Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes aprova una moció en defensa de la llengua i l’escola catalana


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/30/2021 08:41:23 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Escut de l'Ajuntament de BlanesL’Ajuntament de Blanes aprova una moció en defensa de la llengua i l’escola catalana

Han donat suport ERC, PSC, BECP i JxB, mentre que C’s i el regidor no adscrit han votat en contra en el darrer ple del 2021 celebrat de manera híbrida: presencial i online

El ple de l’Ajuntament de Blanes ha aprovat en la sessió d’avui al vespre una moció en defensa de la llengua catalana i del model d’ensenyament en català. Es tracta de la proposta d’acord impulsada per la Plataforma Unitària Som Escola, que ja ha prosperat en diversos consistoris, elaborada en resposta a l’aval del Tribunal Suprem a la sentència del TSJC que obliga les escoles catalanes a fer un 25% de classes en castellà.


Ple Municipal híbrid 30 de desembre
La moció ha comptat amb el recolzament dels tres grups polítics proposants –ERC, BECP i JxB-, a més a més del PSC. Per la seva banda C’s i el regidor no adscrit han votat en contra. El suport del Partit dels Socialistes de Catalunya ha vingut propiciat després que s’han introduit al text original diverses esmenes. D’aquesta manera, la proposta d’acord ha comptat amb 18 vots a favor i 3 en contra.


El text de la proposta d’acord denuncia que la sentència és un nou intent d’agressió al model d’escola catalana, avalat per la societat catalana al llarg de dècades, defensa que l’actual model contribueix a la cohesió social i a l’ús del català. També recorda que el català arrossega una llarga tradició de persecució i discriminació per part de l’estat espanyol, que es manté actualment amb el recolzament dels tribunals.


Imatge d'Arxiu: Centre Escolar de Blanes inici curs 2021-2022
Amb l’aprovació d’aquesta moció l’Ajuntament de Blanes se suma a fer una crida al conjunt de la societat catalana perquè es mobilitzi en defensa del model educatiu català, i es compromet a col·laborar, participar i promoure l’adhesió a les accions que s’organitzin per defensar el model d’escola catalana. També inclou el compromís a defensar el model davant les agressions que està patint.

Altres temes aprovats a la sessió plenària híbrida i felicitació nadalenca

Pel que fa a la resta de punts inclosos a l’ordre del dia que s’havien d’aprovar, tots han prosperat comptant amb la unanimitat dels 21 regidors i regidores del consistori blanenc. Així ha estat amb la modificació dels representants en òrgans col·legiats que siguin competència del ple aprovat sense debat, igual que la modificació de l’ordenança que regula el preu públic per a la prestació del servei de teleassistència.


També s’han aprovat sense entrar en gaire debat les propostes presentades per la Comissió del Nomenclàtor. I, per últim, d’igual manera ha prosperat amb caràcter inicial la modificació d’un article de la normativa del Pla d’Ordenació Urbana Municipal, el POUM. Aquest ha estat el darrer punt de debat abans de tractar-se la moció i l’últim apartat que sempre tanca totes les sessions ordinàries: els Precs i Preguntes.


Ha estat precisament en aquest apartat del ple quan els portaveus dels diferents grups municipals han intervingut d’una manera més distesa per felicitar la ciutadania amb motiu d’aquestes festes nadalenques. També han aprofitat per desitjar que el nou any que estem a punt d’estrenar sigui millor que el què deixarem en poques hores.

Primera sessió plenària híbrida

El que ha estat el darrer ple ordinari del 2021 celebrat avui al vespre s’ha fet en format híbrid. És a dir, ha combinat la presència de l’alcalde i els portaveus dels grups municipals a la Sala de Plens amb la connexió telemàtica de la resta de regidors i regidores quan havien d’intervenir en algun dels punts. Precisament ha estat avui quan s’ha pogut implementar aquesta nova manera de celebrar les sessions, en seguiment de les mesures de contenció preventiva per a l’expansió de la COVID, gràcies a la implantació de diverses millores tecnològiques que s’han posat en marxa les darreres setmanes en aquest equipament municipal.


Durant tot aquest 2021 gairebé tots els plens ordinadors s’han celebrat telemàticament, llevat dels anteriors mesos d’octubre i novembre, quan es van tornar a fer presencialment. El ple es va emetre simultàniament per streaming a través de la plana de l’Ajuntament de Blanes, així com a Facebook i YouTube, on estan allotjats els vídeos : https://youtu.be/zYzn3DI3YT8Data de realització: 12/30/2021 | Data de la darrera actualització: 12/30/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300