Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes estrena la 3a Temporada del Cicle Gaudí amb l’emotiva ‘Pan de limón con semillas de amapola’


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/27/2022 01:34:51 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CinemesBlanes estrena la 3a Temporada del Cicle Gaudí amb l’emotiva ‘Pan de limón con semillas de amapola’

El cicle segueix el 17 de febrer amb ‘Las Leyes de la Frontera’, de Daniel Monzón, qui va dirigir l’èxit de taquilla ‘Celda 211’. Està nominada a 13 Premis Gaudí i adapta el llibre de J.Cercas

El Teatre de Blanes va estrenar dijous passat la tercera temporada del Cicle de Cinema Gaudí, la positiva i exitosa experiència que organitza l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament amb el suport de l’Acadèmia del Cinema Català. L’inici de la nova temporada cinematogràfica es va fer amb l’emotiva ‘Pan de limón con semillas de amapola’, que va atraure un bon grapat d’espectadors i espectadores.


Minuts previs a la projecció de 'Pan de limón con semillas de amapola'
Entre ells s’hi comptava el regidor de Cultura i Festes, Albert Sanz, qui ha destacat l’encert d’haver inclòs a la programació del Teatre de Blanes-Teatre de la Costa Brava Sud aquesta iniciativa que té l’objectiu d’apropar pel·lícules de producció catalana arreu del territori català a preus ajustats. Cada mes es proposa un film d’autoria catalana d’estrena molt recent –en alguns casos fins i tot han coincidit amb projeccions en cinemes convencionals- que es pot veure tal com els i les cineastes planifiquen els seus projectes: perquè sigui gaudit en una gran pantalla.

Inici de la 3a temporada amb ‘Pan de limón con semillas de amapola’

Per estrena la nova temporada es va comptar amb l’emotiva pel·lícula ‘Pan de limón con semillas de amapola’, adaptació del llibre homònim de Cristina Campos. Dirigida per Benito Zambrano, conegut sobretot per l’aclamada ‘Solas’ (1999), totes dues tenen com a denominador comú el món de les dones en l’eix central de la trama. En el cas de ‘Pan de Limón con Semillas de Amapola’ ens parla de dues germanes distanciades per la vida i que, a més a més, han triat destins molt diferents.


La Marina és una doctora cooperant internacional que ha viatjat per mig món, i l’Anna una mare de família arruïnada que ha viscut sempre al mateix lloc, un poble d’interior de l’illa de Mallorca on té lloc l’acció. Després que van ser separades quan eren adolescents, es retroben de nou per vendre una fleca que han heretat d’una enigmàtica dona a la que creuen no conèixer. A partir d’aquí es va fornejant un relat sobre l’amistat, la maternitat i els secrets que s’amaguen en una recepta de pa oblidada a l’illa de Mallorca, una història plena d’emocions contingudes.


Proper film: ‘Las Leyes de la Frontera’, ambientada en la Girona del 1978

Igual que l’estrena de la tercera temporada del Cicle Gaudí, la següent projecció que tindrà lloc el 17 de febrer a les 8 del vespre també és l’adaptació fílmica d’una obra literària: ‘Las Leyes de la Frontera’, en aquest cas de l’obra homònima de Javier Cercas. Dirigida per Daniel Monzón –conegut sobretot per l’èxit de taquilla ‘Celda 211’-, el film recupera el gènere de cinema quinqui, i a més a més s’ambienta en un territori molt més proper pels i les espectadores del Teatre de Blanes: la Girona dels anys 70, més concretament durant l’estiu del 1978, en plena efervescència de la transició democràtica.


D'esquerra a dreta: Daniel Monzón, Begoña Vargas, Chechu Salgado
i Marcos Ruiz; director del film i tercet protagonista de 'Las Leyes de la Frontera'
Es tracta d’una superproducció de 7 milions d’euros protagonitzada per en Nacho, un estudiant de 17 anys introvertit i una mica inadaptat que viu a Girona, on coneix a en Zarco i la Tere, dos joves delinqüents. Enamorat de la Tere, el protagonista acabarà passant-se a l’altre costat de la frontera, disposat a saltar-se totes les normes i conviccions per participar amb la ‘banda d’en Zarco’ en atracaments i robatoris durant tot l’estiu.


Un atractiu afegit, per si tots aquests ja no ho són, és que la pel·lícula opta a 13 Premis Gaudí, entre ells als de millors actriu i actor protagonistes (Begoña Vargas i Chechu Salgado); el seu director (Daniel Monzón); direcció de fotografia; direcció de producció; així com de millor film en parla castellana.

Més Informació i venda d’entrades anticipades: https://www.teatredelacostabravasud.cat/ca/programacio/c/388-las-leyes-de-la-frontera.htmlData de realització: 01/27/2022 | Data de la darrera actualització: 01/27/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300