Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Teatre de Blanes s’omple de públic amb la 1a funció professional: ‘El Trencanous’, de BCN City Ballet


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 02/03/2022 11:45:05 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Logo Teatre de BlanesEl Teatre de Blanes s’omple de públic amb la 1a funció professional: ‘El Trencanous’, de BCN City Ballet

El cos de ball internacional va comptar amb les intervencions d’una vintena d’alumnes d’Escoles de Dansa de Blanes, que van gaudir d’una experiència inoblidable

Una vegada més, Blanes ha demostrat que una de les seves passions és la dansa en les més variades representacions que pot arribar a tenir. La darrera prova va ser diumenge passat, amb motiu de la primera representació professional de la nova temporada al Teatre de la Costa Brava Sud-Teatre de Blanes.


'El Trencanous', a càrrec del BCN City Ballet,
diumenge passat al Teatre de Blanes
Per aixecar el teló del 2022 es va comptar amb un espectacle certament apte per a tots els públics: ‘El Trencanous’, l’obra mestra de Tchaikovsky en una versió adequada per a tots els escenaris i formats, a càrrec del planter internacional del BCN City Ballet. Els joves artistes van oferir un extracte dels millors moments de l’espectacle, i sobre l’escenari es van ajuntar noves creacions coreogràfiques amb d’altres ja existents.


Això va permetre al públic assistent -que omplia el pati de butaques pràcticament fins dalt de tot- poder gaudir d’un espectacle on el talent dels joves artistes va brillar amb llum pròpia. Entre els assistents que no es van voler perdre l’inici de la nova programació s’hi van comptar l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i el regidor de Cultura i Festes, Albert Sanz. ‘El Trencanous’ és un espectacle ple d’alegria i emocions on tant el públic infantil com l’adult gaudeixen de la màgia, deixant la imaginació volar cap a un món de fantasia, embolcallat pels cadenciosos passos de ballet i l’etèria dansa dels ballarins i ballarines.


L'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i el regidor de Cultura, Albert Sanz,
moments abans que comencés l'espectacle
Una representació que, a més a més, també compta amb l’al·licient de comptar amb els coneguts i inoblidables compassos musicals de l’obra del mestre de la música Piotr Ilitx Tchaikovsky. Tot per explicar una història que gira al voltant de la celebració d’un Nadal a la família de la Clara, la protagonista, a qui li regalen un trencanous amb la figura d’un soldadet que recobra vida en els seus somnis per dur-la a viatjar per un país de fantasia.

Participació d’alumnes de les Escoles de Dansa de Blanes

Una de les motivacions principals que va animar l’Àrea de Cultura i Festes a de l’Ajuntament de Blanes a programar l’espectacle d’El Trencanous és que BCN City Ballet fa partícips a les escoles de dansa de la localitat on balla, fent que l’esdeveniment encara sigui més especial. En aquest cas, alumnes de tres de les de dansa de Blanes també van contribuir amb la seva aportació a què l’espectacle de diumenge fos més emotiu.


Les i els alumnes de les Escoles de Dansa de Blanes
que van participar a 'El Trencanous'
L’objectiu de BCN City Ballet a l’incorporar als joves ballarins i ballarines de Blanes va ser crear un espectacle per als i les alumnes que. Un esdeveniment que, per les seves característiques globals pensades exclusivament per a ells i elles, per la qualitat i per la implicació personal i col·lectiva en l’acte, va fer que l’experiència fos una vivència inoblidable per a tothom.


I és que l’objectiu de la companyia ‘BCN City Ballet’ és justament proporcionar una formació de dansa al més alt nivell als i les joves ballarines, preparant-les per a una carrera professional. A banda del variat programa de formació al que assisteixen, els ballarins i ballarines tenen l’oportunitat de treballar colze a colze amb coreògrafs de renom a nivell internacional, i participar en la gira que ‘BCN City Ballet’ realitza anualment actuant a nivell estatal i internacional.

Següent espectacle professional: el 5 de març ‘El·lipsi’

La representació de dansa d’El Trencanous ha servit per aixecar el teló d’una nova temporada de programació professional al Teatre de Blanes que continuarà el proper 5 de març amb una representació teatral de temàtica ben actual. Sota el títol ‘El·lipsi’, amb guió i direcció de Ferran Joanmiquel, les protagonistes són les actrius Mireia Vallès, Judit Saula i la blanenca Paula G.Fossati.


‘El·lipsi’ parla sobre els drames humans del dia a dia de la pandèmia, els neguits, dubtes i incerteses dels pacients i del personal sanitari. Al mateix temps, també posa el focus sobre el context social en què es produeix la crisi a partir de reflexions d’antropòlegs, sociòlegs, filòsofs.. Fa un pas més en la descoberta d’una certesa que està a l’ordre del dia: com ens ha marcat com a societat el trauma col·lectiu de la COVID-19.

Les entrades anticipades per assistir a l’espectacle ja estan a la venda: https://www.entrapolis.com/entradas/ellipsi-carrer-ample-26



Data de realització: 02/03/2022 | Data de la darrera actualització: 02/03/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300