Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Buba Sabaly, Víctor da Costa i Joan Bernat guanyen la Cursa Mar i Murtra de Blanes, de 20 km, 15 km i 10 km


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/16/2022 01:39:25 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FondistesBlanesBuba Sabaly, Víctor da Costa i Joan Bernat guanyen la Cursa Mar i Murtra de Blanes, de 20 km, 15 km i 10 km

Han participat un total de 831 corredors i corredores sumant les tres modalitats de la veterana prova disputada avui al matí

Si a Blanes es va acomiadar l’any 2021 amb la Cursa Sant Silvestre, aquest 2022 s’ha encetat esportivament parlant amb una de les proves més veteranes de la vila on comença la Costa Brava: la Cursa Mar i Murtra, que ha tornat a copsar l’interès dels runners blanencs i d’altres contrades, després que l’any passat es va haver de suspendre per la COVID. La veterana prova atlètica blanenca, desdoblada en tres modalitats, ha aplegat un total de 831 corredores i corredores sumant-les totes tres.


Així, la XXXIII Cursa Mar i Murtra de 20 km ha registrat 228 inscripcions; a la VII Cursa Mar i Murtra Sprint, de 10 km, n’hi ha hagut 256; i en la més jove de totes tres, la II Trail Mar i Murtra de 15 km, han participat 347 corredors i corredores. L’esdeveniment esportiu desdoblat en tres curses l’ha organitzat el Grup Fondistes Blanes amb el suport de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament, així com d’altres departaments municipals, entitats i empreses.


Sortida II Trail Costa Brava
Fotografia: Aitor Roger
A les 9 del matí l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i el regidor d’Esports, Pere Lopera, acompanyats pel president del Grup Fondistes Blanes, Joan Muñoz, han donat el primer dels tres trets de sortida que s’han anat fent al llarg del matí, en aquest cas per iniciar la II Trail Costa Brava. Mitja hora més tard, a 2/ de 10, ha començat el recorregut de la mitja marató, la clàssica XXXIII Cursa Mar i Murtra, de 20 km, i finalment a les 10 del matí s’ha iniciat la més curta, de 10 km, la VII Cursa Mar i Murtra Sprint. Totes tres amb sortida i arribada des del Passeig de Mar.


Sortida XXXIII Cursa Mar i Murtra
Fotografia: Aitor Roger
Buba Sabaly, Víctor da Costa i Joan Bernat, els tres primers classificats

El corredor més ràpid de la XXXIII Cursa Mar i Murtra ha tornat a ser per tercera edició consecutiva el blanenc Buba Sabaly. L’atleta cobert el recorregut en un temps de 1’09’41 hores. En les dues següents posicions s’han classificat Xavier Figuerola (1’10’24 h.) i Pau Vilaplana (1’22’22 h.). Per la seva banda, en la mateixa cursa de 20 km les tres corredores més ràpides han estat Elisabeth Martín (1’27 h.), Ana Belén García (1’31 h.) i Alfonsina Peppa Pérez (1’32 h.)


Arribada 1er classificat XXXIII Cursa Mar i Murtra - Buba Sabaly
En la II Trail Mar i Murtra, de 15 km, la primera plaça ha estat per a Víctor da Costa (1’09 h.) seguit per Carlos Galobardes (1’13 h.) i Miguel Romero García (1’16 h.). En dones el podi l’han encapçalat Natàlia Rey (1’24 h.), Fau Namri (1’36 h.) i Ana Barea (1’36 h.). Per últim, en la VII Cursa Mar i Murtra Sprint de 10 km el podi dels homes l’han format Joan Bernat, Àngel Mollera i Pere Boadas.


Podis Homes i Dones XXXIII Cursa Mar i Murtra de 20 km
Per segona edició consecutiva, la diferència respecte anteriors edicions ha estat que hi ha hagut lliurament de premis. A quarts d’una del migdia el president del Grup Fondistes Blanes, Joan Muñoz, acompanyat de l’alcalde, Àngel Canosa, i el regidor d’Esports, Pere Lopera, han encapçalat l’entrega de premis a les tres primeres persones classificades en cadascuna de les tres curses i les dues modalitats d’homes i dones.

Podis Homes i Dones II Trail Mar i Murtra de 15 km
Una cursa que enceta el calendari atlètic de Blanes des de fa 33 anys

Els trenta-tres anys de trajectòria amb què ja compta la més clàssica de les tres curses, la XXXIII Cursa Mar i Murtra, de 20 km, significa pels corredors i corredores de Blanes i d’altres contrades molt més que un esdeveniment esportiu. És la prova per excel·lència que enceta l’any esportivament parlant i que, a més a més, s’ha desdoblat en tres modalitats perquè cada runner participi en la que millor s’adapta a les seves habilitats i condicions físiques.


Podis Homes i Dones VII Cursa Mar i Murtra de 10 km
I realment cal tenir set de córrer, perquè una de les característiques que té cada any la Mar i Murtra també ha estat present aquest 2022: les gèlides temperatures que acompanyen des de primera hora del matí dominical i, per tant, a l’esdeveniment esportiu. Al terme dels respectius recorreguts, els corredors i corredores han pogut reposar forces al recinte de la cursa, després dels punts d’avituallament de què han disposat.


Tampoc no ha faltat, com fa en tots els grans esdeveniments, el suport de la Policia Local de Blanes. En aquesta ocasió, per la peculiaritat de ser tres proves en una de sola, ha hagut de fer un esforç suplementari. Sobretot perquè una d’elles compta amb un traçat diferenciat respecte les altres dues. Per garantir la seguretat dels corredors i corredores, s’han anat fent talls esglaonats tant en els vials per on transcorren les tres curses, com en carrers adjacentsData de realització: | Data de la darrera actualització: 01/16/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300