Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebra la ‘IV Marxa per la Pau’, una iniciativa única a Catalunya que uneix totes les religions de la vila


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/29/2022 10:06:50 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes celebra la ‘IV Marxa per la Pau’, una iniciativa única a Catalunya que uneix totes les religions de la vila

Ahir al vespre es va fer un recorregut nocturn per diversos carrers de la vila, en el què ha estat el darrer acte que ha tancat el cicle de la ‘Setmana per la Pau 2022’

Divendres al vespre Blanes va tancar una completa nova edició de la ‘Setmana per la Pau’ 2022 amb l’acte més intens i esperat per tothom: la ‘IV Marxa per la Pau’. I és que, a banda d’una sessió de l’Hora del Conte que es va fer dijous a la Biblioteca, adreçat al públic infantil i familiar, totes les activitats que s’havien preparat finalment es van haver de celebrar online.


Al centre de la imatge, l'alcalde i el regidor de Nova Ciutadania i Solidaritat,
al principi de la Marxa per la Pau
El fet que la marxa es faci a l’aire lliure, però, va empènyer l’organització a mantenir l’esdeveniment. Cada dia s’havien estat fent activitats telemàtiques però, sense cap mena de dubte, la d’ahir al vespre és la que millor expressa la voluntat de reivindicar que el diàleg, la pau i la convivència són els mitjans que s’han d’emprar per resoldre els conflictes, mai la violència o l’enfrontament.

IV Marxa per la Pau edició COVID

Malgrat va comptar amb els principals ingredients que la defineixen –una passejada itinerant per diverses vies del centre de la vila amb la participació de les diverses comunitats religioses de Blanes-, també cal dir que es van mantenir totes les precaucions en relació a la prevenció de l’expansió de la pandèmia. L’acte es va encetar poc després de les vuit del vespre, a l’esplanada de davant la Biblioteca Comarcal de Blanes, amb una presentació a càrrec del regidor de Nova Ciutadania i Solidaritat, Miky Corregidor, qui va recordar que ara que tronen tambors de guerra a Ucraïna era una bona oportunitat per reivindicar més que mai la pau.


Benvinguda a càrrec de Miky Corregidor, regidor de Nova Ciutadania i Solidaritat
Després d’un breu parlament, la ‘IV Marxa per la Pau’ de Blanes es va encetar encapçalada per una pancarta al·lusiva a l’activitat. Es va estar seguint un recorregut al llarg del qual ja estava previst fer dues aturades fins arribar al seu destí final. En cadascuna d’elles els integrants van intervenir llegint textos, amb un breu parlament o bé citant grans figures del món del pacifisme que han deixat herències exemplars amb les seves accions.

La primera aturada, després d’enfilar l’Avinguda Catalunya, es va fer a la Plaça dels Països Catalans, on va haver una intervenció a càrrec d’un representant de l’Església Evangèlica de Filadelfia. Posteriorment es va continuar pel Passeig de S’Abanell i el Passeig de la Marina, arribant al segon lloc d’aturada, emplaçat al costat de la Plaça Catalunya, a tocar de la Roca de Sa Palomera. En aquest simbòlic indret van intervenir tres representants de la Parròquia Santa Maria.


Finalment, es va arribar al destí final, l’Ajuntament de Blanes, on es feia la tercera i darrera aturada, comptant en aquest cas en aquest emplaçament amb unes paraules a càrrec de Jonathan Martín-Arroyo, del Centre Cristià FEAM. Després de la seva intervenció, es va encarregar de fer la cloenda l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, qui va sumar-se al desig de tothom que l’any vinent la que ja serà cinquena Marxa per la Pau de Blanes pugui realitzar-se amb tots els seus ingredients habituals. Alhora, també va expressar la seva solidaritat i estimació envers les persones que han patit o estan passant ara mateix la COVID.

Perquè la cloenda de l’acte tingués un punt d’esperança i d’alegria afegida –val a dir que habitualment la Marxa per la Pau es tanca amb música en viu i en directe-, es van escoltar dues simbòliques cançons enregistrades. Una d’elles va ser la que ja ha esdevingut un himne internacional no oficial del pacifisme: ‘Imagine’ de John Lennon, en la versió del 2014 on intervenen un munt de persones de diferents edats, sexes i professions.


L'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, durant la cloenda de la Marxa Per la Pau
Quan es va enregistrar la cançó van sumar-s’hi des de la cantant Katy Perry fins el jugador de bàsquet català Pau Gasol, passant per l’actor Idris Elba, el productor musical David Guetta, l’actriu Courtney Cox, o bé una bombera de Nova York. Una interessant barreja on la canalla va tenir igualment un paper protagonista. L’altra tema musical va ser un tema del conegut gironí Txarango: ‘Meravellós Regal’.


Tancament de l'acte amb el repartiment d'exemplars del 'Calendari Interreligiós 2022'
Poc després es donava per tancada la nova edició de la ‘Marxa per la Pau’, que va comptar durant tot el recorregut amb el suport de la Policia Local de Blanes que la va escortar. Val a dir que tots i totes les participants van comptar amb una sorpresa final afegida, un regal en forma de ‘Calendari Interreligiós’ 2022, que aquest any ha tornat al seu format editat després que l’any passat no es van poder imprimir exemplars per la COVID.

Una experiència única a Catalunya, amb les religions de Blanes

La ‘Marxa per la Pau’ de Blanes és una iniciativa única a Catalunya, ja que suma la participació de diferents comunitats religioses presents al municipi. Aquest 2022 ha estat el quart any no consecutiu –l’any passat es va anular per la COVID- que s’ha organitzat, i compta amb la implicació de les diferents creences que conviuen al municipi constituïdes en la Taula de Comunitats Interreligioses de Blanes.
ç

Una de les intervencions que va haver durant la Marxa per la Pau
Les arrels, els antecedents d’aquest acte, cal anar a buscar-los a finals dels anys 90, quan ja es feia una experiència que unia participants de tres parròquies catòliques i de l’Església Evangèlica Baptista: la Marxa per la Pau. Tot i els bons resultats que tenia, la iniciativa es va deixar de fer, després que la darrera vegada s’havia celebrat el desembre de 2016. Prenent-ho com a referència, durant el 2017 totes les comunitats religioses del municipi van prendre el compromís de recuperar-la i millorar-la.


Així va ressorgir la idea de posar-se mans a l’obra i organitzar-la de nou, però amb un afegit qualitatiu en relació a la que s’havia estat fent els darrers anys: comptar amb la participació de tothom sense excepció. Els actes de la ‘Setmana per la Pau’ de Blanes estan organitzats pel Servei de Primera Acollida de l’Àrea d’Acció Social, Igualtat i Nova Ciutadania; la Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cohesió Social; i la Taula de Comunitats Interreligioses de Blanes. També compta amb el suport de la Biblioteca Comarcal de Blanes, diverses àrees de l’Ajuntament de Blanes, i la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania.
Data de realització: 01/29/2022 | Data de la darrera actualització: 01/29/2022

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300