Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Els iots Caliope, Cometa, Jekyll i Pelagia guanyen les 4 classes del 41è Trofeu Vila de Blanes 2022


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 02/28/2022 09:24:53 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

ClubVelaBlanesEls iots Caliope, Cometa, Jekyll i Pelagia guanyen les 4 classes del 41è Trofeu Vila de Blanes 2022

La prova disputada aquest cap de setmana va culminar diumenge amb l’entrega de premis i la projecció del film ‘Open Ocean’, comptant amb el seu protagonista, Dídac Costa

El Club Vela Blanes ha organitzat aquest cap de setmana la primera competició destacada d’aquest 2022: el 41è Trofeu Vila de Blanes de Creuer – Memorial Amadeu Nualart. Després que al 2021 la pandèmia va obligar a organitzar la competició d’una manera més limitada, aquest retorn a la normalitat ha estat celebrat per tothom: navegants i organització, propiciant viure un intens cap de setmana.


41è Trofeu Vila de Blanes, aquest cap de setmana
Autor Fotografia: Alfred Farré
Finalment han participat 24 embarcacions, una de les presències més nombroses que es recorda, ja que feia més de dues dècades que la mitjana s’havia situat entre els 14 o els 15 vaixells. Dissabte es va disputar el trajecte Blanes-Palamós-Blanes, de 40 milles, en una prova que es va encetar pels volts de les 11 del matí, finalitzant quan voltava la mitjanit de dissabte a diumenge.


41è Trofeu Vila de Blanes, aquest cap de setmana
Autor Fotografia: Alfred Farré
En aquesta passada jornada dominical es va fer una prova de triangle a la badia de Blanes, finalitzant d’aquesta manera la competició. El 41è Trofeu Vila de Blanes de Creuer – Memorial Amadeu Nualart ha estat puntuable per a la Copa Catalana Zona Centre i, per primera vegada en relació a anteriors edicions, també ha estat la primera prova del Circuit Català de Regates Costaneres.

Lliurament de premis als tres primers classificats

El lliurament de premis va posar punt i final a la competició marítima, un acte que van encapçalar el president del Club de Vela Blanes, Joan Balaguer; el comodor del Club de Vela i delegat territorial a Girona de la Federació Catalana de Vela, Xavi Manresa; i el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Blanes, Pere Lopera. També va participar-hi Òscar Nualart, fill de qui va ser president del CVB, Amadeu Nualart, a qui està dedicada la prova des que ens va deixar, el 19 de gener de 2019.


Podi Classe ORC Tripulació
En la categoria de creuer amb tripulació la primera posició ha estat enguany per a l’embarcació Caliope, de Thierry d’Argoubet, del CN Sant Feliu; seguida en segona plaça per Beagle, de Roger Ferrer, del Club de Vela Blanes; i en tercer lloc pel iot Tete, d’Alexandre Conesa, del CV Mataró. En la classe A2-G1 la primera plaça l’ha guanyat el creuer Cometa, de Lluís Blanchar, del CN El Balís; en segona posició s’ha situat Korrigan 4, de Joan Balaguer, del Club Vela Blanes; i en tercer lloc Ainur, d’Àlex Muñoz, també del Club Vela Blanes.


Podis Classes ORC A2-G1 i ORC A2-G2
En A2-G2 les dues primeres posicions les han guanyat sengles embarcacions del Club de Vela Blanes: el iot Jecyll, d’Stephane Azzoni en primer lloc i Tossut Dos, de Josep Peralta, en segona posició. La tercera plaça ha estat per Paraná, de Carlos Ramio, del CNB/CV Palamós. Per últim, en la categoria de navegants en solitari la primera plaça ha estat per Pelagia, tripulada per Sergi Girona, del CV Mataró; el segon lloc l’ha guanyat Biralau, de Vincent Gonnord, del CN Vela Mataró; i la tercera plaça Xpress, de Joel Brossa, del RCM Barcelona.


Podi Classe ORC-Solitari
Després del lliurament de trofeus, que va transcórrer amb l’habitual bon rotllo entre els diferents navegants, es va fer una fotografia de família on van participar totes les tripulacions que havien participat durant les dues jornades al trofeu. Val a dir que, del total de 24 participants, 8 eren del Club de Vela Blanes. A banda dels cinc primers classificats, també han competit els iots Aleph II, de Narcís Busquets; Marblau Segun, de Jordi Gómez; i Smerit, de Tito Moure.


Foto de grup de tots i totes les guanyadores amb les autoritats
Dídac Costa presenta el film ‘Open Ocean’, sobre la seva volta al món

La jornada del diumenge es va tancar amb un esdeveniment molt especial. Es tractava de la projecció de la pel·lícula ‘Open Ocean’ que es va encarregar de presentar el seu principal protagonista, el regatista internacional Dídac Costa, i que tracta sobre la volta al món en solitari, la Vendée Globe, que va finalitzar ara fa un any, el febrer del 2021.


D'esquerra a dreta: Pere Lopera, Nathan Siegel, Joan Balaguer,
Dídac Costa i Xavi Manresa
Dirigida per Nathan Siegel, qui va acompanyar Dídac Costa en la projecció que es va fer ahir a la tarda, la pel·lícula recull l’aventura de l’esportista català, que va invertir 97 dies, 6 hores i 27 minuts en recórrer els més de 52.000 quilòmetres de la volta al món, una prova que va acabar en 20a posició. Una fita que, sense cap mena de dubte, deixa el llistó molt a munt per a la vela oceànica de Catalunya.


Abans que comencés la projecció el president del Club de Vela Blanes, Joan Balaguer, va agrair la presència del regatista internacional lliurant-li a Dídac Costa una mètopa del Club de Vela Blanes. Cada quatre anys es disputa la Vendée Globe, una de les majors gestes esportives que hi ha avui dia amb un desafiament: navegar al voltant del mon en solitari, sense escales ni assistències.


Hi ha més persones que han estat a l’espai exterior que no pas les que han finalitzat la mítica i salvatge regata. Dídac Costa és un d’aquests pocs, i de fet és l’únic navegant de l’estat espanyol de tota la història que ho ha aconseguit fer en dues ocasions: al 202016-2017 i al 2020-2021. El documental segueix a aquest bomber professional mentre ell i el seu Team Manager, Pep Costa, lluiten primer per aconseguir el recolzament financer necessari, i després perquè els elements no esmicolessin el somni.Data de realització: 02/28/2022 | Data de la darrera actualització: 02/28/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300