Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Les farmàcies de Blanes que fan Tests d’Antígens Supervisats han doblat les proves des de l’inici del curs escolar


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/17/2022 10:11:18 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Les farmàcies de Blanes que fan Tests d’Antígens Supervisats han doblat les proves des de l’inici del curs escolar

Cada dia han passat a fer una mitjana d’entre 30 i 40 proves diàries notificades a les famílies des de Cat.Salut. A Blanes s’han adherit a la mesura sis establiments

A principis d’aquest mes de gener sis farmàcies de Blanes es van adherir a la iniciativa de fer Tests d’Antígens Supervisats i comunicar els casos positius a les autoritats sanitàries. En aquests establiments s’hi ofereix la possibilitat de fer-se les dues modalitats de prova (TAS o prova d’automostra segons els criteris de Salut Pública), sempre i quan estiguin supervisades per un o una professional farmacèutica.


Realització d'un TAS en una farmàcia de Blanes
Durant els primers dies de la nova mesura, el nombre de proves que s’hi realitzaven oscil·lava entre les 15 i les 20 de mitjana sumant el matí i la tarda. Ara bé, des de la setmana passada, quan es van reprendre les classes, les farmàcies del municipi on comença la Costa Brava han registrat un increment extraordinari, havent doblat el nombre de proves que han realitzat.

D’aquesta manera, ara n’han passat a fer una mitjana que oscil·la entre les 30 i 40 proves diàries, sumant les que es fan a l’horari dels matins i a les tardes. Aquests procediments es duen a terme sempre després que les autoritats sanitàries han notificat a les famílies dels alumnes de classes on hi ha algun positiu -a través dels respectius centres escolars-, que cal corroborar si l’infant s’ha contagiat o no de COVID.


Per a realitzar les proves als establiments farmacèutics cal dur la targeta sanitària i, en el cas que l’escolar que s’ha de fer la prova sigui menor d’edat, venir acompanyat del seu pare, mare o tutor. Les proves són gratuïtes, i abans de realitzar-les els i les professionals de les respectives farmàcies comproven a través de la targeta sanitària que les autoritats han determinat que es faci o no la prova.


L’objectiu d’aquesta mesura és evitar la recepció de tants pacients als Centres d’Atenció Primària, on només cal que hi vagin aquelles persones amb símptomes més greus, i alhora registrar al sistema de rastreig totes aquelles persones amb un diagnòstic positiu. Arreu de Catalunya hi ha més de 1.300 farmàcies que realitzen tests d’antígens supervisats.

Un total de 6 Farmàcies de Blanes s’han adherit a la iniciativa

Les sis farmàcies de Blanes que s’han adherit a aquesta iniciativa són: l’Adell-Creixell del Carrer Anselm Clavé; l’Altimir de l’Avinguda d’Europa; la Creixell del Carrer Muralla; la Morell de l’Avinguda Catalunya; la Pujol de la Plaça Nostra Senyora del Vilar (al barri d’Els Pins) i la Sureda-Casamor, al Passeig de Dintre.

FarmàciaAdreça
Adell CreixellCarrer Anselm Clavé, 84
AltimirAvinguda d’Europa, 27
CreixellCarrer Muralla, 36
MorellAvinguda Catalunya, 12
PujolPlaça Nostra Senyora del Vilar, 6
Sureda-CasamorPasseig de Dintre, 3
Data de realització: 01/17/2022 | Data de la darrera actualització: 01/17/2022

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300