Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Centre Catòlic de Blanes estrena el 2022 amb una xerrada del doctor en Ciències Econòmiques Enrique Lluch Frechina


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 01/31/2022 10:25:37 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CENTRE CATÒLICEl Centre Catòlic de Blanes estrena el 2022 amb una xerrada del doctor en Ciències Econòmiques Enrique Lluch Frechina

L’Autor del llibre ‘Una Economia per a l’Esperança’ qüestiona el paradigma economicista en què vivim, i defensa donar-li un nou sentit a l’economia, perquè estigui al servei de la societat i no a l’inrevés

Posar en tela de judici el model econòmic actual, basat en el creixement econòmic indiscriminat, que no té en compte si aquest creixement contribueix a millorar la qualitat de vida de les persones que menys tenen. Aquest ha estat el nucli central de la xerrada que ha servit per estrenar les activitats del nou any 2022 al Centre Catòlic de Blanes.


Xerrada 'Una Economia per a l'Esperança' al Centre Catòlic de Blanes
L’artífex ha estat Enrique Lluch Frechina, doctor en Ciències Econòmiques, professor de la Universitat Cardenal Herrera CEU de València i director de l’Observatori de Pobresa i Exclusió Social a la Comunitat Valenciana. També és autor de diversos escrits sobre ètica i economia, i precisament el títol d’un dels seus llibres, ‘Una economia per a l’esperança’, ha servit per donar títol a la xerrada allotjada a la Sala d’Actes del Centre Catòlic aquest gener.


Introducció a càrrec de Josep Muñoz
Organitzada pel grup ‘Pensament i Acció’ amb el suport de ‘Foc Nou’ i l’Ajuntament de Blanes, l’encarregat d’introduir al ponent va ser Josep Muñoz, qui va avançar la rellevància de l’acte que estava a punt de començar. També van assistir-hi el president del Centre Catòlic, Pere Reixach, així com el rector de la Parròquia Santa Maria, Enric Roura, entre d’altres participants.

Una Economia per a l’Esperança

El plantejament d’Enrique Lluch Frechina és diàfan: qüestiona el paradigma economicista en què estem immersos, on l’economia està per sobre de tots nosaltres, i preval pel damunt de qualsevol altra qüestió. Enlloc de debatre sobre si capitalisme versus comunisme; si es vol una major o menor intervenció del sector públic o privat; o sobre si necessitem un creixement sostenible o una economia més ecològica, defensa reflexionar sobre l’hegemonia del sistema economicista.


Enrique Lluch Frechina, durant la xerrada
Pretén, en definitiva, sortir-se de l’equació i plantejar un nou paradigma econòmic on el punt de de partida és que l’economia es posi al servei del ciutadà i la societat, de totes les persones que viuen ara i ho faran en el futur. Un canvi de model sobre el qual dialogar per a la construcció d’una econòmica que ens ofereixi a tots i a totes l’esperança per un món millor que la pandèmia ha contribuït a enfosquir considerablement.

L’autor del llibre ‘Una Economia per a l’Esperança’ es mostra en desacord respecte l’actual societat economicista, basada en un plantejament on mai en tenim prou i sempre aspirem a tenir cada vegada més coses... sense que això contribueixi precisament a una societat més plena i feliç. Ans al contrari, Enrique Lluch Frechina va recordar durant la seva intervenció els perills pel futur del planeta que està suposant aquest model econòmic.


Ja no tan sols perquè està contribuint a accentuar les desigualtats, engrandint de manera monstruosa el nombre de persones que malviuen en la pobresa. També està esgotant el subministrament de matèries primes a base de la salvatge explotació de la natura, descontrolada i sense aturador. En l’actualitat, en relació als nostres avantpassats, hi ha un ample ventall de productes....: però no arriben ni de bon tros a tothom, no tothom s’ho poden permetre.

Per això, en definitiva, Enrique Lluch Frechina defensa que cal construir un nou paradigma econòmic on l’economia estigui al servei de la societat i no al contrari, com està passant després que el Producte Interior Brut no para de créixer, però tan sols per afavorir un reduït grup de privilegiats. Per canviar el paradigma econòmic, proposa suscitar un diàleg amb els economistes i els polítics, amb l’objectiu de construir un camí que dugui la societat cap a un horitzó més inclusiu i sostenible.



Data de realització: 01/31/2022 | Data de la darrera actualització: 01/31/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300