Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Es presenta la 7a Temporada de ‘Blanes X Runners’, la marca que promou el Turisme Esportiu i Familiar


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/21/2022 11:03:17 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

BLANES X RUNNERSEs presenta la 7a Temporada de ‘Blanes X Runners’, la marca que promou el Turisme Esportiu i Familiar

El calendari per aquest 2022 inclou 10 curses i proves esportives, apostant de manera especial per l’esport sostenible i respectuós amb el medi ambient

Després que l’any passat no va ser possible a causa de la pandèmia, i al 2020 no es van poder celebrar tots els esdeveniments, aquest 2022 es pretén que la tornada sigui el màxim d’intensa. L’Ajuntament de Blanes i les tres entitats esportives que promouen la marca de Turisme Esportiu i Familiar ‘Blanes X Runners’ han presentat aquesta setmana una nova edició de l’exitosa experiència.

Es tracta de la 7a Temporada d’una experiència que es va posar en marxa l’any 2015 amb l’objectiu de promocionar Blanes com un dels territoris més idonis i atractius pels corredors i corredores, tant a nivell gironí com d’arreu de Catalunya i fins i tot a nivell internacional. La presentació l’han encapçalat l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat del regidor d’Esports, Pere Lopera.


D'esquerra a dreta: Carles Pascual (Centre Excursionista), Àngel Canosa (alcalde),
Pere Lopera (regidor d'Esports), David Lara (Club Triatló) i Joan Muñoz (Grup Fondistes)
En representació de les tres entitats esportives han participat Joan Muñoz, president del Grup Fondistes Blanes; David Lara, del Club Triatló Blanes; i Carles Pascual, del Centre Excursionista de Blanes. Per donar a conèixer el nou calendari, plasmat en un roll-up, l’escenari escollit ha estat un dels indrets de Blanes favorits pels amants del running i de les caminades actives: el Passeig de Mar.

Els quatre principals artífexs de la creació de la marca de turisme esportiu i familiar han reiterat el seu convenciment sobre la idoneïtat d’haver impulsat ‘Blanes X Runners’. La principal raó és que s’inscriu dins el marc de les dues destinacions certificades amb què compta el municipi on comença la Costa Brava, que defineixen la seva singularitat: la DTE –Destinació de Turisme Esportiu- i la DTF –Destinació de Turisme Familiar-, i compta amb material d’identificació i promoció propis.

Un 2022 amb 10 curses i proves esportives a la 7a Blanes X Runners

Enguany la marca ‘Blanes X Runners’ inclou en la 7a temporada un total de 10 proves i esdeveniments esportius, el primer dels quals ja va tenir lloc precisament aquest passat diumenge, la XXXIII Cursa Mar i Murtra, amb un recorregut de 20 km, completada amb la VII Cursa Mar i Murtra Sprint de 10 km, i la II Mar i Murtra Trail de 15 km. Les tres proves en una van sumar diumenge passat més de 800 corredors i corredores.


Buba Sabaly, guanyador de la XXXIII Cursa Mar i Murtra disputada
diumenge passat, la primera de les 10 proves incloses a la 'Blanes X Runners' 2022
La següent prova al calendari de la ‘Blanes X Runners’ s’emplaça a l’abril, amb la XXI Ruta de les Ermites de 18 km, seguida el 8 de maig per la VIII Trail Selva Marítima, que ja forma part de l’agenda de runners d’arreu del territori. Coincidint amb l’estiu, Blanes ofereix diversos esdeveniments inclosos a la marca, començant per la cursa corporativa, la VI Color Blanes X Runers, que tindrà lloc el 3 de juliol, i que suma la possibilitat de practicar esport a l’hora que es viu una experiència lúdica i sensorial presidida per l’ambient festiu.

A l’agost hi haurà tres cites al calendari de ‘Blanes X Runners’: el dia 7 hi haurà la 78a Travessia Popular El Port de Blanes; el dia 20 el màxim exponent que significarà la celebració de la XXXVII Caminada Popular Nit de Sant Bonós –en les darrers edicions havia superat les 5.000 persones participants- i el dia 28 el XII Aquatló Popular Vila de Blanes.


Sortida 'VIII Trail Mar i Murtra' disputada diumenge passat
Enfilant ja la recta final d’aquest 2022, els tres darrers mesos de l’any hi haurà tres darrers esdeveniments, un per cada mes. El cap de setmana de l’1 i 2 d’octubre la III Diada de la Muntanya, que inclou una cursa popular; el 27 de novembre el XIII Passafred; i finalment el 31 de desembre s’acomiadarà aquest any i es donarà la benvinguda al 2023 amb la IV Cursa Popular de Sant Silvestre.

Blanes X Runners aposta per l’esport sostenible

Una de les principals novetats que inclou aquest 2022 el calendari de la marca ‘Blanes X Runners’ és l’aposta perquè l’esport que es practica a Blanes sigui sostenible i respectuós amb el medi ambient. Aquest darrer detall cal tenir-ho especialment en compte, ja que totes les proves i esdeveniments inclosos al calendari es desenvolupen a l’aire lliure.


1a classificada 'VIII Trail Mar i Murtra, amb la nova cinta 'Blanes X Runners'
Per això, enguany les cintes que s’utilitzen habitualment per senyalitzar les rutes i recorreguts dels diferents esdeveniments esportius s’han substituït per unes de noves fabricades amb materials biodegradables. Estan fetes amb midó de patata i, per tant, les cintes acabaran destruint-se de manera natural, sense deixar els indesitjables residus i deixalles que requereixen neteja i recollida posterior.

La substitució de les antigues cintes per les actuals biodegradables no significa, ni de bon tros, que ni l’ajuntament ni les entitats organitzadores no recullin a partir d’ara la cinta utilitzada als esdeveniments. Es tracta que, en el cas que pugui arribar a quedar algun tros de cinta, aquesta acabi desapareixent de manera natural i respectuosa amb el medi ambient.

Data de realització: 01/21/2022 | Data de la darrera actualització: 01/21/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300