Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Cavalcada de Reis de Blanes 2022 il·lusiona de nou petits i grans envoltada de màgia, música, llum i color


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/05/2022 08:31:12 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Cavalcada de Reis de Blanes 2022 il·lusiona de nou petits i grans envoltada de màgia, música, llum i color

Melcior, Gaspar i Baltasar han recorregut el nucli històric i han acabat la visita recollint les cartes de la mainada al Campament Reial de la Plaça dels Dies Feiners

Qualsevol persona, infants o adults, que hagi assistit alguna vegada a la Cavalcada de Reis de Blanes sap que si hi ha una cosa que la caracteritza és la seva espectacularitat. Per això, quan l’any passat es va haver de suspendre a causa de les mesures preventives de la COVID, tothom va trobar a faltar poder gaudir-la de nou.


Enguany l’Ajuntament de Blanes l’ha pogut tornar a organitzar sense que perdés el seu atractiu, però vetllant per respectar les mesures preventives. Per això, totes les persones que han participat en l’esdeveniment duien la preceptiva mascareta, inclús els principals protagonistes: Melcior, Gaspar i Baltasar.


També s’ha suprimit el llançament de caramels des de les carrosses, així com la pluja de caramels des del balcó consistorial, per evitar aglomeracions. Organitzada pel Departament de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes, la cavalcada ha comptat amb la col·laboració, entre d’altres, dels Serveis Municipals, Policia Local de Blanes, Participació Ciutadana i les Associacions de Veïns.

Cavalcada de Reis amb 30 espectaculars ingredients

Tot ha començat a les 6 de la tarda iniciant el recorregut al Port de Blanes per continuar un itinerari pel nucli històric de la vila. Un total de 30 components han anat desfilant majestuosament amb ingredients que rivalitzaven en lluentor per atraure les mirades de petits i grans, un complet espectacle de carrer caracteritzat per l’habitual màgia, música, llum i color.


Els elements principals han estat sis carrosses: en tres d’elles hi viatjaven Melcior, Gaspar i Baltasar. Les tres restants eren pel Carter Reial, els Regals per a la canalla i un gegantí Joc de Muntatge de Blocs. També ha desfilat un dels seus ingredients més apreciats per infants i adults: en Lilo, un gegantí gosset de peluix articulat de 2’1/2 metres d’alçada que sempre desperta l’afecte de qui el contempla.


La música tocada en directe ha anat a càrrec de les dues formacions ambulants de carrer que hi ha a Blanes: la Banda Musical i Mossèn Joan Batlle, i la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria. Altres ingredients que han contribuït a donar-hi un to festiu han estat els Xanquers, els portadors de Fanalets i Salabrets per recollir les cartes, Malabaristes, Ciclistes, i les noies del Twirling amb bastons lluminosos.


La vistositat i espectacularitat de tots els components de la Cavalcada ha destacat des del primer fins el darrer element. Així, com ja havia estat tradicional els últims anys, han tancat el seguici un dels col·lectius més apreciats: la percussió i els bufadors de foc de la Colla de Diables Sa Forcanera, amb les seves lluminoses i sorprenents llengües de foc rivalitzant amb els llums de Nadal.

Recorregut de la Cavalcada pel nucli històric

Després d’arrencar des de la zona portuària, la Cavalcada de Reis ha enfilat un tram del Passeig de Mar i ha girat Carrer Ample a munt, per passar pel costat de la Plaça Solidaritat i seguir per la banda sud de la Rambla Joaquim Ruyra. A la cruïlla amb el Carrer Doctor Xavier Brunet, els tres reis i els membres del seguici que viatjaven en carrossa han baixat per seguir a peu el darrer tram del recorregut pel Passeig de Dintre fins arribar al Pessebre Monumental, davant l’Ajuntament de Blanes.


A la seva arribada, els Reis Mags han estat rebuts per l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat de regidors i regidores del consistori. Un cop immortalitzada la visita amb una fotografia oficial, els tres reis han passat a ocupar els trons al Campament Reial de la Plaça dels Dies Feiners perquè els infants poguessin lliurar-los les seves cartes. Abans de la recollida, l’alcalde ha entregat als tres reis la ‘Clau de la Ciutat’ per facilitar-los la feina d’aquesta nit: repartir els obsequis i regals.


Data de realització: 01/05/2022 | Data de la darrera actualització: 01/05/2022

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300