Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes tanca el Dia Mundial de Lluita Contra el Càncer amb una taula d’informació i sensibilització


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/07/2022 09:24:31 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes tanca el Dia Mundial de Lluita Contra el Càncer amb una taula d’informació i sensibilització

Dissabte es va fer difusió de la campanya ‘No tothom és igual davant del càncer’, i durant aquests dies la façana consistorial es tenyeix cada nit de color verd, que identifica aquesta lluita

Blanes ha culminat aquests dies la seva contribució en la Lluita Contra el Càncer que es commemora com a Dia Mundial el 4 de febrer, és a dir: divendres passat. Per aquest motiu, l’endemà dissabte l’Associació de Lluita Contra el Càncer de Blanes va instal·lar una taula informativa durant tot el matí a la cèntrica Plaça d’Espanya, atesa per voluntàries i voluntàries.


Parada Informativa amb motiu Dia Mundial del Càncer,
dissabte passat
L’acció va quedar centrada en fer difusió i prevenció de la malaltia, es van vendre productes solidaris i es van recollir fons econòmics a través de les aportacions que es podien fer a les característiques guardioles de l’entitat que la caracteritzen, de colors verd i blanc. Aquest 2022 l’eix de la campanya ha estat un lema prou eloqüent: ‘No tothom és igual davant del càncer’.

Campanya ‘No Tothom és igual davant del Càncer’

A través de la campanya es volen posar de relleu les diferències que hi ha entre les persones, que provoquen grans desigualtats a l’hora d’afrontar la malaltia. El lema és prou explícit: ‘No Tothom és igual davant del Càncer’. Per això, es destaquen dues principals qüestions: la primera és que el codi postal d’una persona afecta més que no pas el seu codi genètic davant del càncer.


Aquesta afirmació es basa en què el risc de patir càncer de pulmó augmenta en funció del lloc on es viu, perquè només la meitat de les comunitats autònomes tenen regulacions sobre espais sense fum. L’accés als tractaments de càncer també és desigual en funció del lloc on es viu: hi ha diverses províncies que no compten amb unitats de radioteràpia, de manera que si no es viu en una d’aquestes zones cal desplaçar-se per tractar-se, amb el cost addicional que això suposa.

D’altra banda, la segona gran qüestió és que la targeta de crèdit afecta més que no pas la targeta sanitària davant del càncer. La posició socioeconòmica de les persones està molt relacionada amb el què es menja, ja que entre els i les treballadores que tenen feines que no necessiten cap qualificació hi ha més del doble de persones obeses que no pas entre directrius i gerents, la qual cosa afecta greument la salut i augmenta el risc de patir càncer.


D’altra banda, a gairebé la meitat de les famílies que en pateixen, el càncer els provoca un cost de més de 10.000 € al llarg de la malaltia, una despesa que seria inassumible per a 10 milions de persones que es troben en el llindar de la pobresa. Per últim, per la seva feina, més del doble de dones que d’homes ingressen menys del salari mínim. Per a aquestes dones, els costos econòmics derivats del càncer poden arribar a ser impossibles de cobrir.

La façana de l’Ajuntament de Blanes tenyida de color verd

Aquesta setmana culminarà l’altra acció que s’ha estat fent a Blanes durant els darrers dies formant part dels actes per commemorar el Dia Mundial de Lluita Contra el Càncer. Des del 31 de gener la façana principal de l’edifici de l’Ajuntament de Blanes es tenyeix de color verd, que identifica la lluita contra el càncer a nivell internacional.


La promotora d’aquesta acció també ha estat l’Associació de Lluita Contra el Càncer de Blanes, comptant amb el suport de l’Ajuntament de Blanes. Més concretament, el Departament de Serveis Municipals –les conegudes i populars Brigades- se n’han encarregat de preparar el dispositiu perquè la il·luminació de l’edifici consistorial sigui de color verd.

Campanya ‘La Compra de la Teva Vida’

Paral·lelament, tothom qui vulgui contribuir a recollir diners per a la investigació i per donar suport a les persones amb càncer, ho pot fer a Blanes durant aquests dies, amb la col·laboració d’una cadena d’alimentació. Es tracta de la campanya ‘La Compra de la Teva Vida’, que permet la ciutadania col·laborar en una recaptació que es farà a través de les línies de caixes de diversos supermercats i botigues d’arreu de Catalunya.


Els establiments col·laboradors ofereixen als seus clients la possibilitat d’ampliar l’import del tiquet de la seva compra des d’1 euro i contribuir així a la millora de la vida de les persones que pateixen aquesta malaltia. Els donatius a partir d’un euro es demanen des del passat divendres 4 de febrer –coincidint amb el Dia Mundial- i s’allargarà fins el proper divendres, 11 de febrer.


A les comarques gironines s’han adherit diverses cadenes d’establiments, i en tot cas pel que fa a Blanes tothom qui vulgui col·laborar ho pot fer anant a comprar a qualsevol dels dos establiments que els supermercats ‘Consum’ té a Blanes. La iniciativa d’aquesta cadena d’alimentació també s’està seguint a Banyoles, Girona, Llagostera, Lloret de Mar, Olot, Salt i Sils. Les altres dues cadenes d’alimentació que també estan col·laborant aquests dies són Casa Ametller, a Figures i Girona; i Jodofi a Begur i Pals.
Data de realització: 02/07/2022 | Data de la darrera actualització: 02/07/2022

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300