Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La projecció de ‘Chavalas’ tanca un exitós primer any del Cicle Gaudí al Teatre de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/30/2021 09:35:00 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CinemesLa projecció de ‘Chavalas’ tanca un exitós primer any del Cicle Gaudí al Teatre de Blanes

La projecció del 9è film del 2021 va anar acompanyada d’un cinefòrum i una exposició de fotografies realitzades per joves amb els veïnats i escenes quotidianes de barris com a temàtica

Durant tot aquest any que estem a punt de tancar el Teatre de Blanes ha acollit per primera vegada una experiència que ha estat tot un èxit de participació i d’acceptació entre el públic assistent. Es tracta del Cicle de Cinema Gaudí, organitzat per l’Àrea de Cultura i Festes amb el suport de l’Acadèmia del Cinema Català. El cicle ha inclòs durant tot aquest 2021 la projecció d’un total de nou llargmetratges.


Cine-Fòrum posterior a la projecció del film 'Chavalas',
el darrer de la 2a temporada del Cicle de Cinema Gaudí a Blanes
El novè i darrer d’aquest 2021 s’ha ofert aquest mes de desembre, després tot just es va estrenar aquest passat estiu: ‘Chavalas’, dirigit per Carol Rodríguez i protagonitzat per quatre dones joves. Donada la temàtica del film, des de les àrees de Joventut, Servei de Polítiques d’Igualtat d’Acció Social, Participació Ciutadana, Cultura i Festes i Alcaldia, es van sumar esforços per elaborar una vetllada molt especial.

Exposició Fotogràfica i Cine Fòrum: Joves i la Vida al Barri

L’objectiu va ser interessar al públic de tota mena però, a l’hora, a determinats sectors socials. Per això es van preparar diverses accions que giraven al voltant de la temàtica central del film. La més destacada va ser la crida que es va fer als i les joves de Blanes perquè participessin en la recerca d’una fotografia que representés alguna de les temàtiques que es tracten al film.


Raquel Pérez i Mica Álvarez fent els darrers retocs
a la instal·lació de l'exposició
Bàsicament se’ls va proposar quatre temes que els inspiressin: els i les joves, escenes quotidianes al municipi, la vida al barri i l’amistat. No es demanava que fos una instantània ni artística ni de disseny, sinó que estigués carregada de sentiment i del què despertaven en les i els fotògrafs els quatre conceptes abans esmentats. El resultat va ser una completa composició, la suma d’instantànies carregades de vitalitat, que incloïen també la visió d’un altre municipi sota la mirada d’un fotògraf blanenc.


Les fotografies les van realitzar sis joves: Judit Vilà (18 anys), Laia Folgarona (21 anys), Esteve Carbonell (19 anys), Andrea Martínez (27 anys), Raquel Pérez (25 anys) i Victòria Martínez (25 anys). Els treballs van formar part d’una exposició allotjada al vestíbul del Teatre de Blanes perquè els espectadors la poguessin visitar abans i després de la projecció.

En principi havia de ser una mostra efímera, perquè reservada només per a aquesta ocasió. Finalment, però, no serà així. Els treballs dels i les sis fotògrafes estan exposats durant aquests dies en una de les millors ubicacions que es podia haver trobat: la Nau4 Espai Jove, el Casal Jove. Un lloc de trobada pels i les joves de Blanes on s’hi realitzen diverses activitats periòdicament.


L'exposició està allotjada actualment a Nau4 Espai Jove
D’altra banda, després de la projecció es va obrir un cine fòrum moderat per les tècniques del Departament de Joventut i de Servei de Polítiques d’Igualtat d’Acció Social, Raquel Pérez i Mica Álvarez respectivament. Totes dues van contribuir a crear un espai de debat amb el públic que va voler aprofundir en alguns dels temes que s’havien vist reflectits en la projecció.


Cine-Fòrum posterior a la projecció de 'Chavalas'
Entre el públic assistent s’hi comptaven alguns i algunes de les joves que van contribuir a l’exposició, així com la dinamitzadora i coordinador de Nau4 i joves artistes de Blanes. Tampoc es van voler perdre la projecció l’alcalde, Àngel Canosa, així com els responsables polítics de les respectives àrees que es van encarregar de diversos aspectes de la vetllada: Albert Sanz, de Cultura i Festes; Marian Anguita, del Servei de Polítiques d’Igualtat d’Acció Social; i Pere Lopera, de l’Àrea de Participació Ciutadana.Balanç Positiu del primer any del Cicle Gaudí i propera temporada al 2022

El balanç del primer any del Cicle Gaudí acollit al Teatre de Blanes ha estat plenament positiu. No tan sols perquè hi ha hagut una excel·lent assistència de públic en relació a d’altres experiències arreu d’altres municipis de Catalunya on també es fa. Hi ha contribuït la qualitat dels llargmetratges que s’han ofert, que han inclòs títols prou coneguts pel públic en general.


La primera temporada del 2021 del Cicle Gaudí es va estrenar el passat mes de febrer amb ‘La Boda de Rosa’. L’estrena del cicle a Blanes va comptar amb l’assistència de la llavors presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català Isona Passola. Les quatre següents sessions van oferir ‘Terra de Telers’, ‘Sentimental’, ‘La Vampira de Barcelona’ i ‘My Mexican Bretzel’.

El setembre passat es va encetar la segona temporada del cicle amb tota una sensació: ‘La Dona Il·legal’, que a més a més també es va completar amb una animada sessió de cine-fòrum posterior. Així va ser gràcies a l’assistència de l’actor protagonista i el director del film, Daniel Faraldo i Ramon Térmens respectivament, així com dos altres membres de l’equip de producció: els cineastes blanencs David i Albert Arribas, actor i director de càsting d’una banda, i director artístic de l’altra.


La segona temporada va continuar els següents mesos amb ‘Les dues nits d’ahir’, ‘Donde caben dos’ i ‘Chavalas’. El proper mes de gener es reprendrà el Cicle Gaudí amb la primera projecció de la que serà ja tercera temporada. Més concretament, tindrà lloc el 20 de gener amb ‘Pan de Limón con semillas de amapola’, dirigida per Benito Zambrano i protagonitzada per Elia Galero, Eva Martín, Mariona Pagès, Marilú Marini, Pere Arquillué i Tommy Schlesser, entre d’altres.Data de realització: 12/30/2021 | Data de la darrera actualització: 12/30/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300