Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes recupera el Carnestoltes dos anys després amb una rua i un concert que se celebraran el 26 de febrer


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/17/2022 08:10:33 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Carnaval_dibuix12Blanes recupera el Carnestoltes dos anys després amb una rua i un concert que se celebraran el 26 de febrer

L’Àrea de Cultura i Festes organitza el cicle festiu amb la col·laboració de colles de carnaval blanenques i el grup de percussió de la Colla de Diables Sa Forcanera

El Carnestoltes de Blanes, ajornat l’any passat a causa de la pandèmia, es recuperarà aquest 2022 en un format adaptat en relació als actes que s’han estat fent els darrers anys, formant part del Carnaval de la Costa Brava Sud. La celebració al municipi on comença la Costa Brava tindrà lloc la setmana vinent, més concretament la tarda del dissabte 26 de febrer.


Primer hi haurà una Rua de Carnaval que transcorrerà principalment pel Passeig de Mar, fins arribar a la Plaça dels Països Catalans, a tocar del mar. Allí hi haurà una festa final, amenitzada amb un concert de música en viu. L’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes ha organitzat els actes comptant amb la col·laboració de les colles de carnaval blanenques, així com la Colla de Diables Sa Forcanera.

Rua de Carnaval i Concert de Música en directe amb ‘Vizuri Versions’

La celebració dels actes del Carnaval de Blanes 2022 s’encetarà a les 5 de la tarda, quan el grup de percussió de la Colla de Diables Sa Forcanera s’encarregarà de començar a escalfar l’ambient amb una sonora i rotunda batucada que transcorrerà pel nucli històric de la vila com a tret de sortida de la vetllada. Els i les membres de la colla faran un recorregut des del Passeig de Dintre, Carrers Muralla, Raval i Ample i Passeig de Mar en direcció al Banc dels Músics.

Allí ja els esperaran les principals protagonistes de la gresca i la festa, les colles carnavalesques blanenques que han volgut participar en la celebració: l’Esbart Joaquim Ruyra, la colla ‘Que Vingui Qui Vulgui’ i la de l’Associació de Veïns de Quatre Vents. Cap a 2/4 de 6 de la tarda la Rua de Carnaval 2022 sortirà des del Banc dels Músics del passeig en direcció sud.


Rua Carnaval Costa Brava Sud a Blanes 2020
Precedits per un festiu vehicle que farà sonar música per animar la rua, els i les components de les colles faran un sorollós i festiu recorregut seguint el traçat per sobre del passeig, és a dir: Passeig Pau Casals i Passeig Cortils i Vieta. Des d’aquí la rua passarà a transcórrer per sobre els vials de circulació per encarar la Plaça Catalunya i el Passeig de la Marina fins arribar a la Plaça dels Països Catalans.

Un cop s’hagi arribat a la Plaça dels Països Catalans, cap a 3/4 de 7 de la tarda està previst que comenci un Concert de Carnaval a càrrec del grup Vizuri Versions, que arribaran des de Cervera amb una llarga experiència en el món dels espectacles, la música, l’oci i la cultura. Actualment, és una de les bandes cridada a ocupar un lloc preferent en el circuit de la festa jove. En només tres anys, s’han anat obrint pas en l’atapeïda escena de versions deixant el seu segell identitari propi allí on passen.


Joves amb un gran talent, Vizuri és una proposta fresca i potent que captiva pel seu dinamisme, i que sap connectar amb el públic amb qui comparteixen edat, referents musicals i –pel damunt de tot- ganes de divertir-se i passar-s’ho bé. Als concerts de Vizuri es respira, sobretot, molt bon rotllo, i saben quines tecles tocar per fer ballar el personal a ritme d’ska, reggae i mestissatge.

Com tots els grups que millor funcionen en el camp de les versions, busquen convertir el públic en una part indispensable de la festa, fer que sigui el gran protagonista de la vetllada juntament amb els membres de la banda. Una bona raó per aconseguir-ho és que el seu repertori està pensat i fet per triomfar amb temes de La Raíz, La Gossa Sorda, Strombers, Auxili o bé Oques Grasses, i fins i tot unes molt celebrades adaptacions en clau caribenya dels Manel i Els Amics de les Arts.

El Carnaval de la Costa Brava Sud, ajornat pel 2023

A principis del passat mes de gener els Ajuntaments de Blanes, Lloret de Mar i Tossa de Mar, que integren el projecte ‘Carnaval de la Costa Brava Sud’, van decidir suspendre per segon any consecutiu els actes conjunts d’aquest cicle festiu. Així ha estat, de comú acord dels tres consistoris de la selva litoral, després que la qüestió s’havia estat deliberant durant els darrers dies de desembre i principis de gener.


Davant el context epidemiològic d’aquells moments i les mesures per contenir l’expansió de la pandèmia, es va considerar més prudent suspendre la coordinació de les activitats pel que fa les Rues de Carnaval que s’organitzen en cadascuna de les tres poblacions coincidint amb el cicle festiu. Ja llavors els tres consistoris van emplaçar-se pel 2023 per recuperar amb més força que mai el cicle festiu.

El projecte ‘Carnaval de la Costa Brava Sud’ es va engegar l’any 2012, sumant els esforços de les tres viles veïnes: Blanes, Lloret de Mar i Tossa de Mar. La iniciativa va néixer al considerar que la celebració és una de les millors maneres de poder donar a conèixer l’incomparable entorn de la Costa Brava Sud, així com els serveis d’allotjament, comerç i restauració que ofereixen les tres viles.


Per aconseguir-ho, de de la primera edició del Carnaval de la Costa Brava Sud es va unificar la línia gràfica per fer difusió de les diferents activitats, amb una promoció conjunta que contribueix a ampliar considerablement la seva difusió. Tanmateix, independentment de la decisió conjunta de suspendre el ‘Carnaval de la Costa Brava Sud’, cadascun dels municipis que formen part del projecte ja va avançar que tenia previst organitzar sengles esdeveniments i activitats alternatives a les respectives viles per mantenir viu l’esperit del carnestoltes.

En el cas de Blanes, s’ha estat treballant la proposta alternativa que tindrà lloc el proper dissabte 26 de febrer de comú acord amb les colles carnavalesques que durant els darrers anys han participat en l’acte central del cicle festiu: la Rua de Carnestoltes de Blanes. Del total de cinc colles blanenques només tres han decidit participar-hi, principalment per motius logístics.Data de realització: 02/17/2022 | Data de la darrera actualització: 02/17/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300