Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Alumnes de l’Escola Mossèn Joan Batlle de Blanes organitzen una Jornada de Donació de Sang


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 02/12/2022 09:57:58 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

vine a donar sangAlumnes de l’Escola Mossèn Joan Batlle de Blanes organitzen una Jornada de Donació de Sang

Forma part del projecte ‘Aprèn, Participa i Dóna’ del Banc de Sang i Teixits de Girona, i tindrà lloc el proper dimarts 15 de febrer al centre d’educació, de 12 a 14 h i de 15 a 19 h

Blanes acollirà la setmana vinent una jornada extraordinària de donació de sang que, més enllà de l’objectiu de recaptar aquest element que no es pot fabricar artificialment, també li afegeix un component educatiu i solidari molt valuós. I és que la propera jornada que tindrà lloc al municipi s’allotjarà a l’Escola Mossèn Joan Batlle, més concretament serà el proper dimarts 15 de febrer en horari partit: al matí de 12 a 14 h i a la tarda de 15 a 19 h.


Imatges d'Arxiu: alumnes de l'INS Sa Palomera, en una jornada
del projecte 'Aprèn, Participa i Dóna', abril 2021
L’experiència forma part del projecte educatiu ‘Aprèn, Participa i Dóna’, del Banc de Sang i Teixits de Girona, amb l’objectiu de difondre el missatge de la donació entre la població més jove i augmentar la conscienciació de la necessitat de donar sang. El propòsit és que els i les alumnes participin activament en una campanya de donació, treballant conceptes relacionats amb la sang, i contempla la possibilitat de fer-se donants quan hagin complert la majoria d’edat, els 18 anys.

Projecte educatiu ‘Aprèn, Participa i Dóna’

Quan un centre educatiu mostra interès per conèixer i participar en el projecte ‘Aprèn, Participa i Dóna’ el Banc de Sang i Teixits de Girona s’hi reuneix per presentar formalment l’activitat, resoldre dubtes, tancar dates –formació, elaboració de materials, la campanya pròpiament dita- i acordar quines accions farà cada part. Tot això, a més a més a més d’establir els primers vincles entre les dues parts que sumaran esforços per un lloable objectiu comú.


La formació als alumnes s’estructura en dues parts: una de continguts medico-científics i l’altra de comunicació i habilitats socials. Es parla de la sang, els seus components, que fa el Banc de Sang amb aquesta sang, quin és el procés de donació, com es fracciona al laboratori, etc. També es treballa qui són els possibles donants als què es pot conscienciar, quin missatge i com se’ls ha de transmetre, els suports de difusió de què disposen, així com un petit role-playing per donar-los una formació precisa per fer-los reflexionar sobre la donació de sang.

Després de la formació, el Banc de Sang (BST) els deixa un temps perquè els i les alumnes del centre elaborin els materials que posteriorment s’editarà sobre els flyers, cartells, i cartes. El dia en què s’ha acordat fer la jornada de donació un equip del BST porta una unitat mòbil al centre educatiu i munta l’equip en algun espai ampli i cobert. Aquest dia els i les alumnes poden fer diferents tasques complementàries.


Així, poden donar suport a l’hora d’emplenar el qüestionari previ a la donació; ajudar en el refrigeri que s’ofereix a les persones voluntàries perquè recuperin forces després de fer efectives les donacions; entrega d’obsequis d’agraïment; fer de reporters contribuint a fer una enquesta i disparant fotografies, etc. D’altra banda, també s’organitzen petits grups per fer una visita a tot el procés de donació, amb l’ocasió de poder parlar amb l’equip mèdic i recordar els coneixements adquirits durant la formació.

En el cas de l’Escola Mossèn Joan Batlle, els alumnes de sisè de primària han col·laborat activament realitzant dues il·lustracions que s’han reproduït als cartells de difusió per donar a conèixer els principals detalls de la jornada. Una de les il·lustracions està protagonitzada per dues gotes de sang sota el lema ‘Si dones sang dónes més d’una vida... per Tu i per Tots; i a l’altra dibuix es veu un donant connectat amb un malalt que rep una transfusió units a través del fil sanguini.


Aquesta segona il·lustració es complementa amb un missatge en anglès: ‘Donate Blood, Save a Life anb feel like a hero’ (Donar sang, salva una vida i sigues un heroi). Per últim, val a dir que aquesta no és la primera experiència que s’ha fet en un centre educatiu a Blanes del projecte educatiu. El 20 d’abril de l’any passat també van organitzar una jornada extraordinària les i els alumnes del Servei Comunitari de l’Institut Sa Palomera.



Data de realització: 02/12/2022 | Data de la darrera actualització: 02/12/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300