la tarda-vespre l’activitat pre-nadalenca per excel·lència en aquesta població on comença la Costa Brava: la Fira de Sant Tomàs. En aquesta ocasió, les darreres hores del mercat van comptar amb una novetat: Tallers Infantils Gratuïts amb diferents manualitats relacionades amb el Nadal.


Vista aèria dels Tallers Infantils a la Fira de Sant Tomàs 2021
Emplaçats al Passeig de Dintre, davant l’edifici consistorial, els nens i nenes participants van aprendre a realitzar tions i decoracions per penjar a l’arbre de Nadal. Així, podien elaborar figures de guix i estrelles de fusta, a banda del leitmotiv principal: la figura del tió.


De fet, un gegantí tió inflable encapçalava el recinte dels tallers infantils i, com no podia ser d’una altra manera, diversos nens i nenes, així com famílies senceres, van aprofitar l’ocasió per immortalitzar-ho amb fotografies i selfies. Al llarg de tota la tarda, des de les 5 fins les 8 del vespre, van acostar-s’hi un bon nombre de nens i nenes acompanyats de familiars o amics.

Una fira històrica recuperada després de la suspensió per la COVID

La Fira de Sant Tomàs va ser al llarg de tot el passat dimarts el centre de l’activitat de la vila gironina, després que l’any passat es va haver de suspendre per complir amb les mesures de protecció per frenar l’expansió de la COVID. Aquest 2021 ha aplegat 75 parades, majoritàriament d’artesans, així com d’entitats blanenques. Blanencs i visitants van poder firar-se amb els mil-i-un productes que hi havia exposats a les parades.


Ocupaven els principals carrers del nucli històric de la ciutat: Ample, Raval Sud i Muralla. Per això, la Policia Local de Blanes va implementa diverses mesures per garantir que passejar-s’hi es pogués fer amb tota seguretat. És una de les tradicions més longeves de comarques gironines i de Blanes, ja que compta amb més de 500 anys d’història.


Se celebra sempre –sigui laborable o festiu- coincidint amb el 21 de desembre, és a dir: el dia que marca l’inici de l’estació hivernal. Pel que fa a les entitats blanenques que ahir van tenir-hi parada s’hi comptaven l’Associació Andalusa d’Amics d’Ardales, l’Associació Sa Gatonera, Sostre i Dignitat, Càritas Interparroquial de Blanes; l’Associació MIFAS, Òmnium Cultural, l’Associació Catalunya Contra el Càncer i l’Associació Catalana de Pàrkinson Blanes i comarca de la Selva. Tampoc no han faltat a la cita alguns centres educatius, representats en aquesta ocasió pel Centre d’Educació Especial Ventijol i l’Institut Sa Palomera.
Data de realització: 12/22/2021 | Data de la darrera actualització: 12/22/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300