Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes aprova el nou Pla Local de la Dona i Igualtat 2022-25 i els nous estatuts del Consell Municipal de Cultura


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/25/2022 10:34:05 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Escut de l'Ajuntament de BlanesBlanes aprova el nou Pla Local de la Dona i Igualtat 2022-25 i els nous estatuts del Consell Municipal de Cultura

Abans de començar el ple celebrat ahir l’alcalde va fer una Declaració Institucional sobre la invasió de Rússia a Ucraïna, condemnant ‘un episodi més de l’estupidesa humana’

L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, va encetar la sessió plenària d’aquest passat dijous fent una Declaració Institucional en relació a la invasió de Rússia a Ucraïna d’ahir a primera hora del matí. En nom de l’Ajuntament, va refermar el posicionament del consistori al costat de la via pacífica i de qualsevol persona que treballi per la pau, recordant que tot just fa uns dies Blanes va celebrar una edició més la ‘Setmana per la Pau’, que defensa la via pacífica per resoldre qualsevol conflicte.


Intervenció de l'alcalde durant el ple d'ahir, 24 de febrer
L’alcalde va mostrar la solidaritat de la ciutadania blanenca envers el poble ucraïnès, però també en especial pel més d’un centenar de persones procedents d’aquest país que actualment viuen a Blanes i que pateixen pel què pugui passar amb els familiars i amics que són allà. Àngel Canosa va tancar la declaració condemnant l’atac injustificat, que va qualificar com una mostra, “un episodi més de l’estupidesa humana”. Al llarg del ple regidors i regidores dels diferents grups polítics també van mostrar el seu suport i solidaritat envers el poble ucraïnès, sumant-se a la condemna de l’atac rus.

Aprovació del nou Pla Local de la Dona i Igualtat 2022-2025

Entrant ja en l’ordre del dia de la sessió plenària, un dels temes més destacats que va prosperar amb la unanimitat de tots els regidors i regidores va ser l’aprovació del nou Pla Local de la Dona i Igualtat 2022-2025, que posa al dia l’anterior treball que abastava el quadrienni 2016-2020. La regidora de l’Acció Social i Igualtat, Marian Anguita, va recordar que el nou pla recull les dades actualitzades sobre la realitat amb la que conviuen les dones.


Es tracta de donar continuïtat als objectius i línies estratègiques que es van establir a l’anterior pla, així com garantir que la seva implementació sigui permanent. La prioritat que es persegueix amb l’elaboració d’aquest pla és la igualtat efectiva entre dones i homes, i per això la regidora va lamentar que en l’actualitat s’hagi notat un retrocés en totes les qüestions que fan referència a les dones, en especial en la violència masclista en totes les seves manifestacions, i en el reconeixement dels drets del col·lectiu LGTBI.

Nous Estatuts del Consell Municipal de Cultura

Un altre dels temes destacats del ple del mes de febrer també va ser l’aprovació inicial dels nous estatuts del Consell Municipal de Cultura, que també va prosperar amb la unanimitat de tothom. El regidor de Cultura i Festes, Albert Sanz, va explicar que amb aquestes modificacions es vol donar un nou impuls a aquest òrgan perquè deixi de ser merament consultiu i aplegui les inquietuds de les entitats i els ciutadans en el món de la cultura.


Albert Sanz també va recordar la importància d’haver posat al dia els estatuts del Consell Municipal de Cultura, després que feia més de 10 anys que romania inactiu, sense cap efectivitat. Tanmateix, va remarcar que la modificació de la normativa es considera l’opció més adequada per regular la participació cultural de la ciutadania des de l’àmbit municipalista. Els estatuts romandran ara en exposició pública perquè, si s’escau, es presentin al·legacions abans de la seva aprovació definitiva.

La modificació del pressupost municipal 2022, pendent d’aprovar

Per contra, un altre dels punts destacats de l’ordre del dia de la sessió plenària d’aquest mes de febrer, la modificació del pressupost municipal vigent del 2022, va quedar pendent de prosperar, sobre la taula. L’aprovació d’aquest punt és necessària per poder executar el Pla d’Inversions 2022-2024, així com la gestió del funcionament del consistori.


Entre d’altres objectius que es volen assolir amb aquesta modificació, s’hi compten diverses inversions en l’àmbit econòmic, social i cultural, així com accions en turisme i promoció de la ciutat. En aquest darrer sentit, també inclou la celebració i promoció del 50è aniversari del Concurs de Focs d’Artifici. El tema només va comptar amb els 10 vots favorables de l’equip de govern, mentre que la resta de regidors i regidores van votar-hi en contra.

Resta de punts inclosos a l’ordre del dia

Pel que fa a la resta de punts inclosos a l’ordre del dia, les subvencions a projectes de Cooperació i Solidaritat al Desenvolupament Internacional pel 2021 van aprovar-se per unanimitat. D’igual manera van tirar endavant altres temes: l’aprovació inicial d’una modificació de l’ordenança d’ocupació de la via pública amb terrasses i vetlladors; i la pròrroga del conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal de la Selva.


Imatge del públic assistent
També es va aprovar amb el recolzament de tothom la moció presentada pel PSC amb el suport de tothom, en defensa de la inclusió financera i bancària de la gent gran al municipi. El primer ple presencial d’aquest 2022, que va comptar amb una discreta assistència de públic, es va poder seguir en directe, emès simultàniament per streaming al seu Facebook i YouTube, on estan allotjats els vídeos: https://www.facebook.com/AjuntamentdeBlanes/videos/293171689548922 i https://youtu.be/TmnT_HfoLiw; així com a la plana Web de l’Ajuntament de Balnes i pel 97.7 de la FM de Ràdio Blanes.Data de realització: 02/25/2022 | Data de la darrera actualització: 02/25/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300