Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La presentació del ‘IV Calendari Interreligiós’ enceta els actes de la Setmana per la Pau 2022 a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/25/2022 09:59:56 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

PAU NO A LA GUERRALa presentació del ‘IV Calendari Interreligiós’ enceta els actes de la Setmana per la Pau 2022 a Blanes

L’acte encapçalat per l’alcalde, Àngel Canosa, i el regidor de Nova Ciutadania, Miky Corregidor, va ser online igual que la majoria del cicle, llevat de la Marxa per la Pau de divendres

La tarda d’aquest passat dilluns Blanes va començar la celebració de la ‘Setmana per la Pau’ 2022, que s’allargarà durant tots aquests dies fins culminar divendres vinent, 28 de gener. Després que ahir al matí es va prendre la decisió de fer online tots els actes llevat de l’únic que és impossible fer telemàticament, la Marxa per la Pau del proper divendres, l’inici del cicle es va fer ahir amb la presentació del ‘IV Calendari Interreligiós’ 2022.


L'alcalde de Blanes, durant l'acte de presentació
del Calendari Interreligiós de Blanes 2022
L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, es va encarregar de donar la benvinguda als assistents connectats a través de la plataforma zoom, mentre que el regidor de Nova Ciutadania i Solidaritat, Miky Corregidor, va fer-ne la cloenda. Aquest és el quart any consecutiu en què s’edita el Calendari Interreligiós, una eina que va ser ideada pels membres de la Taula de Diàleg Interreligiós de Blanes.

La Taula de Diàleg Interreligiós la formen les següents comunitats: les Parròquies de Santa Maria, de la Sagrada Família i de Santa Teresa; les Comunitats Islàmiques de la Mesquita Rahma, i de la Mesquita Annour; l’Església Evangèlica Baptista; l’Església Evangèlica de Filadelfia; el Centre Cristià Feam; la Parròquia Ortodoxa de Santa Cecília Màrtir; l’Assemblea de Dios Koinonia i els Testimonis de Jehovà.


El regidor de Nova Ciutadania i Solidaritat, Miky Corregidor,
durant l'acte de presentació
Alguns dels seus representants van participar en la presentació telemàtica del calendari, que recull les festivitats que hi ha al llarg dels 12 mesos de l’any, celebrades per les diferents comunitats religioses que hi ha al municipi on comença la Costa Brava. També inclou d’altres dates que no estan relacionades amb cap creença, ja que són festes de caràcter civil o social.

Una 60ena de dies assenyalats al Calendari Interreligiós de Blanes 2022

El Calendari Interreligiós de Blanes 2022 repassa mes per mes les diferents dates destacades que hi ha en cada creença, així com les festes oficials laiques i/o socials que també se celebren. Com sol ser habitual, la major part de dies assenyalats s’apleguen al voltant del desembre i a l’abril, quan se celebra el Nadal i la Setmana Santa, respectivament.

La idea d’editar cada any el calendari va sorgir després que es va considerar que era la millor manera possible de donar a conèixer quins són els dies més especials per a cadascuna de les diferents comunitats religioses que conviuen a Blanes, però aplegant-ho sota un mateix marc de referència. La intenció és justament aquesta, fugir dels calendaris que s’utilitzen de manera més habitual, gregorians o cristians, i fer una mirada polièdrica al temps mesurat des d’una perspectiva més ampla i diversa.


El calendari ofereix uns coneixements bàsics sobre les festes i celebracions més emblemàtiques de cada tradició religiosa i del pensament no religiós, amb la voluntat de promoure l’empatia i el respecte envers aquells que tenen unes creences diferents a les pròpies. L’almanac també va néixer amb la vocació de ser una eina per apropar tots els veïns i veïnes a la diversitat i realitat religiosa que hi ha a Blanes, reflectint la seva rica pluralitat. Se n’han editat diversos exemplars impresos que es poden aconseguir a les dependències de l’Àrea de Nova Ciutadania d’Acció Social, ubicada a l’antiga Escola SAFA.

Següents actes online de la Setmana per la Pau de Blanes 2022

El següent acte amb motiu de la Setmana per la Pau tindrà lloc avui dimarts a les 6 de la tarda, amb una acció de sensibilització a càrrec de la CCAR, Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat. Per seguir l’acte telemàticament a la plataforma zoom: https://us06web.zoom.us/j/86853663380?pwd=SDVqanltYnBaeTBEQ2RDREZKWmg2dz09

L’endemà dimecres a les 7 del vespre es presentarà l’Agenda Llatinoamericana 2022 amb Jordi Pujadas, educador i coordinador de l’edició catalana de l’agenda, i es podrà seguir online a través de l’enllaç https://us06web.zoom.us/j/81025862371?pwd=eVVBUjdISVc4WmxkaUZKYUZHaUhOQT09

Dijous a les 18’50 h. es llegirà el ‘Manifest per la Pau’ de Blanes 2022 des de la Sala de Plens, abans que comenci la sessió plenària corresponent a aquest gener, i es podrà seguir tant pel Facebook de l'Ajuntament de Blanes: https://www.facebook.com/AjuntamentdeBlanes com pel canal de YouTube de l'Ajuntament de Blanes: https://www.youtube.com/user/televisioblanes

IV Marxa per la Pau 2022: l’únic acte presencial de la Setmana per la Pau

L’únic acte de la ‘Setmana per la Pau’ de Blanes 2022 que es farà de manera presencial és la IV Marxa per la Pau 2022 de divendres vinent, 28 de gener, a partir de les 8 del vespre. Sortirà des de davant la Biblioteca Comarcal, i farà un recorregut que finalitzarà davant l’edifici consistorial després de fer diverses aturades.


Estan convidades a assistir-hi totes les persones que vulguin sumar-se al mateix objectiu que persegueix: reivindicar la pau com l’únic mitjà per resoldre conflictes. La Setmana per la Pau de Blanes està organitzada pel Servei de Primera Acollida de l’Àrea d’Acció Social, Igualtat i Nova Ciutadania, la Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cohesió Social, i la Taula de Comunitats Interreligioses de Blanes.Data de realització: 01/25/2022 | Data de la darrera actualització: 01/25/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300