Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebra el Dia Mundial de la Ràdio amb anècdotes dels col·laboradors i col·laboradores de Ràdio Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/13/2022 08:45:28 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FOTOBlanes celebra el Dia Mundial de la Ràdio amb anècdotes dels col·laboradors i col·laboradores de Ràdio Blanes

La Biblioteca Comarcal també participa en la celebració a través del seu vincle amb l’emissora municipal, i amb una ‘Taula de Llibres de Ràdio’ allotjada al vestíbul de l’equipament cultural

Avui diumenge, 13 de febrer, es commemora el Dia Mundial de la Ràdio, proclamat l’any 2011 pels estats membres de la UNESCO i adoptat per l’Assemblea General de les Nacions Unides al 2012. Justament una dècada més tard, aquest 2022, el lema amb què s’ha organitzat el desè aniversari de la seva proclamació arreu del món és ‘La Ràdio i la Confiança’.


Taula de Llibres de Ràdio amb motiu del
Dia Mundial de la Ràdio a la Biblioteca Comarcal
A Blanes la celebració d’aquesta efemèride no ha passat desapercebuda a l’emissora municipal de l’Ajuntament, ‘Ràdio Blanes’, que avui diumenge ha preparat una programació especial prèviament enregistrada que inclou un contingut específicament dedicat a aquest esdeveniment. L’espai commemoratiu del Dia Mundial de la Ràdio s’encetarà a les 12 del migdia, i l’han confeccionat una quarantena de col·laboradors i col·laboradores que actualment participen als programes que s’emeten per aquest mitjà local, que formen part de la seva graella habitual.

Es tracta de compartir anècdotes, experiències que s’han viscut amb l’equip del programa o amb els oients, vivències destacades...Tot plegat, un sentit homenatge al món de la ràdio en primera persona, pels homes i dones que la fan possible, que es completarà i s’amanirà amb temes musicals que cada col·laborador i col·laboradora han escollit per celebrar aquest dia tan especial per tots aquells i aquelles que estimen el mitjà.


El programa especial amb motiu del Dia Mundial de la Ràdio tindrà una duració de tres hores, i recuperarà dedicatòries, així com peticions de l’audiència. Abans i després que s’emeti aquest espai al punt de les 12 del migdia, tota la programació del diumenge estarà dedicada a l’efemèride. Començarà a les 9 del matí, a ‘Sardanes a Blanes, Lloret i Tossa’; seguit per ‘La Taverna’ a les 11. Finalment, després que entre les 15 i les 18 h hi haurà radio-fórmula, la jornada es tancarà a partir de les 18 h amb ‘Cocodril Club’, que també recordarà l’efemèride.

Dia Mundial de la Ràdio a la Biblioteca Comarcal

Des de fa molts anys, un altre servei municipal que també celebra especialment aquest dia és la Biblioteca Comarcal de Blanes que, en aquesta ocasió, ha estat una vegada més fidel a la cita. La directora de l’equipament cultural, Gemma Ciuró, acompanyada de Montse Mateu i Raquel Rodríguez, de la Biblioteca Comarcal, explicaran ‘Tot allò de la Biblioteca que no es pot dir en públic’, situacions curioses i xocants que han tingut l’ocasió de viure.


D’altra banda, la Biblioteca Comarcal també ha seguit fidel a la tradició de muntar els dies previs i posteriors al Dia Mundial de la Ràdio una Taula de Llibres de Ràdio a l’entrada de l’equipament. L’exposició de textos relacionats amb aquest mitjà de comunicació es va muntar el passat dilluns, i es podrà visitar coincidint amb els mateixos horaris en què està oberta la Biblioteca Comarcal, al seu vestíbul principal, fins el cap de setmana vinent, més concretament fins al dissabte 19 de febrer.


A la Taula de Llibres de Ràdio hi ha des de llibres dels mítics Antoni Bassas, Josep Cuní, Salvador Escamilla, Andreu Buenafuente o Manuel Fuentes fins a assajos al voltant de la història de la ràdio. També hi ha el llibre de Jordi Casoliva, director de Cadena 100 Barcelona Vivir fuera de casa, la Jungla, sobre el programa on precisament va sonar per primera vegada la veu de Pau Donés interpretant ‘La Flaca’. L’exposició està completada amb gadgets del mitjà cedits per Ràdio Blanes.Data de realització: 02/13/2022 | Data de la darrera actualització: 02/13/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300