Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes acollirà dijous i divendres, 17 i 18 de març, la primera Donació de Sang Ordinària del 2022


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 03/15/2022 01:04:29 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

DONACIO MEDULA OSSIABlanes acollirà dijous i divendres, 17 i 18 de març, la primera Donació de Sang Ordinària del 2022

Les dues jornades canviaran d’emplaçament en aquesta ocasió i s’allotjaran a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes dijous de 16 a 21 i divendres tot el dia, de 10 a 14 h i de 16 a 20’30 h.

A finals d’aquesta setmana Blanes acollirà la primera campanya de donació ordinària de sang d’aquest 2022. En aquesta ocasió, a diferència de les anteriors edicions, en què s’havia estat fent a la planta baixa del Teatre de Blanes, l’activitat canviarà d’emplaçament i s’allotjarà a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes.


Imatges d'Arxiu: Donació de Sang desembre 2021
El què sí es mantindran són els dies i hores en què acostuma a fer-se des de fa uns quants anys: el proper dijous 17 de març des de les 4 de la tarda fins les 9 de la nit; i l’endemà divendres dia 18 tot el dia, des de les 10 del matí fins les 2 del migdia, i a partir de les 4 de la tarda fins 2/4 de 9 de la nit. Tothom que vulgui participar dijous pot reservar cita prèvia a https://donarsang.gencat.cat/ca/vull-donar/cita/recollida/poblacio/11432/blanes/17-03-2022/, i els qui ho vulguin fer l’endemà divendres a través de l’enllaç https://donarsang.gencat.cat/ca/vull-donar/cita/recollida/poblacio/11432/blanes/18-03-2022/

La reserva d’hora no és obligatòria, però des del Banc de Sang demanen en la mesura del possible fer la reserva per poder controlar en tot moment l’aforament del local. L’hora reservada és orientativa i s’accepta que es puguin fer donacions sense fer la reserva, sempre i quan l’aforament del local ho permeti fer. D’altra banda, val a dir que en aquesta ocasió també està previst fer donacions de plasma el dia abans, el dimecres 16 de març, als baixos del Teatre de Blanes.


La primera jornada ordinària de donació de sang que es farà a Blanes aquest 2022 comptarà amb la col·laboració d’uns i unes joves ajudants que han contribuït a fer difusió de l’activitat, i que també participaran activament durant les dues sessions de dijous i divendres. Es tracta dels alumnes de 3er d’ESO del Col·legi Santa Maria, que actuaran de voluntaris i voluntàries.

Calen més donacions de sang per atendre els malalts als hospitals

La campanya de donació de sang i plasma que es farà aquesta setmana a Blanes l’ha organitzat el Banc de Sang i Teixits de Girona, la seu local de la Germandat de Donadors de Sang de Blanes, i l’Àrea de Salut i Qualitat de Vida de l’Ajuntament de Blanes. Com ha estat habitual des del juny del 2020, quan es van reprendre les donacions després de la part més dura de la pandèmia, es compleixen en tot moment les mesures COVID.

Per això, s’ha de dur mascareta i es mantenen les preceptives distàncies de seguretat. Les necessitats diàries de sang van augmentar el passat mes d’octubre i calen 10.000 donacions per garantir les transfusions, especialment de plaquetes. Aquest component de la sang només té una duració de cinc dies, per això és important mantenir un ritme de donacions constant cada dia. De cada donació se’n beneficien tres persones, perquè la sang se separa en els diferents elements que la composen: glòbuls vermells, plaquetes i plasma.


Cadascun d’aquests components serviran per tractaments diferents. El 55% dels glòbuls vermells s’utilitzen en especialitats mèdiques mentre que un 40% en usos quirúrgics. La majoria de transfusions de plaquetes es fan per prevenir hemorràgies en pacients que en tenen dèficits. Al web www.donarsang.gencat.cat hi ha tota la informació relacionada amb la donació de sang: preguntes freqüents, usos de la sang, punts de donació fixos i mòbils, així com notícies relacionades amb la donació.



Data de realització: 03/15/2022 | Data de la darrera actualització: 03/15/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300