Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Es presenta a Blanes el llibre ‘L’Aprenenta’, d’Ignasi Garcia Barba, Premi Recvll de Teatre 2021


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/21/2022 08:47:41 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Recvll_BlauEs presenta a Blanes el llibre ‘L’Aprenenta’, d’Ignasi Garcia Barba, Premi Recvll de Teatre 2021

S’ha acollit aquest cap de setmana al Centre Catòlic com un avanç a la lectura dramatitzada del 12 de març al Teatre, seguida l’endemà per la Festa de Lliurament dels Premis Recvll

Queden només tres setmanes perquè Blanes aculli l’acte cultural més destacat per excel·lència que té lloc al llarg de l’any al municipi on comença la Costa Brava, un esdeveniment que aquest 2022 recuperarà la tan desitjada normalitat que al 2021 no va ser possible. Es tracta del veredicte i lliurament del 58ens Premis Recvll, que tindrà lloc al Teatre de Blanes el diumenge 13 de març.


Centre Catòlic, dissabte passat
Presentació del llibre 'L'Aprenenta', Premi Recvll de Teatre 2021
Abans, aquest segon cap de setmana de febrer Blanes ha allotjat un esdeveniment que es pot considerar l’avançada tant de la festa de guardons com de l’acte que el precedirà el dia abans: la lectura dramatitzada de ‘L’Aprenenta’, original d’Ignasi Garcia Barba. Aquet passat dissabte al migdia el Centre Catòlic ha acollit la presentació de la publicació d’aquest text, que l’any passat va guanyar el Premi Recvll de Teatre Josep Ametller en la 57ena edició dels guardons.

Lectura dramatitzada d’una escena de ‘L’Aprenenta’

Protagonitzada per l’autor de l’obra guanyadora, Ignasi Garcia Barba, la presentació va comptar amb la participació de l’editor del llibre, Alfred Arola –d’Arola Editors-; així com de Pere Anglas, dramaturg, novel·lista, actor, director teatral i professor, que precisament s’ha encarregat d’escriure el pròleg de l’obra publicada. L’acte de dissabte el van encapçalar l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i diversos membres de la gran família dels Premis Recvll.


Els principals protagonistes de la vetllada
Els acompanyava el regidor de Cultura i Festes, Albert Sanz, així com regidors i regidores de l’Ajuntament, que tampoc no es van voler perdre l’ocasió de participar en l’acte literari. En aquest sentit, abans que comencés la presentació, es va encarregar de donar la benvinguda Salvador Roca, president de l’Associació Recvll i membre del Jurat de Teatre dels Premis Recvll.


L’acte es va completar amb una segona part centrada en la lectura dramatitzada de la primera escena de ‘L’Aprenenta’. Se’n van encarregar l’actriu Sandra Font, qui va donar vida al personatge de Mortícia, acompanyada de Carles Güell, qui es va ficar en la pell del personatge Caront, i que també ha tingut cura de la direcció del muntatge teatral.

‘L’aprenenta’, una reflexió sobre la mort i un cant a la vida

‘L’aprenenta’ és una reflexió sobre la por que ens fa la mort, com ens imaginem una vida després de la mort i, sobretot, un cant a la mateixa vida, encara que pugui semblar un contrasentit. El Premi de Teatre Josep Ametller està dotat amb 2.000 €, i l’any passat va competir amb un total de 31 obres.


Ignasi Garcia Barba és autor teatral i guionista, Llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona i en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona. Es va formar com a dramaturg amb José Sanchis Sinisterra i com a guionista amb Jaume Cabré. Entre la vintena d’obres que té publicades destaca Marina, estrenada amb direcció de Calixto Bieito, o bé A trenc d’alba, representada a Barcelona.


Al centre de la imatge, Ignasi Garcia Barba
Ha estat guionista de conegudes sèries de televisió com ara Estació d’enllaç i El Cor de la Ciutat, a TV3; Un paso adelante i Compañeros, a Antena 3; Los Serrano i Yo Soy Bea, a Telecinco; i Centro Médico i Servir i Proteger a TVE. Ha guanyat diversos premis, entre ells l’International Latino Book Awards 2019 dels Estats Units en la modalitat Best Play or Collection of Plays per Jardí dels nans; i l’Accèssit del Premi SGAE de Teatre Infantil i Juvenil per El Chip experimental (2005).Data de realització: 02/21/2022 | Data de la darrera actualització: 02/21/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300