Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Comença el 5è Concurs de Dansa de Blanes que culmina diumenge amb la gala a benefici de la Fundació Joan Petit Nens amb Càncer


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 03/19/2022 08:17:46 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

DANSAComença el 5è Concurs de Dansa de Blanes que culmina diumenge amb la gala a benefici de la Fundació Joan Petit Nens amb Càncer

La Gala Benèfica començarà a les 8 del vespre, i aplegarà les actuacions de destacades escoles i companyies d’arreu de Catalunya i les millors coreografies del concurs

El matí d’avui dissabte continua, per segon dia consecutiu, el 5è Concurs de Dansa Vila de Blanes, que s’està acollint aquests dies al Teatre de Blanes-Teatre de la Costa Brava Sud. L’edició d’enguany es va encetar la tarda d’aquest passat divendres, amb les primeres actuacions en les diferents disciplines artístiques en què s’estructura la competició, i culminarà demà diumenge.


Entrega de Premis d'una de les categories participants divendres al vespre
El cert és que d’aquest passat divendres Blanes respira dansa pels quatre costats, sobretot per les animades cues de públic que esperen entrat al Teatre per assistir als diferents passis programats. Ahir, coincidint amb la primera de les tres jornades, l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat del regidor de Cultura, Albert Sanz, van assistir-hi aprofitant també per saludar i felicitar la directora de l’escola de dansa organitzadora, Teresa Gimeno, per l’èxit assolit any rere any.


D'esquerra a dreta: Àngel Canosa, Teresa Gimeno i Albert Sanz,
aquest passat divendres al Teatre de Blanes
Rècord de participació, amb prop de 500 ballarins i ballarines

Al llarg de tres dies, l’escenari blanenc ha esdevingut el centre d’interès de la dansa d’arreu de Catalunya, a través de la participació dels prop de 500 ballarins i ballarines que captiven tothom amb les seves evolucions dalt l’escenari. El certamen està organitzat per l’Associació de Dansa Elancé amb el suport de l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes, i d’altres empreses.


Aquest 2022 s’ha assolit una xifra rècord d’inscrits, procedents de 33 escoles de dansa d’arreu del país, entre elles tres centres de Blanes: Daina, DansStudio i Míriam Beltran. El prop de mig miler de concursants presentaran prop de 400 passis, i pel que fa als candidats i candidates que concursaran en la màxima categoria de pre professional, enguany són 43 ballarins i ballarines.

El jurat està format per 9 coreògrafs internacionals, que decidiran a qui s’atorguen els premis en metàl·lic –aquest 2022 també ha augmentat la quantia, i sumen 5.000 €-, així com diverses beques als qui considerin que mereixen aquest reconeixement per guardonar la seva expertesa i virtuosisme. L’entrega de premis en aquesta categoria es farà precisament diumenge al vespre, en el decurs de la ‘Gran Gala’.


Els beneficis de la venda d’entrades de l’espectacle es lliuraran a la Fundació Joan Petit Nens amb Càncer, que destinarà la quantitat econòmica recollida a l’estudi del sarcoma infantil. L’espectacle inclourà les actuacions de IT Dansa, Cobosmika – Seed’s Company, el Ballet de Barcelona, Korpo Dance, el Ballet Contemporani de Catalunya, així com les coreografies seleccionades pel jurat d’entre les més destacades que hi haurà hagut al llarg del concurs.Data de realització: 03/19/2022 | Data de la darrera actualització: 03/19/2022


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300