Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El 13è Concurs de Relats Breus de Joves de Blanes premia Marina Ariño, Ana Carolina Oliveira i Andrés Escribano


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/25/2022 10:24:35 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El 13è Concurs de Relats Breus de Joves de Blanes premia Marina Ariño, Ana Carolina Oliveira i Andrés Escribano

Els Premis Bolleré, per a joves de 12 a 25 anys, es van lliurar ahir dilluns, coincidint amb el 8è aniversari de la posada en marxa de la Biblioteca Jove

La Sala d’Actes Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal de Blanes va allotjar la tarda d’aquest passat dilluns una activitat molt apreciada tant per l’organització com pels i les joves que hi participen. Es tracta dels ‘Premis Bolleré’ de Blanes, el Concurs de Relats Breus escrits per Joves, que aquest 2022 han arribat ja a la 13a edició.


Acte Lliurament Premis Bolleré 2022 - Biblioteca Comarcal, dilluns a la tarda
L’acte el van encapçalar l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, la tinenta d’alcalde de l’Ajuntament, Marina Vall·llosada, delegada de l’Àrea de la Biblioteca; i la directora del servei cultural, Gemma Ciuró. També van assistir-hi alguns dels membres del jurat del certamen literari juvenil en llengua catalana i castellana, que no es van voler perdre l’ocasió de compartir una jornada tan especial.

En aquesta ocasió han encapçalat el jurat Olga López, tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Blanes; Gemma Ciuró, directora de la Biblioteca; Olga Cercós, professora i psicopedagoga; l’escriptora Elisabet Moreno; la cap de secció-coordinadora d’Acció Social, Lurdes Rodríguez; i un jove guanyador d’una anterior edició del concurs. Es tractava d’Iker Pascual, qui va guanyar la 9a edició i a qui se li va destacar fora de concurs el relat presentat en la 8a edició.


Benvinguda a càrrec de la directora de la Biblioteca Comarcal, Gemma Ciuró
El certamen està estructurat en dues categories guardonades amb dos premis en metàl·lic cadascuna, de diferent quantia en funció de les edats: primer premi i finalista. Està adreçat a joves que tinguin entre 12 i 25 anys, sumant les dues categories. En total han participat 31 treballs: 15 obres en la categoria ‘A ‘de 17 a 25 anys, i 16 escrits en la categoria ‘B’ de 12 a 16 anys.

Marina Ariño, Ana C. Oliveira i Andrés Escribano, premiats aquest 2022

En la categoria ‘A’ per a joves de 17 a 25 anys el primer premi, dotat amb 500 €, ha estat declarat desert pel jurat, qui ha considerat que cap dels escrits que optaven al guardó reunien suficients condicions. Sí que hi hagut reconeixement en canvi en la categoria finalista, guardonada amb 150 €. L’ha guanyat Marina Ariño Jaime, de Barcelona, amb el treball ‘Degolladora de paper’, presentat amb el pseudònim ‘Sonya’.


Ana Carolina Oliveira, Andrés Escribano i Marina Ariño, els
tres joves guardonats als XIII Premis Bolleré
Per la seva banda, en la categoria ‘B’ per a joves de 12 a 16 anys, el primer premi de 200 € ha estat per a Ana Carolina Oliveira Paulino, de Castellbisbal, amb el relat titulat ‘Tortitas’, signat amb el pseudònim ‘Olivia Strauss’. En aquesta mateixa categoria, la finalista ha estat el blanenc Andrés Escribano Ambrona, que ha rebut 50 € pel seu treball ‘Canvi d’aires’, presentat amb el pseudònim ‘Kratos 2006’. Els relats guanyadors es poden llegir al Bloc de la Biblioteca Jove: https://issuu.com/bibliotecacomarcalblanes/docs/digitalitzaci_tretz_concurs_de_relats_breus_per_

8è aniversari de la Biblioteca Jove de Blanes

La proclamació pública del veredicte i entrega de premis de l’13è Concurs Bolleré de Blanes va tenir lloc coincidint amb el dia 24 per un motiu molt especial. Es va triar aquesta data perquè es commemorava el vuitè aniversari de la posada en marxa de la Biblioteca Jove, la sala de la Biblioteca Comarcal especialitzada en el públic juvenil. L’acte el va encetar Gemma Ciuró, directora d’aquest servei públic, donant pas tot seguit al lliurament dels tres premis.


Joves Premiats, membres del Jurat, l'alcalde de Blanes, així com
regidors i regidores assistents a l'acte
Perquè el públic assistent conegués de primera mà un tasteig de les obres guardonades, els autors i autores van llegir sengles fragments dels treballs distingits amb els respectius guardons. El lliurament dels XI Premis Bolleré, el Concurs Literari de Relats Breus per a Joves, es va tancar amb un breu parlament de l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i amb una fotografia de família del i les protagonistes va posar el punt i final.
Data de realització: 01/25/2022 | Data de la darrera actualització: 01/25/2022

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300