Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament presenta l’avantprojecte de l’espai cultural polivalent a la planta baixa del Teatre de Blanes


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 01/26/2022 11:48:36 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Ajuntament presenta l’avantprojecte de l’espai cultural polivalent a la planta baixa del Teatre de Blanes

La remodelació de l’antic bar cafeteria i la Sala d’Assaig, amb un pressupost assignat de 600.000€, es va presentar ahir a les entitats i grups polítics, i s’espera tenir enllestit l’estiu del 2023

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes va acollir el migdia d’aquest passat dimarts un primer pas perquè el municipi on comença la Costa Brava pugui disposar aviat d’un nou Espai Cultural Polivalent. Es tractava de presentar l’avantprojecte, els conceptes bàsics d’una iniciativa que es porta gestant des de fa uns mesos, i que continuarà treballant-se paral·lelament per part dels tècnics del consistori i de les entitats culturals de la vila.


Presentació Avantprojecte Nou Espai Cultural Polivalent, dimarts migdia
Precisament les associacions i entitats culturals, així com els grups polítics municipals, van ser els principals protagonistes de la presentació, encapçalada pel regidor de Cultura i Festes, Albert Sanz, i la tinenta d’alcalde d’Urbanisme i Obra Pública, Rosa Aladern. Per la seva banda, els respectius tècnics de les àrees, Pere Box i Mercè Prades, van encarregar-se de donar els detalls més importants.

Es tracta de renovar, de donar un nou caire als baixos del Teatre de Blanes, una superfície de més de 500 m2 que inclou l’actual Sala d’Assaig així com l’espai que durant molts anys va ocupar un Bar-Cafeteria. El nou equipament, que complementarà la pròpia activitat teatral, estarà al bell mig de la vila, al cèntric Carrer Ample. Això li confereix una privilegiada situació que es té molt en compte per donar un nou impuls a la vida cultural blanenca.

Principals característiques del nou Espai Cultural Polivalent

A l’hora de presentar els trets principals de l’avantprojecte, el regidor de Cultura i Festes va remarcar: “La intenció de l’Ajuntament és que sigui un projecte de poble, que neixi de la suma d’aportacions tant de les entitats culturals com de la mateixa societat blanenca. Que es pugui comptar amb un espai on poder gaudir de presentacions de llibres, actuacions en petit format i altres tipus de manifestacions artístiques”. Per aquest motiu, durant els darrers mesos s’ha fet un concurs d’idees, d’entre les quals hi ha un avantprojecte que d’entrada s’estima que reuneix bona part de les necessitats que es volen assolir.


D'esquerra a dreta: Mercè Prades, Albert Sanz, Rosa Aladern i Pere Box
Una d’elles és que el nou espai haurà de comptar amb dues sales d’assaig: la que hi ha actualment i una altra de nova creació, que haurà de ser el més polivalent possible, i tenir en consideració l’aïllament acústic adequat. També es vol que hi hagi un cafè-teatre per a actuacions de petit format, per ajudar a dinamitzar amb vida pròpia el nou espai.

D’altra banda, amb la remodelació es vol poder facilitar que les sales tinguin un accés independent, així com la possibilitat d’incloure un magatzem pel material del teatre i un petit magatzem on les entitat hi puguin desar material d’assaig, tipus caselles o similars. L’Ajuntament de Blanes ha reservat una partida econòmica de 600.000€ per a les obres de reforma, que s’espera poder tenir enllestides l’estiu del 2023, tot i que encara falta la redacció del projecte definitiu.

Dignificar la Font Gòtica com Element Patrimonial i l’Accés al Teatre

Una altra destacada fita que es vol aconseguir amb la reforma és dignificar un dels atractius patrimonials amb què compta el Teatre de Blanes. I és que davant de l’edifici, a la seva part esquerra, hi ha la Font Gòtica del segle XV, l’element arquitectònic civil més ben conservat de l’arquitectura gòtica catalana. Inclosa en l’Inventari del Patrimoni de Catalunya, és un dels monuments històrics més apreciats per la blanencs i blanenques.


Fruit d’aquesta importància patrimonial, a mitjans dels anys 70 l’Ajuntament de Blanes va fer esdevenir la Font Gòtica com a símbol d’una de les seves màximes distincions. Ara, el què es vol aconseguir aprofitant la reforma de tot l’espai de la planta baixa, és donar-li més preponderància al monument, accentuant el seu caràcter simbòlic, cultural i tradicional. Dignificant al mateix temps l’accés al Teatre de Blanes.


Façana Teatre de Blanes, amb la Font Gòtica a l'esquerra
Per aconseguir aquest objectiu, una de les propostes en què es treballa és traslladar la taquilla de venda d’entrades a l’altre costat d’on està situada actualment per donar més visibilitat a la Font Gòtica. Al mateix temps, una altra idea perquè el mateix edifici del Teatre llueixi encara més, seria retirar les lames de la façana que tapen la superfície de vidre de dalt a baix, recuperant d’aquesta manera la visibilitat exterior.


Actual espai a remodelar per fer-hi el nou Espai Cultural Polivalent
Després d’aquesta primera trobada, el següent pas serà seguir treballant les necessitats i consideracions que es volen cobrir amb el nou espai cultural polivalent a través del Consell Municipal de Cultura. Paral·lelament, la proposta urbanística es continuarà el seu curs perquè s’acabi formulant el projecte definitiu i l’execució de les obres.




Data de realització: 01/26/2022 | Data de la darrera actualització: 01/26/2022

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300