Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La representació d’un monòleg de Dario Fo enceta els actes del Dia Internacional de la Dona 2022 a Blanes


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 03/05/2022 07:38:58 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

DONA TREBALLADORALa representació d’un monòleg de Dario Fo enceta els actes del Dia Internacional de la Dona 2022 a Blanes

Avui dissabte es farà una confecció col·lectiva de pancartes que es penjaran a la façana de l’Ajuntament, i diumenge la ‘Caminada Solidària Dia de la Dona’ impulsada per un grup de joves

Malgrat el Dia Internacional de la Dona es commemora la setmana vinent, coincidint amb el 8 de Març, a Blanes la història vocació que sempre hi ha hagut per lluitar per la igualtat de les dones ha provocat que aquet 2022 hi hagi un bon grapat d’activitats per celebrar-ho. Per això, calia començar dies abans amb la programació.


Casal Cívic de Can Borell, dijous passat
Dijous passat va tenir lloc la primera activitat, allotjada a l’auditori del Casal Cívic de Can Borell. Es tractava de la representació del monòleg original de Dario Fo ‘La Dona Sola’. Organitzat per la Plataforma de Dones de Blanes amb el suport de l’Ajuntament de Blanes i la companyia d’Espectacles Xavi Demelo, l’obra estava protagonitzada per l’actriu Yolanda Valero Pardo.


Benvinguda a càrrec de la regidora d'Acció Social i Igualtat, Marian Anguita
El monòleg posa de manifest les dificultats i desigualtats que pateixen les dones, i certament no va deixar indiferent al públic, format majoritàriament per dones. Poc abans de començar la representació, es va adreçar al públic assistent la tècnica del Servei de Polítiques d’Igualtat d’Acció Social a l’Ajuntament de Blanes, Mica Álvarez, qui va agrair la nombrosa presència de públic que omplia la sala.


Monòleg 'La Dona Sola', de Darío Fo
La benvinguda es va tancar amb un breu parlament de la regidora d’Acció Social i Igualtat, Marian Anguita, qui va reivindicar el llarg camí que encara queda per recórrer per assolir la veritable igualtat de les dones. Val a dir que el Casal Cívic de Can Borell també acull aquests dies una exposició amb manualitats inspirades en femení, dones i nenes; i el dimarts 8 de març, coincidint amb el Dia Internacional, hi haurà un col·loqui a 2/4 de 6 de la tarda sobre ‘Dones Escriptores’.

‘Sigues la Dona de la teva Vida’ i ‘Caminada Solidària Dia de la Dona’

Aquest cap de setmana hi ha dues activitats prou engrescadores, que requereixen l’activa participació de tothom. D’una banda, aquest dissabte al matí hi haurà una confecció col·lectiva de pancartes organitzada per la Plataforma de Dones de Blanes. A partir de les 10 del matí fins al migdia, s’ha convocat tothom qui vulgui pintar una pancarta reivindicativa amb motiu del Dia Internacional de la Dona.


Yolanda Valero Pardo en plena interpretació del monòleg
La convocatòria és davant l’edifici consistorial, es presenta sota l’atractiu títol de ‘Sigues la Dona de la Teva Vida’. Un cop s’hagin enllestit les pancartes, es guardaran perquè de cara al dilluns els Serveis Municipals s’encarreguin de penjar-les a l’edifici consistorial perquè puguin lluir amb motiu de la jornada del 8-M, que s’escau l’endemà dimarts.


D’altra banda, demà diumenge tindrà lloc la ‘Caminada Solidària Dia de la Dona’, que sortirà a les 10 del matí des del Passeig de Mar, a l’alçada del Carrer Ample, i s’allargarà fins la 1 del migdia. Forma part del ‘Projecte Elles’, endegat per un grup de 4 joves de l’Institut S’Agulla, que han comptat amb el suport del Centre Excursionista Blanes per a l’organització de tota la logística de l’activitat, sobretot pel que fa al traçat del recorregut.


Els beneficis de les inscripcions per participar a la caminada, al preu de 5€, revertiran a la Plataforma de Dones de Blanes, i per poder apuntar-s’hi cal fer-ho a través de l’Instagram @projecte_elles. La ruta segueix un traçat circular pels parcs urbans d ela vila, i és de 6 quilòmetres de llargària. Coincidint amb la caminada, el Servei de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Blanes té previst instal·lar el conegut ‘Punt Lila’ al recinte que acollirà la sortida i arribada.



Data de realització: 03/05/2022 | Data de la darrera actualització: 03/05/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300