Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Tot a punt a Blanes perquè dimecres es faci la Cavalcada de Reis 2022 amb mesures preventives COVID


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/03/2022 11:02:38 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

DIBUIXTot a punt a Blanes perquè dimecres es faci la Cavalcada de Reis 2022 amb mesures preventives COVID

Arribaran al Port a les 18 h i faran l’habitual recorregut que acabarà a la Plaça dels Dies Feiners per recollir les cartes, i es podrà seguir en directe pel YouTube i Facebook de l’Ajuntament

A Blanes ja està tot pràcticament a punt perquè dimecres vinent a les 6 de la tarda el municipi on comença la Costa Brava rebi la visita més important que hi ha al llarg de tot l’any: la dels Reis d’Orient. Després que al 2021 es va haver de substituir la Cavalcada de Reis per un Campament Reial que es va allotjar a l’exterior de la Ciutat Esportiva Blanes, aquest 2022 es recuperarà la tradició que en aquest municipi llueix especialment des de fa dècades.


Darrers arranjaments d'algunes de les carrosses que formaran
part de la Cavalcada de Reis 2022
Aquests darrers dies s’estan enllestint els darrers detalls logístics que cal tenir apamats perquè l’esdeveniment tingui la majestuositat que sempre ha l’ha caracteritzat, un signe d’identitat que cada any atrau gran quantitat de persones, tant de Blanes com d’altres poblacions de la rodalia. Un dels ingredients que la fa especialment apreciada són les espectaculars carrosses que composen la cavalcada, sobretot les que han de transportar a Melcior, Gaspar i Baltasar.


Diversos operaris s’estan encarregant del muntatge i vestiment dels elements de les carrosses, que s’han traslladat a la nau dels Serveis Municipals de les Brigades per poder-hi fer els arranjaments. En total hi ha 6 carrosses i, a banda de les que allotjaran a Ses Majestats, les altres tres són pel Carter Reial, per Regals i per un gegantí Joc de Muntatge de Blocs de Plàstic interconnectables.

Seguiment en directe de la Cavalcada per Facebook i YouTube

Una de les principals novetats de la Cavalcada de Reis de Blanes 2022 és que els qui no puguin sortir al carrer perquè estan confinats, el seu estat de salut ho impedeix o, senzillament, prefereixen quedar-se a casa, podrà seguir l’esdeveniment sense perdre’s cap ni un detall. I és que, per segona vegada en la història de les Cavalcades de Reis de Blanes, s’emetrà en directe per televisió.


La primera vegada va ser l’any 2000, quan TV3 la va emetre en directe per tot Catalunya. Ara, 22 anys més tard, se n’encarregarà l’Ajuntament de Blanes amb el suport d’una productora de TV. La transmissió es podrà seguir en directe a través dels comptes oficials de Facebook https://www.facebook.com/AjuntamentdeBlanes i YouTube https://www.youtube.com/user/televisioblanes de l’Ajuntament.

30 elements formaran part de la Cavalcada de Reis 2022

La Cavalcada de Reis estarà formada per un total de 30 components. A banda de les sis carrosses, un any més no faltarà a la seva cita en Lilo, un gegantí gosset de peluix articular de 2’1/2 metres d’alçada que ha esdevingut un dels elements més apreciats pel públic. També hi haurà la música que tocaran en viu i en directe dues formacions: la Banda Musical de Blanes i Mossèn Joan Batlle, i la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria.


Altres ingredients que contribuiran a donar llum, color i el to festiu que ha de tenir aquest autèntic espectacle de carrer seran els Xanquers, els portadors de Fanalets i Salabrets per recollir les darreres cartes a peu de carrer, malabaristes, ciclistes i un llarg seguici on col·laboren diverses Associacions de Veïns de la vila. Tancarà la cavalcada un dels col·lectius més apreciats: la percussió i bufadors de la Colla de Diables Sa Forcanera.

Horari i Recorregut de la Cavalcada amb mesures COVID

Els reis arribaran en vaixell al Port de Blanes a les 6 de la tarda, gràcies a la col·laboració del Club de Vela Blanes, i muntaran a les seves carrosses perquè comenci tot seguit la Cavalcada de Reis. El recorregut serà l’habitual: Passeig de Mar fins arribar a la cruïlla amb el Carrer Ample, que enfilaran cap a munt per girar a la Plaça Solidaritat.

Des d’aquí seguiran per la Rambla Joaquim Ruyra sud, i s’aturaran breument a la cruïlla amb el Carrer Doctor Xavier Brunet. Allí baixaran els tres reis i els membres del seguici que hauran viatjat en carrossa per seguir a peu l’últim tram del recorregut pel Passeig de Dintre fins arribar davant el Pessebre Monumental, on els estaran esperant l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat de regidors i regidores del consistori.


Un cop immortalitzada la visita amb una fotografia oficial, els tres reis passaran a ocupar els trons que s’hauran alçat al Campament Reial de la Plaça dels Dies Feiners, on s’hi estaran perquè els infants puguin lliurar-los les cartes. Abans que comenci la recollida, l’alcalde entregarà als tres reis la ‘Clau de la Ciutat’ per facilitar-los la feina que els espera aquella nit: repartir els regals entre a la mainada.

Lògicament, donat l’actual context de la pandèmia, l’esdeveniment festiu comptarà amb totes les mesures preventives COVID. La principal és que tothom qui formarà part de la Cavalcada de Reis anirà amb la preceptiva mascareta, inclús ses majestats, i no es llençaran caramels ni durant la cavalcada ni en finalitzar, quan s’acostumava a fer l’habitual pluja de caramels des del balcó consistorial. També s’ha reduït el nombre de persones que formen part del seguici, de manera que enlloc de les 350 que solia haver, n’hi haurà unes 200.Data de realització: 01/03/2022 | Data de la darrera actualització: 01/03/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300