Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Continuen els actes amb motiu del Dia de la Dona amb la confecció col·lectiva d’una pancarta commemorativa


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 03/07/2022 08:36:01 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

DONA TREBALLADORAContinuen els actes amb motiu del Dia de la Dona amb la confecció col·lectiva d’una pancarta commemorativa

Dissabte al matí diverses dones van participar en la confecció d’una artística pancarta que es penjarà a la balconada de la Sala de Plens per commemorar el 8-M

Les activitats d’aquest cap de setmana organitzades a Blanes amb motiu del Dia Internacional de la Dona 2022 van encetar-se dissabte amb una altra experiència inèdita fins ara. La Plataforma de Dones de Blanes i l’Associació de Dones Emprenedores van organitzar una experiència que ha estat novetat enguany.


Presentada amb el nom ‘Tu ets la Dona de la teva Vida’, es tractava de sumar esforços per a la confecció d’una pancarta que ha volgut simbolitzar la unió de les dones amb un mateix objectiu: lluitar per a la igualtat que encara està una mica lluny d’aconseguir-se. La cita va ser al Passeig de Dintre, davant l’edifici de l’Ajuntament de Blanes, on tenen lloc la gran majoria de concentracions i manifestacions reivindicatives.


Es va convidar totes les dones i homes que tinguessin ganes de participar en la confecció d’una pancarta de grans dimensions –se n’havien de fer dues, però l’amenaça de pluja va fer aconsellable concentrar els esforços en una de sola- amb diversos recursos artístics. Al centre de la pancarta hi figura el lema de l’activitat, completat amb una declaració d’intencions: ‘Totes les fases són maques’, simbolitzades per les fases lunars.

També hi ha dues paraules molt encoratjadores i definitòries de la força de la dona: transformació –completada per la imatge de dues papallones- i decisió. Aquesta mena de happening col·lectiu es va allargar fins al migdia, quan es va desar la pancarta pancartes de cara a aquest dilluns, vigília del 8 de març, es pengi a la balconada de la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes perquè llueixi coincidint amb la jornada commemorativa.

Actes 8-M, Dia Internacional de la Dona

Demà dimarts, coincidint amb el 8 de març, la celebració del Dia Internacional de la Dona s’encetarà a les 11 del matí, amb la instal·lació d’un Punt Lila d’Informació al Passeig de Dintre, davant l’edifici consistorial. A les 12 del migdia es farà la lectura del Manifest Institucional, i al llarg de la tarda s’han organitzat diverses activitats organitzades a través de Nau4 Espai Jove i l’Associació Batibull.


A 2/4 de 6 de la tarda es pot participar en un Escaperrom seguit a les 7 del vespre per la projecció del curtmetratge ‘Assumptes Pendents’, realitzat pel Taller de Curtmetratge Feminista de la Nau4. Després del visionat, s’obrirà un col·loqui per debatre els temes tractats a la peça fílmica, i finalment a 2/4 de 8 del vespre la diada reivindicativa es tancarà amb l’actuació del Dúo Cèlu, que oferirà un concert acústic.


La mateixa tarda de demà dimarts, també s’ha organitzat un col·loqui sobre ‘Dones Escriptores’ que s’allotjarà al Casal Cívic de Can Borell a partir de 2/4 de 6 de la tarda. Cinc dones escriptores que formen part del ‘Col·lectiu Cornèlia Abril’ parlaran de la seva trajectòria professional i sobre la seva darrera obra publicada: ‘Marques de Trinxera’.



Data de realització: 03/07/2022 | Data de la darrera actualització: 03/07/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300