Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes recuperarà diumenge la mítica XXXIII Cursa Mar i Murtra amb els tres recorreguts de 20, 10 i 15 km


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/10/2022 09:47:11 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FondistesBlanesBlanes recuperarà diumenge la mítica XXXIII Cursa Mar i Murtra amb els tres recorreguts de 20, 10 i 15 km

Es faran tres sortides a les 9, 9’30 i 10 del matí des del Passeig de Mar amb sengles recorreguts que compten amb un topall total de 1.200 participants

Si esportivament parlant Blanes va acomiadar l’any 2021 amb una cursa, dins aquest mateix àmbit s’encetarà la nova temporada del 2022 amb una de les proves més històriques del municipi on comença la Costa Brava: la mítica XXXIII Cursa Mar i Murtra. L’any passat no va ser possible organitzar-la a causa de la COVID, i potser per això l’esdeveniment s’espera amb més il·lusió que mai.


Imatges d'Arxiu: Cursa Mar i Murtra 2020
La veterana cursa que organitza des de fa 33 anys el Grup Fondistes Blanes amb el suport de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament i la col·laboració d’altres àrees i departaments municipals, així com institucions i empreses, tindrà lloc el proper diumenge 16 de gener. Per segona edició consecutiva, inclourà tres modalitats en la mateixa convocatòria, de manera que tots els i les corredores que tinguin ganes de practicar el seu esport favorit podran escollir la que s’adapti millor a les seves possibilitats.


Sortida I Trail Mar i Murtra 2020
L’any 2020 es va incorporar per primera vegada la nova modalitat que aquest 2022 s’ha convocat de nou, la II Trail Mar i Murtra, de 15 km. Se suma a les dues que ja portaven una trajectòria històrica més llarga: la tradicional XXXIII Cursa Mar i Murtra de 20 km, i la VII Cursa Mar i Murtra Sprint de 10 km. Totes tres sortiran i arribaran al mateix punt: el Passeig de Mar, i els trets de sortida s’aniran fent de forma esgraonada a partir de les 9 del matí.

XXXIII Cursa Mar i Murtra, VII Mar i Murtra Spring i II Trail Mar i Murtra

La primera prova en disputar-se serà la II Trail Mar i Murtra, de 15 km de recorregut, que sortirà a les 9 del matí. Darrera seu, a 2/4 de 10 del matí, es donarà el tret de sortida de la prova més veterana i coneguda de totes tres, la XXXIII Cursa Mar i Murtra, de 20 km de ruta. Per últim, a les 10 del matí, començarà la tercera i darrera prova, la VII Cursa Mar i Murtra Sprint, de 10 km.


Sortida XXXII Mar i Murtra 2020
El recorregut de la prova més veterana, la XXXIII Cursa Mar i Murtra, és una barreja mixta d’asfalt i camins de terra, que combina trams planers amb trams de pujades i baixades. Els organitzadores la consideren ideal per poder testar l’estat de forma dels i les corredores, així com la capacitat de recuperar-se de cara a la temporada de curses de fons de l’hivern.


Sortida VI Mar i Murtra Spint 2020
Per la seva banda, la VII Cursa Mar i Murtra Sprint, de 10 km., té un recorregut totalment pla, molt assequible per tant per a totes les capacitats físiques i estat de preparació de qui vulgui participar-hi. Una cursa popular assequible per a tothom qui es vegi amb cor de voler comptar-s’hi entre els qui siguin en la diada de running blanenca. Per últim la ‘nova’ cursa, la II Trail Mar i Murtra, cobreix una distància de 15 km, i la va afegir el Grup Fondistes Blanes amb l’objectiu de fer les delícies dels corredors de muntanya.

Un topall total de 1.200 participants sumant les tres curses

L’organització ha previst un topall total de 1.200 participants sumant les tres curses del proper diumenge. Així, la clàssica XXXIII Cursa Mar i Murtra compta amb un límit de 500 inscrits, i cadascuna de les altres dues curses amb un topall de 350 participants cadascuna d’elles. D’aquesta manera, el total de possibles participants sumant les tres proves és de 1.200 corredors i corredores.


Arribada 1er Classificat XXXII Cursa Mar i Murtra 2020, Buba Sabaly
El recinte de sortida i arribada de les tres curses, ubicat al Passeig de Mar, es posarà en marxa a 2/4 de 8 del matí del proper diumenge, amb el lliurament de dorals i el servei de guarda-roba. Després que ja s’hagi anat fent la sortida consecutiva de les tres proves a les 9, 2/4 de 10 i a les 10 del matí, el control d’arribada es clourà a les 12 del migdia, mentre que el recinte es tancarà a 2/4 d’1 de la tarda.

L’esdeveniment està obert a la participació de corredors i corredores que tinguin més de 14 anys o els compleixin durant el 2022. En el cas dels menors d’edat, el dia de la cursa caldrà que els pares o tutors aportin un consentiment conforme autoritzen la participació, juntament amb el descàrrec de responsabilitat. El preu d’inscripció depèn de cada modalitat.


Tres primers Classificats I Trail Mar i Murtra 2020
En el cas de les dues curses de 20 km i 15 km (la XXXIII Cursa Mar i Murtra i la II Trail Mar i Murtra, respectivament) el preu d’inscripció és de 19 € fins el proper divendres 14 de gener. En cas de no haver arribar al límit de participants, el mateix dia de la cursa també es podran inscriure al preu de 20 €. Finalment, la VII Cursa Popular Mar i Murtra de 10 km té un preu de 14€ fins divendres, i de 15€ el mateix diumenge.

Val a dir que els socis i sòcies del Centre Excursionista de Blanes i el Triatló Blanes tindran un descompte de 2€ sobre el preu corresponent segons el període d’inscripció tant per la cursa de 10 km com la de 20 km. Per formalitzar les inscripcions de manera anticipada cal anar a l’enllaç http://www.fondistesblanes.cat/CURSA-MAR-i-MURTRA/INSCRIPCIONS/Data de realització: 01/10/2022 | Data de la darrera actualització: 01/10/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300