Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebrarà del 24 al 28 de gener la ‘Setmana per la Pau’, que culminarà amb la IV Marxa per la Pau


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/23/2022 09:25:26 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes celebrarà del 24 al 28 de gener la ‘Setmana per la Pau’, que culminarà amb la IV Marxa per la Pau

Després que l’any passat es va haver de fer online, aquest 2022 hi haurà sis activitats, incloent la presentació del IV Calendari Interreligiós de Blanes de les comunitats de la Taula de Diàleg

Durant els propers dies, del 24 al 28 de gener, Blanes viurà els actes de la ‘Setmana per la Pau’ que tindran lloc de dilluns a divendres de la setmana vinent a la tarda. Després que l’any passat les mesures restrictives de la pandèmia van obligar a organitzar les activitats online, aquest 2022 es recupera la tan desitjada presencialitat que, a més a més, li confereix l’objectiu que persegueix el cicle: apropar sensibilitats, coneixement i experiències.


Imatges d'arxiu 2020: Presentació Calendari Interreligiós 2020
Se n’encarreguen de la seva organització el Servei de Primera Acollida de l’Àrea d’Acció Social, Igualtat i Nova Ciutadania, la Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cohesió Social, i la Taula de Comunitats Interreligioses de Blanes. També compta amb el suport de la Biblioteca Comarcal de Blanes, diverses àrees de l’Ajuntament de Blanes, i la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania.

IV Calendari Interreligiós de Blanes 2022 i Sensiblització sobre Refugiats

El cicle s’encetarà dilluns vinent, 24 de gener, amb una de les activitats que en pocs anys ha esdevingut un clàssic de la ‘Setmana per la Pau’. Es tracta del IV Calendari Interreligiós de Blanes 2022, que recull les dades més assenyalades de totes les comunitats que formen part de la ‘Taula de Diàleg Interreligiós’ del municipi. La creació d’aquest instrument va sorgir de les pròpies entitats que en formen part.


El Departament d’Acció Social, Nova Ciutadania i Solidaritat de l’Ajuntament de Blanes va assumir el compromís que s’aniria editant el calendari en cada nova anualitat. A banda de la seva utilitat pràctica, és un almanac que recull les festivitats que hi ha al llarg de l’any que celebren les diferents comunitats religioses de la vila, així com les dates assenyalades de festes de caràcter civil o social.


La presentació serà a les 6 de la tarda, a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes, el mateix indret on l’endemà dimarts, 25 de gener, allotjarà a la mateixa hora el següent acte de la ‘Setmana per la Pau’. Es tracta d’una acció de sensibilització a càrrec de la CCAR, Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, que treballa en la promoció, defensa i garantia del dret d’asil i dels drets de les persones refugiades i migrades a casa nostra, per afavorir els seus processos d’inclusió social a Catalunya i que assoleixin una ciutadania de ple dret.

Agenda Llatinoamericana, Manifest per la Pau i Hora del Conte

Dimecres els actes de la ‘setmana per la Pau’ seguiran de nou a la Sala de Plens del consistori, en aquesta ocasió a partir de les 7 del vespre, amb la presentació de l’Agenda Llatinoamericana 2022. L’acte estava programat perquè tingués lloc el passat mes de desembre, però es va haver d’ajornar per motius sanitaris. Anirà a càrrec de Jordi Pujadas, educador i coordinador de l’edició catalana de l’agenda.


Imatges d'Arxiu: Marxa per la Pau 2020
El cicle continuarà el dia següent, el dijous 27 de gener, amb dues activitats. La primera s’allotjarà a la Biblioteca Comarcal a les 6 de la tarda, amb una sessió de l’Hora del Conte, amb ‘L’Hort de l’eriçona Aïri’, a càrrec d’Eva Gonzàlez. L’altra acció tindrà lloc quan faltin 10 minuts per les 7 del vespre a la Sala de Plens, justament abans que comenci la sessió ordinària híbrida que hi haurà.


Es tracta de la lectura del ‘Manifest per la Pau’ 2022, que s’emetrà en directe per streaming a través del Facebook: https://www.facebook.com/AjuntamentdeBlanes i YouTube: https://www.youtube.com/user/televisioblanes de l’Ajuntament de Blanes.

IV Marxa per la Pau 2022, una experiència única a Catalunya

La cloenda de la ‘Setmana per la Pau’ de Blanes 2022 es farà el divendres a partir de les 8 del vespre, amb una de les activitats més apreciades per totes les persones implicades en la seva organització. Es tracta de la ‘IV Marxa per la Pau’, una experiència única a Catalunya, sorgida a iniciativa de la Taula Interreligiosa. Sortirà des de la Biblioteca Comarcal i farà un recorregut pel nucli antic fins arribar davant l’edifici consistorial.


Comptarà amb la participació de representants de les diverses esglésies de diferents creences i sensibilitzats religioses seguides a Blanes. Al llarg del recorregut, la ‘Marxa per la Pau’ fa diverses aturades per llegir poesies, textos al·lusius al pacifisme i la no violència, i inclús hi ha hagut ocasions en què s’han fet intervencions musicals.


Data de realització: 01/23/2022 | Data de la darrera actualització: 01/23/2022

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300