Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes viurà intensament el Dia Internacional de les Dones del 8 de març amb diverses activitats


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/01/2022 10:26:06 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

DONA TREBALLADORABlanes viurà intensament el Dia Internacional de les Dones del 8 de març amb diverses activitats

Els actes s’encetaran dijous, i una de les novetats serà la ‘Caminada Solidària Dia de la Dona’ del diumenge 6 de març i una Ruta Fotogràfica amb les dones com a protagonistes

Com no podia ser d’una altra manera, a partir de la setmana vinent Blanes començarà a viure amb la intensitat acostumada diverses activitats amb motiu del Dia Internacional de les Dones, que s’escau el dimarts 8 de març. L’Ajuntament de Blanes, principalment a través de l’Àrea d’Acció Social i Igualtat -amb el suport d’altres departaments del consistori, institucions i entitats de la vila- ha preparat un complet programa que inclou manifestacions de tot tipus.


L’any passat la pandèmia va obligar a organitzar activitats majoritàriament online, així com la lectura del manifest enregistrada prèviament davant els nous bancs reivindicatius que es van pintar a la Plaça Bru Centrith. La millora de la situació epidemiològica permetrà que enguany siguin gairebé totes presencials. La primera tindrà lloc dijous vinent, 3 de març, amb el monòleg ‘La Dona Sola’, a càrrec de Yolanda Valero Padro, allotjada al Casal Cívic de Can Borell a 2/4 de 7 de la tarda.

‘Caminada Solidària de la Dona’ i altres activitats

Una de les novetats d’engany serà la ‘Caminada Solidària de la Dona’ que tindrà lloc diumenge vinent 6 de març, a partir de les 10 del matí i fins la 1 del migdia. Forma part del ‘Projecte Elles’, endegat per un grup d’alumnes de l’Institut S’Agulla, i compta amb el suport del Centre Excursionista de Blanes, impulsat per les àrees de Participació Ciutadana i Esports.


Els beneficis de les inscripcions per participar a la cursa, al preu de 5 €, revertiran íntegrament per a la ‘Plataforma de Dones de Blanes’, i per poder apuntar-s’hi cal fer-ho a través de l’Instagram @projecte_elles. El punt de sortida i arribada de la caminada serà al Passeig de Mar, a l’alçada del Carrer Ample, i el recorregut dissenyat pel Centre Excursionista de Blanes, és una ruta circular pels parcs urbans de la vila de 6 quilòmetres de llargària.

El mateix dia en què tindrà lloc la caminada, el Servei de Polítiques d’Igualtat instal·larà la coneguda carpa del ‘Punt Lila’ per oferir Informació i Atenció en matèria d’igualtat, situat al lloc de sortida i arribada, al Passeig de Mar. Abans que arribi la jornada del diumenge, els actes del cap de setmana s’hauran encetat el dissabte dia 5 al matí, amb un col·lage col·laboratiu simbolitzant la unió de les dones que s’escenificarà al Passeig de Dintre, davant l’Ajuntament de Blanes.


Imatges d'Arxiu: Lectura Manifest Dia Internacional 2021
Organitzat per la Plataforma de Dones de Blanes, a partir de les 10 del matí es concentraran al Passeig de Dintre, davant de l’Ajuntament de Blanes, per començar l’activitat. Consistirà en convidar tothom qui tingui ganes de participar en la confecció de pancartes de grans dimensions i cartells al·lusius al Dia Internacional de les Dones. L’experiència s’allargarà fins la 1 del migdia, quan es desaran perquè de cara al dilluns següent, la vigília del 8 de març, es pengin a les balconades de l’edifici consistorial.

Ruta Fotogràfica i Selfies amb les dones com a protagonistes

Entrant ja a la setmana que coincideix amb el Dia Internacional de les Dones, la Plataforma de Dones, el SIAD i el Servei de Polítiques d’Igualtat ha organitzat una gimcana amb la participació oberta a tothom a les xarxes socials els dies 7, 8 i 9 de març, amb el lema ‘Fem-nos selfies’. Es tracta de compartir fotografies a través del Facebook del Departament d’Acció Social i Igualtat: https://www.facebook.com/acciosocialblanes


Per la seva banda, l’Associació de Botiguers de Blanes Centre (ABBC) ha organitzat una Ruta Fotogràfica amb el suport de l’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica de Blanes (AFIC). A l’estil de l’exitosa experiència de la ‘Ruta de l’Art’, una seixantena d’establiments s’han adherit a la iniciativa d’exposar retrats de dones als seus locals, recolzat amb una guia que recull el recorregut de les botigues participants, on hi ha la informació sobre els i les autores de les instantànies. La ruta està previst que estigui enllestida coincidint amb els dies previs al 8 de març.

Actes el Dimarts 8 de Març, Dia Internacional de les Dones

Coincidint amb la jornada del 8 de març, quan es commemora el Dia Internacional de les Dones, es farà la Lectura del Manifest institucional a les 12 del migdia al Passeig de Dintre, davant l’edifici de l’Ajuntament de Blanes, on tornarà a instal·lar-se el ‘Punt Lila’. D’altra banda, al llarg de la tarda el Departament de Joventut i l’Àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de Blanes, a través de la Nau4 Espai Jove i l’Associació Batibull, han organitzat diverses activitats que s’allotjaran al local del casal.

A 2/4 de 6 de la tarda es pot participar en un Escaperoom pel qual és imprescindible inscripció prèvia, seguit a les 7 del vespre per la projecció del curtmetratge ‘Assumptes Pendents’, realitzat pel Taller de Curtmetratge Feminista de la Nau4. Després del visionat s’obrirà un col·loqui per debatre els temes tractats a la peça fílmica, i finalment a 2/4 de 8 del vespre la diada reivindicativa es tancarà amb l’actuació del Dúo Cèlu, que oferirà un concert acústic.


Tanmateix, la tarda del mateix dimarts 8 de març, hi haurà un interessant col·loqui sobre ‘Dones Escriptores’ al Casal Cívic de Can Borell. Cinc dones escriptores, que formen part del Col·lectiu Cornèlia Abril, parlaran de la seva trajectòria professional i sobre la seva darrera obra publicada: ‘Marques de Trinxera’. El col·loqui està previst que comenci a 2/4 de 6 del vespre.Data de realització: 03/01/2022 | Data de la darrera actualització: 03/01/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300