Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Èxit de la Caminada Solidària de Blanes pel 8-M per eradicar la violència masclista en l’adolescència


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/07/2022 09:11:12 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Èxit de la Caminada Solidària de Blanes pel 8-M per eradicar la violència masclista en l’adolescència

Més de 300 persones van participar ahir en la marxa impulsada per quatre alumnes de secundària al ‘Projecte Elles’, destinant la recaptació de les inscripcions a la Plataforma de Dones

Aquest 2022 Blanes està vivint amb més intensitat que mai els actes organitzat amb motiu del Dia Internacional de la Dona, que s’escau demà dimarts, 8 de març. Una de les activitats més especial, sense cap mena de dubte, ha estat la ‘Caminada Solidària de la Dona’ que va tenir lloc ahir diumenge, impulsada per quatre joves estudiants de secundària.


Les joves impulsores del 'Projecte Ella': Nagore, Cristina, Ainoa i Marina
La Nagore, la Cristina, l’Ainoa i la Marina, que cursen segon d’Integració Social a l’Institut S’Agulla de Blanes, són les quatre joves que impulsen el ‘Projecte Elles’, amb l’objectiu d’eradicar la violència masclista en l’adolescència. Totes quatre, conscienciades pels casos més extrems que fins i tot significa posar fi a la vida de les dones, van dissenyar un treball que culmina amb la necessitat de conscienciar la ciutadania.

Caminada Solidària ‘Projecte Elles’ amb l’ajut del Centre Excursionista

Per aconseguir el necessari impacte social, es va pensar que la millor manera seria organitzar una caminada solidària al voltant del 8-M, per vincular directament el seu projecte a l’objectiu que persegueixen. Per poder dissenyar tota la logística de la caminada han comptat amb la col·laboració del Centre Excursionista de Blanes, que les ha ajudat a dissenyar una ruta circular de 6 kilòmetres d’allargada, apta per a totes les condicions físiques acostumades a caminar.


La ruta va transcórrer pels parcs urbans que hi ha arreu de Blanes, i els beneficis de la inscripció al preu de 5€ es destinaran íntegrament a la Plataforma de Dones de Blanes, que també ha col·laborat en la iniciativa. Per completar la tasca pedagògica de la caminada, el Servei de Polítiques d’Igualtat d’Acció Social va instal·lar un Punt Lila amb informació sobre la violència masclista.

Més de 300 participants en la ‘Caminada Solidària Dia de la Dona’

Finalment van participar a la caminada solidària més de 300 persones. Gent de totes les edats que van respondre de manera activa a la crida perquè l’experiència fos un èxit. Entre les persones que van fer la marxa –com sol ser habitual a Blanes- s’hi comptaven algunes que van fer-la amb el seu animal de companyia, alguns dels quals també duien dorsal.


La caminada, amb sortida i arribada al Passeig de Mar, va estar envoltada de l’habitual animació que sempre encapçala aquest tipus d’activitats, molt apreciades en especial a Blanes. Abans que comencés, es van acostar al punt de sortida l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa; la regidora d’Acció Social i Igualtat, Marian Anguita; i el regidor d’Esports, Pere Lopera. Tots tres van agrair especialment les quatre joves impulsores de la original iniciativa, felicitant-les per haver treballat en un projecte tan engrescador.


Va ser el moment que es va aprofitar per immortalitzar l’esdeveniment amb una fotografia de grup on també van participar-hi representants de l’entitat que ha fet possible la logística, el Centre Excursionista de Blanes. S’acostava el moment de donar la sortida a la caminada, però abans les quatre joves impulsores del ‘Projecte Elles’ es van adreçar al públic assistent explicant tant la gènesi com l’objectiu que les havia mogut a dedicar el seu treball a conscienciar la ciutadania perquè es pugui aconseguir eradicar la violència masclista.


Les quatre impulsores de la Caminada Solidària, acompanyades de l'alcalde,
les regidores d'Igualtat i Esports, i representants del Centre Excursionista de Blanes
Poc després, es va donar el tret de sortida de la marxa solidària, d’una manera que –com no podia ser d’una altra manera- enllaçava amb el to festiu i reivindicatiu de l’esdeveniment. Després de fer un curt compte enrere, es van tirar confetis de color blanc, que va envoltar els i les participants, que a la tornada dels 6 km de recorregut van ser obsequiats amb un refrigeri. L’objectiu s’havia complert.
Data de realització: 03/07/2022 | Data de la darrera actualització: 03/07/2022

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300