Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes recupera divendres 31 de desembre la Cursa Popular de Sant Silvestre, de 5 km


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/28/2021 11:29:15 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes recupera divendres 31 de desembre la Cursa Popular de Sant Silvestre, de 5 km

És la tercera edició de la prova organitzada pel Club Triatló Blanes, que l’any passat no va poder celebrar-la per la COVID

Aquest proper divendres 31 de desembre, el dia de Cap d’Any, la ciutat on comença la Costa Brava, que es caracteritza per acollir un bon nombre de proves esportives, en recuperarà una que l’any passat –com gairebé el 100% dels esdeveniments esportius- no es va poder fer a causa de la COVID. Es tracta de la III Cursa Popular de Sant Silvestre, que en les dues primeres edicions ja ha conreat un bon grapat de seguidors i seguidores.


Cursa Sant Silvestre 2019
L’organitza el Club Triatló Blanes amb el suport de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament i altres departaments del consistori. La proposta és prou engrescadora, adreçada als més inquiets d’esperit i de cames que vulguin acomiadar-se del vell any d’una manera dinàmica i activa: fent esport. Ja feia temps que l’entitat blanenca tenia l’espina clavada de voler tirar endavant una cursa tant popular com és la de cap d’any, i va ser al 2018 quan finalment va poder fer la primera edició.


Coneguda a Catalunya com La Cursa dels Nassos, i a nivell més popular com la Sansi, la prova s’organitza coincidint amb el darrer dia de l’any, amb el 31 de desembre. A la gran majoria d’indrets on es fa s’emmiralla en la coneguda prova instaurada l’any 1964 a Madrid, la més genuïna de totes les curses de cap d’any que es fan arreu.

III Cursa Sant Silvestre de Blanes: Marxa Popular de 5 km

Com a tot arreu, el plantejament de la III Cursa Sant Silvestre de Blanes és que sigui una marxa de caràcter eminentment popular, a l’abast de tothom. Per això, perquè puguin participar-hi tant les persones que estan avesades a córrer com les que en canvi són més d’anar a un ritme més lent, la distància que es proposa recórrer és de 5 Km. El tret de sortida es donarà divendres vinent, 31 de desembre, a 2/4 de 6 de la tarda.


El traçat a més a més és a peu pla, un trajecte que els més experimentats recorreran gairebé sense adonar-se, i la resta tampoc no patirà gaire per cobrir-la, perquè es tracta d’una ruta molt assequible. Tant és així que els dos primers anys en què s’ha celebrat els primers classificats han invertit al voltant d’un quart d’hora, per la qual cosa no es tracta d’un repte ni molt menys difícil de superar.


Els tres primers classificats al podi d'homes 2019
El Club Triatló Blanes no ha variat el recorregut que ja s’ha fet en les dues primeres edicions del 2018 i 2019: els corredors i corredores sortiran des del Passeig de Mar, a l’alçada del Carrer Ample a munt, i seguiran pels carrers de la nova urbanització del Pla Parcial Costa Brava: l’Avinguda del Parlament i el Carrer Aragó. Des d’aquí tombaran per l’Avinguda Joan Carles I, Plaça Solidaritat, Rambla Joaquim Ruyra, Plaça Catalunya, Plaça dels Països Catalans, gir en sentit invers per tornar a Plaça Catalunya i Passeig de Mar fins al Port, on es farà el darrer gir de tornada fins el lloc de sortida: Passeig de Mar amb Carrer Ample.

Preu per inscripció: 5 € i sortida i arribada de tothom amb mascaretes

El preu per participar-hi també és popular: 5 € les inscripcions anticipades online, que es podran fer fins al 30 de desembre. El divendres 31 de desembre es faran les presencials al preu de 8 € al mateix lloc de sortida. La inscripció online es pot fer a:
https://www.triatloblanes.com/inscripcions/registration/individual Hi ha un límit de 250 dorsals com a màxim, i poden participar-hi corredors i corredores a partir dels 14 anys d’edat. No hi ha categories, ja que és una cursa popular.


Les tres primeres classificades al podi de dones 2019
Conjuntament amb el dorsal, el Club Triatló Blanes també lliurarà als participants alguns obsequis relacionats amb l’esport runner, un barret vermell típic dels Pares i Mares Noël, així com un element que en aquest esdeveniment també serà indispensable en el moment de fer la sortida. Es tracta de la mascareta, que hauran de dur els i les corredores quan comencin el recorregut i conforme vagin arribant, quan se’ls en repartirà una altra.
Data de realització: 12/28/2021 | Data de la darrera actualització: 12/28/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300