Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Bona afluència de públic al ‘II Mercat Artesanal i Gastronòmic’ al barri de Mas Enlaire de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/14/2022 09:29:06 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

MERCAT 2a MA PLANTERABona afluència de públic al ‘II Mercat Artesanal i Gastronòmic’ al barri de Mas Enlaire de Blanes

Dissabte blanencs i visitants van poder firar-se amb productes tradicionals gastronòmics i articles de regal, organitzat per l’associació de veïns amb el suport de l’Ajuntament

Tot i que el temps no va acompanyar gaire, amb núvols que van estar tapant el cel durant gairebé tota la jornada, i fins i tot van deixar escapar alguna gota cap a la tarda, el balanç des de l’organització ha estat plenament positiu. Es tractava del ‘II Mercat Artesanal i Gastronòmic’ organitzat per l’Associació de Veïns de Mas Enlaire amb el suport de l’Àrea de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Blanes.


II Mercat Artesanal i Gastronòmic a Mas Enlaire, dissabte passat
Va tenir lloc durant tota la jornada del passat dissabte, i ha estat el primer acte lúdic i festiu que ha acollit aquest veïnat –un dels més actius que hi ha a la vila on comença la Costa Brava- d’ençà que va esclatar la pandèmia. Es va organitzar amb el suport del grup empresarial d’oci ‘Proeventos’, que va encarregar-se de dur fins a Blanes les parades de la fira.


El ‘II Mercat Artesanal i Gastronòmic’ es va instal·lar a l’espai obert i més cèntric amb què compta Mas Enlaire, la Plaça 11 de Setembre –on també hi conviu des de fa mesos el Punt de Vacunació COVID Poblacional de Blanes-, i aplegava 10 parades de fusta tradicional amb un variat repertori d’articles i productes. L’activitat es va encetar a les 11 del matí i es va allargar fins quarts de 8 del vespre, quan ja es fa fosc en aquesta època de l’any, i a més a més la pluja que amenaçava de caure va fer acte de presència.

Regalim constant de públic, blanencs i visitants

Al llarg de les 10 parades hi havia una amplia oferta de productes artesanals i gastronòmics aptes per a tots els gustos perquè tothom pogués firar-s’hi. Així, hi havia des de diversos tipus de formatges per complaure els paladars més exigents fins a embotits de qualitat, ratafia i altres licors, fruita deshidratada, olives i una variada gama de pastissos i productes de fleca per temptar als més llaminers i llamineres.


També hi havia articles de bijuteria, bosses de mà, mocadors, moneders, complements de roba i obsequis. En aquest darrer apartat també hi havia artesanals ambientadors de cotxe, així com joguines i ninots de fusta i de plàstic que van atraure l’atenció tant per la seva originalitat com per la seva qualitat de confecció i acabat.


Per això, al llarg de tota la jornada del dissabte va ser constant el regalim de públic que es va anar passejant per les parades per tafanejar, guaitar què hi havia, i comprar-se allò que més li havia cridat l’atenció. En aquest darrer apartat –sobretot quan va voltar l’hora de dinar i de berenar- una de les parades que va tenir més èxit és la de pastissets i productes de fleca artesans, amb coques i pastissos dolços i salats que havia arribat a Blanes procedent de València. També va ser especialment concorreguda la parada arribada des de Cardedeu on un dels productes estrella era la ratafia, que es podia tastar en les seves dues principals varietats: una més anisada i l’altra més autèntica.

Visita institucional de l’alcalde i el primer tinent d’alcalde

A la tarda també s’hi van acostar per fer una passejada per les parades del mercat diversos representants de l’Ajuntament de Blanes encapçalats per l’alcalde, Àngel Canosa, i el primer tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Comerç i Turisme, Jordi Urgell. També els acompanyaven el president de l’Associació de Veïns de Mas Enlaire, Miguel Gallego, i el regidor de Participació Ciutadana, Pere Lopera.


Tots quatre van intercanviar impressions amb el representant de l’empresa que coordina les parades, qui recordava que enguany ha estat la segona vegada en què han fet parada a Blanes, després que la primera ocasió va ser a finals del 2017, amb el ‘Petit Mercat de les Delícies’. Igualment, es va recordar que l’objectiu de l’experiència no era d’altre que contribuir a dinamitzar l’activitat al barri.


D'esquerra a dreta, l'alcalde de Blanes, el regidor de Participació Ciutadana,
el president de l'AVV Mas Enlaire, l'empresa de la fira, i el 1er tinent d'alcalde de Promoció de la Ciutat
Una altra raó era començar a caminar cap el tan desitjat retorn a la normalitat després de la pandèmia. Per segellar aquest sentiment, tots van brindar amb un dels articles que més èxit ha tingut al mercat, una mostra de la ratafia més autèntica de la fira, El Trabucaire.Data de realització: 02/14/2022 | Data de la darrera actualització: 02/14/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300