Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebrarà el 50è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava del 22 al 26 de juliol de 2022


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 02/28/2022 11:04:17 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FocsExpo21Blanes celebrarà el 50è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava del 22 al 26 de juliol de 2022

S’està treballant per contractar una selecció de les millors pirotècniques que han guanyat fins ara, tot i continuar també amatents a l’evolució de les mesures de contenció COVID

Diuen que a la tercera va la vençuda, i tant als blanencs i blanenques com als milers de visitants que mai no es perden aquest esdeveniment els agradaria que la dita sigui certa. Això és perquè aquest 2022 l’Ajuntament de Blanes espera poder celebrar un aniversari llargament esperat: el 50è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava 2022.


Imatge d'Arxiu: Concurs Internacional de Focs d'Artifici de la Costa Brava
Originàriament, la commemoració havia de tenir lloc l’any 2020, però la pandèmia va obligar a ajornar-lo, esperant llavors –l’anunci es va fer a finals de maig d’aquell any- poder celebrar l’assenyalat festival pirotècnic al 2021. Ara bé, l’any passat les mesures de contenció de la pandèmia vigents seguien sense permetre organitzar esdeveniments amb grans concentracions de públic com és el cas del certamen pirotècnic. Per això es va haver de prendre la decisió d’ajornar-ho per segona vegada.

50è Concurs Internacional de Focs d’Artifici del 22 al 26 de juliol

Aquest 2022 s’espera que, definitivament, es pugui celebrar un esdeveniment llargament esperat per tothom. De moment ja hi ha data fixada, de manera que tindrà lloc des del divendres 22 de juliol fins al dimarts dia 26, coincidint amb la jornada més assenyalada de la Festa Major, el dia de la patrona, Santa Anna. La festa major haurà començat un dia abans, el dijous 21, amb el pregó d’inici de festes completat per una actuació molt esperada per tothom, que ja es revelarà en el seu moment.


Comissió Tècnica Concurs Internacional de Focs d'Artifici, divendres passat
Pel que fa a les cinc pirotècniques que dispararan al festival, al tractar-se del primer mig segle de vida la voluntat de l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes –que porta el pes organitzatiu- és que sigui un esdeveniment únic, de manera que els espectacles de cada nit estiguin a l’alçada del prestigi assolit pel certamen. Per això, s’està treballant per contractar una selecció de les millores empreses que han guanyat en anteriors edicions, en una mena de ‘Fireworks Dream Team’ que contribueixi al gaudi de tothom, alhora que ajudi a oblidar els dos anys d’impàs necessàriament imposats per la COVID.

De moment, una de les que té assegurada la participació és la Pirotècnia Valenciana, que va guanyar el primer premi el darrer any de focs, el 2019. Les bases del concurs internacional contemplen que el guanyador està automàticament convidat a participar l’any següent, cosa la qual s’espera que vulgui acceptar.


D'esquerra a dreta: Pere Box, cap tècnic Cultura i Festes; Albert Sanz,
regidor de Cultura i Festes; i Josep Lluís Pouy, cap de Protecció Civil i membre de la Comissió Tècnica
Malgrat les perspectives pel que fa a si les mesures de contenció COVID permetran o no la celebració del concurs són molt positives i encoratgen a pensar que sí serà possible, hores d’ara encara no està confirmat. Per això, de moment s’està vivint un compàs d’espera, ja que encara no està permesa la celebració d’esdeveniments que superin les més de 100.000 persones.

Un 50è aniversari més modest del què estava previst

Ara bé, justament aquesta incertesa ha motivat que la celebració del 50è aniversari del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava sigui més modesta del què inicialment estava previst. Des de l’Ajuntament de Blanes es considera que el què importa enguany és poder enfocar els esforços en els dies del concurs que, al coincidir al juliol, al bell mig de l’estiu, tot apunta que sí serà possible que finalment se celebri.


Totes aquestes qüestions s’han tractat a la Comissió Tècnica del Concurs de Focs d’Artifici, reunida de nou aquest 2022 després que en l’anterior trobada es va decidir precisament, a contracor, suspendre per segon any consecutiu la celebració del festival pirotècnic al 2021. La següent reunió de la comissió ja serà per decidir les empreses que finalment participen, així com tractar quins actes que envoltaran la commemoració del 50è aniversari.



Data de realització: 02/28/2022 | Data de la darrera actualització: 02/28/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300