Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes ha recuperat enguany el tradicional Concert de Nadal de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/24/2021 10:27:55 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes ha recuperat enguany el tradicional Concert de Nadal de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria

Es va fer diumenge passat a la Plaça dels Dies Feiners, comptant amb l’habitual toc festiu que avança les festes nadalenques

Una de les tradicionals celebracions nadalenques que des de fa dècades caracteritzen aquesta època de l’any a Blanes és el Concert de Nadal de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria. Fins l’any passat, en què la COVID també va obligar a suspendre’l, mai no havia faltat a la seva cita nadalenca, i sempre ha estat una de les activitats més celebrades pel públic de totes les edats.


I és que, a banda d’oferir la possibilitat de poder escoltar un concert a l’aire lliure, amb un repertori popular, també es tracta d’una tradició que en una ciutat com Blanes –de la què han sorgit tants músics i compositors- adquireix una categoria especialment apreciada. Per això, sempre sol congregar una gran participació de públic disposada a passar una estona entretinguda.


Sota l’experta batuta de Jordi Sacristan, director de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria, els i les músics van encadenar aplaudiments rere aplaudiments amb l’actuació que va tenir lloc diumenge passat. El concert va retornar als seus orígens més recents i es va allotjar a la Plaça dels Dies Feiners, i entre els seus assistents s’hi van comptar l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i el regidor de Cultura i Festes, Albert Sanz.


El regidor de Cultura i Festes, Albert Sanz, durant el Concert de Nadal
Un concert format per un variat repertori popular

Així va ser després que en les dues anteriors ocasions del 2018 i 2019 la vetllada musical s’havia acollit a la Plaça d’Espanya. Sigui quin sigui el seu emplaçament, el concert va agradar a tothom, amb peces que gairebé tot el públic ja coneix abastament. Com també sol ser habitual, va incloure algunes de les peces amb què la formació musical ja va obsequiar al públic fa pocs dies, amb motiu del Concert de Santa Cecília.


D’entrada, la banda i cobla va oferir Amparito Roca, de Jaime Teixidor; i In the Market Persian, d’Albert W. Ketèlbey. Després va sonar l’emotiva versió de l’Hallellujah de Leonard Cohen, per donar pas a un dels ingredients que no falta mai en aquest concert: un popurri de nadales. En aquesta ocasió van sonar tres clàssics: Santa Nit, Fum Fum Fum i Jingle Bells.


La nostàlgia va donar pas a un sentit tribut al músic i compositor Carlos Santana, seguit per la cançó principal de la banda sonora del Rei Lleó, de John Higgins; la coneguda Happy de Pharrell Williams; i una composició que s’ha tornat a posar de moda gràcies a una sèrie de televisió, Bella Ciao, amb arranjaments de Tom Stanford. Abans de donar per conclòs el concert, encara va sonar un darrer bis, bonus track de la banda: la nadala Jingle Bells que va posar la cirereta al pastís musical.
Data de realització: 12/24/2021 | Data de la darrera actualització: 12/24/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300