Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Teatre de Blanes continua dissabte la programació professional amb ‘El·lipsi’, una reflexió sobre la COVID


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 03/03/2022 12:29:16 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Logo Teatre de BlanesEl Teatre de Blanes continua dissabte la programació professional amb ‘El·lipsi’, una reflexió sobre la COVID

Protagonitzada per Mireia Vallès, Judit Saula i l’actriu blanenca Paula Fossati, aprofundeix en els drames humans del dia a dia viscuts durant la pandèmia

El Teatre de Blanes-Teatre de la Costa Brava Sud reprèn aquest cap de setmana la programació professional a escena amb una peça directament relacionada amb els temps que estem vivint. Presentada amb el títol de ‘El·lipsi’, es basa en una dramatúrgia de Ferran Joanmiquel, qui també té cura de la direcció.


Es planteja com una reflexió de tot allò que ha quedat en segon pla durant la pandèmia. Ferran Joanmiquel s’ha basat en els testimonis de diverses persones per configurar un mosaic de les opinions i actituds que la COVID-19 ha generat en la societat i en els mitjans de comunicació. Subtemes, com ara la relació entre la pandèmia i el canvi climàtic, o bé l’impacte personal- que també han quedat en la foscor mediàtica i que en aquesta obra volen trobar un camí de sortida.

Una reflexió sobre l’impacte que ha provocat la COVID en la societat

El protagonisme va a càrrec de tres actrius: Mireia Vallès, Judit Saula i la blanenca Paula Fossati, i es tracta d’una producció de Mithistòrima i Sala La Planeta amb el suport de diverses institucions. Forma part del Cicle de Teatre Verbatim de La Planeta, i posa l’accent en les històries personals, els drames humans del dia a dia viscuts durant la pandèmia.


Els neguits, dubtes i incerteses tant dels pacients com del personal sanitari que també ha d’afrontar una situació mai viscuda amb anterioritat, una realitat per a la qual mai ningú s’havia pogut preparar d’antuvi, perquè senzillament era inimaginable que es pogués produir, sinó era en el terreny de la ficció. Al mateix temps, ‘El·lipsi’ posa el focus en el context social en què es produeix la crisi sanitària a partir de reflexions públiques de diferents especialistes: antropòlegs, sociòlegs, filòsofs, etc.

En la peça teatral queda reflectit com s’ha viscut la solitud i l’aïllament els pacients ingressats; la gestió del dol quan no ha estat possible acomiadar-se de l’ésser estimat; la manera d’afrontar que ha tingut la societat el trauma col·lectiu que ha significat la COVID-19. En una situació d’emergència, també s’explora quines han estat les virtuts i defectes de la societat a l’hora d’afrontar-la.


‘El·lipsi’ es representarà al Teatre de Blanes-Teatre de la Costa Brava Sud dissabte vinent al punt de les 9 del vespre, i les entrades anticipades es poden adquirir a través de l’enllaç https://www.teatredelacostabravasud.cat/ca/programacio/c/362-ellipsi-de-ferran-joanmiquel.html



Data de realització: 03/03/2022 | Data de la darrera actualització: 03/03/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300