Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Nou èxit de públic en la projecció de ‘Las Leyes de la Frontera’, del Cicle Gaudí de Cinema, al Teatre de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/21/2022 08:25:43 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CinemesNou èxit de públic en la projecció de ‘Las Leyes de la Frontera’, del Cicle Gaudí de Cinema, al Teatre de Blanes

La propera sessió serà el 17 de març amb la comèdia ‘Sis Dies Corrents’, nominada a 9 Premis Gaudí, amb entrades online a https://www.teatredelacostabravasud.cat/ca/programacio/c/418-sis-dies-corrents.html

Una vegada més el Cicle de Cinema Gaudí, que s’acull aquests mesos en tercera temporada al Teatre de Blanes, ha tornat a ser un èxit de públic, que gaudeix d’una selecció de pel·lícules de producció catalana recentment estrenades als cinemes comercials en pantalla gran a través d’aquesta experiència. La darrera sessió va tenir lloc dijous passat, amb un film que ja d’antuvi feia preveure que seria tot un reclam.


Teatre de Blanes, dijous passat,
projecció de 'Las Leyes de la Frontera', al Cicle de Cinema Gaudí
Es tractava de ‘Las Leyes de la Frontera’, avalada per haver obtingut recentment 5 Premis Goya, una quantitat gens menyspreable, alhora que la setmana vinent se sabrà quines de les 13 nominacions als Premis Gaudí guanya finalment. Aquest era potser un dels reclams més actuals, mentre que l’altre era de caire més territorial, ja que ‘Las Leyes de la Frontera’ és l’adaptació fílmica de l’obra homònima de Javier Cercas.
ç

Dirigida per Daniel Monzón –conegut sobretot per l’èxit de taquilla ‘Celda 211’-, el film recupera el gènere de cinema quinqui, i a més a més s’ambienta en un territori molt més proper pels i les espectadores del Teatre de Blanes: la Girona dels anys 70, més concretament durant l’estiu del 1978, en plena efervescència de la transició democràtica. Per a l’adaptació en dos dimensions de l’obra de Javier Cercas es van invertir 7 milions d’euros, tota una superproducció.


En pantalla, el personatge principal del film, Nacho
Està protagonitzada per el personatge d’en Nacho, un estudiant de 17 anys introvertit i una mica inadaptat que viu a Girona, on coneix a en Zarco i la Tere, dos joves delinqüents. Enamorat de la Tere, el protagonista acabarà passant-se a l’altre costat de la frontera, disposat a saltar-se totes les normes i conviccions per participar amb la ‘banda d’en Zarco’ en robatoris a l’estiu. Un remember en tota regla que va satisfer els nostàlgics i coetanis d’una època que per a alguns queda molt lluny, molt pretèrita, i per d’altres tot just sembla que passés fa pocs temps.

Propera sessió el 17 de març amb ‘Sis Dies Corrents’

La propera sessió del Cicle de Cinema Gaudí, que organitza l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes amb el suport de l’Acadèmia de Cinema Català, tindrà lloc d’aquí a tres setmanes, el dijous 17 de març. En aquesta ocasió es projectarà la comèdia ‘Sis Dies Corrents’.


Fotografies del film 'Sis Dies Corrents', al Teatre de Blanes el 17 de Març
Basada en situacions i personatges reals, relata el dia a dia en la vida de tres personatges principals: Moha, Valero i Pep, treballadors d’una petita empresa de lampisteria i electricitat a la perifèria de Barcelona. Al llarg d’una setmana en Moha, el més jove, haurà de demostrar que està preparat per poder substituir a en Pep, que es jubila. Ara bé, el conflicte està servit perquè el tercet en qüestió, en Valero, considera que no el pot substituir, dubta que els clients acceptin un treballador marroquí a casa seva.


Està considerada com una pel·lícula de gènere híbrid, perquè conjuga la ficció amb elements de la realitat. Conserva la sensibilitat característica de la seva autora, Neus Ballús, però aquest cop s’allunya del drama per composar un film de comèdia quotidiana. Una proposta que, sota una capa d’humor, narra sis històries que conformen la trama, els sis dies a què fa referència el títol.

És el tercer llargmetratge que dirigeix Neus Ballús, després que la seva òpera prima va ser La Plaga al 2013 i El viaje de Marta al 2019. Igual que la seva predecessora al Cicle de Cinema Gaudí, Sis Dies Corrents compta amb diverses nominacions als Premis Gaudí que es lliuraran la setmana vinent. Opta a un total de 9 estatuetes: millor film, direcció, guió, protagonista masculí, direcció de producció, muntatge, actor secundari, vestuari i so.


Neus Ballús directora del film, durant el seu rodatge
‘Sis Dies Corrents’ es projectarà al Teatre de Blanes el dijous 17 de març a partir de les 8 del vespre, i les entrades al preu de 4€ ja es poden comprar online a https://www.teatredelacostabravasud.cat/ca/programacio/c/418-sis-dies-corrents.htmlData de realització: 02/21/2022 | Data de la darrera actualització: 02/21/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300