Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes tanca el 91è Concurs de Pessebres amb l’entrega de premis, acollit per primer cop a l’Església Santa Maria


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/02/2022 10:49:27 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes tanca el 91è Concurs de Pessebres amb l’entrega de premis, acollit per primer cop a l’Església Santa Maria

Quim Romero ha guanyat el primer premi en categoria popular, i en l’artístic Alba i Noa Baltrons. També es va lliurar un premi especial a Josep Ma Borràs per 50 anys com a pessebrista

Avui dimecres, 2 de febrer, se celebra la Festa de la Candelera, que popularment marca com a tradició que és el dia en què s’han de desmuntar els pessebres de totes les llars que han estat lluint abans, durant i després de les festes de Nadal. Fidel a aquesta tradició l’Agrupació Pessebrista de Blanes organitza al voltant d’aquesta data el lliurament de premis del concurs on participa gent de totes les edats, així com entitats i institucions.


Lliurament de premis 91è Concurs de Pessebres de Blanes,
diumenge passat
Després que l’any passat es va haver de suspendre a causa de la COVD, de cara a aquesta nova edició, que significa ja la 91ena, hi havia molta expectació i ganes de recuperar un esdeveniment que sempre atrau una gran quantitat de públic. Ha estat precisament per aquest motiu que l’organització va decidir que l’acte de lliurament de premis 2022 s’allotjaria en un recinte molt més espaiós que en anteriors anys.


Així va ser com es va optar per escollir l’Església Santa Maria, fent d’aquesta manera història, ja que ha estat la primera vegada que aquest esdeveniment s’ha allotjat a la parròquia. L’acte va tenir lloc aquest passat diumenge, i novament va atraure una gran quantitat de públic després que s’havia celebrat la missa de les dotze del migdia.

Un acte carregat d’il·lusió i tradició

Des de fa dècades, l’acte del lliurament de premis es viu amb la mateixa il·lusió per part de la canalla i la gent gran, perquè absolutament tothom qui hagi participat s’enduu algun obsequi, sigui petit o adult. D’una banda, la característica bossa de xuxes amb llaminadures i un trofeu artístic confeccionat expressament per a la ocasió.


L'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, durant els parlaments inicials de l'acte
Abans d’entrar en matèria un dels membres del jurat, Pere Robert, va descriure els trets més destacats de l’edició d’enguany, començant tot seguit amb el lliurament de dos reconeixements especials. D’una banda a l’Ajuntament de Blanes, per contribuir any rere any a mantenir viva aquesta tradició, a camí entre la religiós i l’expressió popular artística. De l’altra, es va entregar un premi molt especial a Josep Maria Borràs pels seus 50 anys com a pessebrista, sense fallar mai en cap de les edicions del concurs.


També va ser llavors quan va haver un breu torn de parlaments, en un acte que van encapçalar l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa; acompanyat del president, Jaume Sagrera, i altres membres de l’Agrupació Pessebrista; el rector de la Parròquia Santa Maria, Enric Roura; així com regidors i regidors de l’Ajuntament de Blanes que també van ajudar a repartir el gran nombre de premis que caracteritza cada any aquest esdeveniment.

Classificacions Premiats i Finalistes 91è Concurs de Pessebres

El Concurs de Pessebres de Blanes compta amb dues categories principals: l’artística i la popular, i cada any el jurat ho té francament difícil per poder destriar-ne la classificació, perquè les espectaculars composicions rivalitzen en originalitat i majestuositat. En pessebres populars ha guanyat tot un veterà del món del pessebrisme local, Quim Romero, i en aquesta mateixa categoria el jurat ha decidit lliurar un premi especial per l’espectacularitat de la composició del pessebre de Can Bruno, que abasta un ample espai de l’antic restaurant.


Quim Romero, 1er Premi Categoria Popular i 2on Premi Categoria Artística
Per la seva banda, en la categoria de pessebres artístics el primer premi ha estat per les germanes Alba i Noa Baltrons. Com a dada curiosa, val a dir que en totes dues categories el segon i tercer premi ha estat doble. Així, en pessebres populars el segon lloc ha estat per Josep Maria Borràs i Xavier Fuster Timoner; i el tercer lloc ha estat per a Montse Moraleda i per a la família Aladern Gusi Val. Per la seva banda, en pessebres artístics Lluís Segura i Quim Romero han estat guardonats amb el segon premi; i tant Joel Ristol com Jordi Roig el tercer premi..


Alba i Noa Baltrons, 1er Premi Categoria Artística
A banda d’aquestes dues principals categories, també hi ha la popular per a associacions i entitats per un costat, així com la categoria infantil/juvenil per un altre. El primer premi en la categoria Infantil/Juvenil ha estat enguany per a Daniel i Marc Grimal, i tant el segon com el tercer premi també ha estat per a dues composicions. El segon lloc per a Mia Massó i Paula Carnicero, i la tercera posició per a Pol i Jan Mateu i per Eric Capel. Pel que fa a associacions i entitats, el pessebre de l’Associació de Veïns de La Plantera ha obtingut el primer premi.


Josep Ma Borràs, reconeixement especial 50 anys de pessebrisme,
i guanyador de diversos premis en aquesta 91ena edició
91è Concurs de Pessebres de Blanes – Nadal 2021-2022

Categoria Popular :
  - Primer Premi: Quim Romero
  - Premi Especial Jurat: Can Bruno
  - Segon Premi: Josep Ma Borràs
  - Segon Premi: Xavier Fuster Timoner
  - Tercer Premi: Família Aladern Gusi
  - Tercer Premi: Montserrat Moraleda
  - Finalistes: Pau Robert, Tatiana Soloviova, Joaquim Portas i Eva Ros

Categoria Artística :
  - Primer Premi: Alba i Noa Baltrons
  - Segon Premi: Lluís Segura
  - Segon Premi: Quim Romero
  - Tercer Premi: Joel Ristol
  - Tercer Premi: Jordi Roig
  - Finalistes: Ma Carme Cervantes, Abril Vidal, Jaume Pont, Anna Palenciano i Rafi López

Categoria Popular Associacions i Entitats :
  - Primer Premi: AVV La Plantera
  - Segon Premi: Col·legi Santa Maria (seu vella)
  - Tercer Premi: Parròquia Sagrada Família
  - Tercer Premi: Col·legi Santa Maria (educació infantil i primària)
  - Finalistes: Col·legi Cor de Maria, Edifici Miramar, Fundació Aspronis (Jardineria), Església Santa Anna i Capella de la Salut.
  Categoria Infantil / Juvenil
   - Primer Premi: Daniel i Marc Grimal
   - Segon Premi: Mia Massó
   - Segon Premi: Paula Carnicero
   - Tercer Premi: Pol i Jan Mateu Soley
   - Tercer Premi: Eric Capel
   - Finalistes: Olau Parlón Pallarès, Zoe Nocete, Marc i Ivet Esteve, Alba i Noa Baltrons, Maria Ortas i Pol Robert.
  Data de realització: 02/02/2022 | Data de la darrera actualització: 02/02/2022

  © Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

  Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

  Inici de la pàgina

  © Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300