Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes escalfa motors pels 58ens Recvll amb la presentació del llibre guanyador del Premi de Teatre 2021


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/16/2022 10:27:53 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Recvll_BlauBlanes escalfa motors pels 58ens Recvll amb la presentació del llibre guanyador del Premi de Teatre 2021

L’autor de ‘L’aprenenta’, Ignasi Garcia Barba, el presentarà dissabte vinent a les 12 del migdia al Centre Catòlic, i la seva lectura dramatitzada es farà al Teatre de Blanes el 12 de març

La ciutat on comença la Costa Brava ja escalfa motors per acollir l’acte cultural per excel·lència que té lloc a Blanes al llarg de l’any: el veredicte i lliurament dels Premis Recvll. Aquest 2022 serà ja la 58ena edició, que recuperarà per fi la normalitat després que al 2021 es va haver de fer una edició molt diferent i reduïda respecte el què se sol fer habitualment.


Enregistrament Cerimònia Premis Recvll Març 2021
Abans que arribi la LVIII Festa dels Premis Recvll, prevista pel diumenge 13 de març, Blanes viurà dos esdeveniments culturals directament relacionats amb els guardons, i amb un denominador comú. Tots dos actes giren a l’entorn del text que l’any passat va guanyar el Premi Josep Ametller de Teatre: ‘L’aprenenta’, original d’Ignasi Garcia Barba.

El proper dissabte 19 de febrer es farà la presentació en un acte que s’allotjarà al primer pis del Centre Catòlic de Blanes a les 12 del migdia. Anirà a càrrec del seu editor, Alfred Arola, i Pere Anglas, dramaturg, novel·lista, actor, director teatral i professor, que s’ha encarregat d’escriure el pròleg de l’obra publicada.


Ignasi Garcia Barba, guanyador del Premi Josep Ametller de Teatre
Premis Recvll 2021, Santuari del Vilar
La presentació del llibre es completarà amb una segona part on es farà una lectura dramatitzada de la primera escena de l’obra teatral a càrrec de Sandra Font, qui incorpora el paper de Mortícia, acompanyada de Carles Güell, que es ficarà a la pell del personatge de Caront, i que també ha tingut cura de la direcció del muntatge teatral.

Lectura Dramatitzada al Teatre de Blanes el dissabte 12 de març

Aquesta lectura dramatitzada serà un tastet de la que es podrà veure el dissabte 12 de març al Teatre de Blanes a les 9 de la nit, just el dia abans que quan tindrà lloc la lectura del veredicte i lliurament de premis dels LVIII Recvll, que també s’allotjaran al mateix recinte teatral. La lectura teatralitzada del 12 de març també comptarà amb la participació de l’actriu Ester Riera.


La presidenta del jurat, Ma Mercè Roca, al costat dels cinc guanyadors
dels Premis Recvll 2021
‘L’aprenenta’ és una reflexió sobre la por que ens fa la mort, sobre com ens imaginem una vida després de la mort i, sobretot, un cant a la mateixa vida, encara que pugui semblar un contrasentit. El Premi de Teatre Josep Ametller està dotat amb 2.000 €, i l’any passat va competir amb un total de 31 obres.

Ignasi Garcia Barba és autor teatral i guionista, Llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona i en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona. Es va formar com a dramaturg amb José Sanchis Sinisterra i com a guionista amb Jaume Cabré. Entre la vintena d’obres que té publicades destaca Marina, estrenada amb direcció de Calixto Bieito, o bé A trenc d’alba, representada a Barcelona.


Ha estat guionista de conegudes sèries de televisió com ara Estació d’enllaç i El Cor de la Ciutat, a TV3; Un paso adelante i Compañeros, a Antena 3; Los Serrano i Yo Soy Bea, a Telecinco; i Centro Médico i Servir i Proteger a TVE. Ha guanyat diversos premis, entre ells l’International Latino Book Awards 2019 dels Estats Units en la modalitat Best Play or Collection of Plays per Jardí dels nans; i l’Accèssit del Premi SGAE de Teatre Infantil i Juvenil per El Chip experimental (2005).Data de realització: 02/16/2022 | Data de la darrera actualització: 02/16/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300